Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Johanka77 16:44, 27 mar 2021

To już wiem, czemu. u mnie w. słońcu nigdy przebiśniegów nie było…
Za rok posadzę na cienistej.
TAR 17:45, 27 mar 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Warzywnik daje mi tyle radości, że już nie wyobrażam sobie, iż mogłoby go nie być.
Te polecane przez Ciebie sadzonki truskawek pięknie przezimowały. Mam nadzieję, że dadzą ładne plony.

super, kupuje tam sadzonki od wielu lat, dobra jakosc. 2 sezon to plony powinny byc spore
Basia_KRK 22:51, 27 mar 2021

Johanka77 napisał(a)
To już wiem, czemu. u mnie w. słońcu nigdy przebiśniegów nie było…
Za rok posadzę na cienistej.

No właśnie ja też Zawsze myślałam, ze one potrzebują dużo słońca...
Gosiek33 06:54, 28 mar 2021

Przebiśniegi niby mam w półcieniu ale zestaw z runianką bardziej mi się podoba. Przesadzać zaraz po kwitnieniu czy jesienią?
antracyt 11:37, 28 mar 2021

Gosiu, przebiśniegi przesadz po kwitnieniu, możesz przy okazji kępki podzielić. To najlepszy czas. To rośliny runa leśnego(liściastego), zdecydowanie lepiej będzie im w półcieniu choćby lekkim, niż w słońcu.
Agatorek 23:30, 29 mar 2021

Krokusiki super . Szczególnie te w kępkach
Gruszka_na_w... 20:09, 30 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)
Przebiśniegi niby mam w półcieniu ale zestaw z runianką bardziej mi się podoba. Przesadzać zaraz po kwitnieniu czy jesienią?

Zuza udzieliła poprawnej odpowiedzi. Jesienią nie wiedziałabyś, gdzie są kępki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:16, 30 mar 2021

Agatorek napisał(a)
Krokusiki super . Szczególnie te w kępkach

Kępki nabierają masy.

Najbardziej lubię krokusy Tricolor.Te akurat najsłabiej się mnożą.

Dzisiaj było powyżej 20 stopni. Jutro też ma być ciepło. Pewnie szybko przekwitną.

Następne zwiastuny wiosny już w gotowości na zastępstwo.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 20:26, 30 mar 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Następne zwiastuny wiosny już w gotowości na zastępstwo.

Bardzo lubię te maluszki w ogrodzie. Co roku trochę dosadzam, ale to ciągle za mało. Niestety nie bardzo chcą się mnożyć.
Gruszka_na_w... 20:27, 30 mar 2021

To był piękny dzień. Niebo jak w Hiszpanii. Jadalny dereń wyglądał wyjątkowo urodziwie.

Nawet magnoliowy pączek rozpiął futerko.

Jagody kamczackie wypuściły listki.

A ogrodniczce udało się skończyć porządki na zapłociu, na froncie, na skarpie, rondzie i wokół studni. Zostały jeszcze dwa półksiężyce i największe rabaty wzdłuż ogrodzenia.
Taras i ganek wymyte myjką i poolejowane. Meble tarasowe ustawione. Można powoli zacząć myśleć o wypoczynku w ogrodzie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies