Jolu, Kiedyś miałam balkon w grzybach, to była instrukcja dla wnuków, jak się grzyby rozwijają.
Miałam znajomego, uprawiającego grzyby na kostkach, udało mi się pozyskać kilka kostek, i stąd uprawa i zdjęcia. Ale to było dawno, przed Ogrodowiskiem.
Dziś zostawiam eksperymenty wychowawcze dla wnuków ich rodzicom.
Pogoda ogrodowa, ale ja odpoczywam po wczorajszej bytności w nim. To co przyniosłam mus zagospodarować.
Milego weekendu!
Pogoda wyjątkowo nie dopisała, ale jeszcze nadrobimy...!!! Dziś słoneczko, może coś uda się porobić w ogrodzie. Muszę lilie postawić do pionu, bo przez deszcz i wiatr kłaniają się nisko, a jedna złamana Mam do posadzenia kilka traw i cebulki. Ale z tulipanami chyba jeszcze zaczekam.
Dzikie wino mam w donicy, lubie te przebarwiajace się listeczki
Coleusy :
Witaj Asiu! Ja też chyba nie znam Twojego ogrodu, sprawdzę!
Cieszę się ,że Ci się u mnie spodobało
Tak posadziłąm Platana Alpens Globe, szczepiony na pniu, ma być kulisty. Mam nadzieję, że on Tak się nie rozszaleje z wielkością w moim niewielkim ogródku. Ale dodatkowy cień na posiedzenie w ogrodzie w upalne lato się przyda i z drugiej strony liczę na szybkie zbudowanie korony
Trochę cienia mam pod świerkami, ale tam tylko kameralne spotkania Ale trzeba czasami gdzieś rozstawić stoły na spotkania dla większej ilości "maniaków ogrodowych"
Grzegorz śliczna ta trawa. Co to?
Trzmielina pięknie złapała kolorek, mam nadzieję że u mnie też, bo już dwa tygodnie nie byłam, a dopiero zaczęła się przebarwiać.
Elu niestety, rydzow się nie ususzy. Jedynie co możesz to usmażyć na klarowanym maśle i do słoików na gorąco włożyć, i tym masłem zalać do pełna, zakręcone twistem oczywiście. W lodowce się przechowają, i będą gotowce. Możesz zrobić w zalewie octowej, ale to już inny smak.
Zaczynam porządki, bo już kalendarz nagli. Chociaż po niektórych roślinach jeszcze zmian nie widać.