Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka. 14:05, 05 sty 2013

Do góry
Dziś się odważyłam i postanowiłam napisać mój wątek, bo bardzo chce być z wami.
Mam 57 lat mieszkam w blokowisku ,za miastem w ogrodach działkowych mam swoją małą dzialkę.
Co można zrobić na 300m kw.Moją pasją są roże i lilie,działkę mam 4 lata cały czas coś zmieniami ciągle nie jest tak jak trzeba ,ale teraz podglądając wasze ogrody zaprowadze trochę porządku.

Spróbuje dodać pare zdjęc może mi się uda ,muszę chyba mieć wizytówkę lub swój link ale z tym to już gorzej.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:11, 05 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu, jak miło
i czekam na tak ożywcze kolory!! przesadziłam te lilie, ale nie pamiętam gdzie!!
Zdjęcia Roku 15:14, 04 sty 2013

Do góry
Gaby woła: Dziewczyny ale rosną piękne lilie wodne....

A ta najpiękniejsza.... mówię Wam to lilia królewska dlatego taka duża...

Hi, hi, hi...ale dały się nabrać, a takie wykwalifikowane ogrodniczki...

A ja taką "bendem" mieć też

Ogródeczek jagody99 12:11, 04 sty 2013

Do góry
Witaj Jagódko Dziękuję Tobie za życzenia noworoczne! Dopiero dzisiaj znalazłam więcej czasu i poczytałam Twój wątek od początku.Dowiedziałam się,że piszesz do nas zza oceanu,ale jesteś z pochodzenia "poznańską pyrą" tak jak ja Bardzo kolorowo u Ciebie.Ja również lubię ustawiać sporo doniczek,kwiaty potem cieszą oko Podobają mi się szczególnie Twoje lilie w doniczkach,które pokazałaś na początku,są piękne! Będę zaglądać Pozdrawiam Cię
Ścieżka prowadząca do domu. 00:08, 04 sty 2013

Do góry
aneta napisał(a)

Ufff.....udało się

po lewej przy ścieżce: lobelia niebieska,begonia drobna albo szczawik, bo widzę bordowe liście, nasturcja wielobarwna, żeniszek aksamitka pojedyncza, w drugim rzędzie ,lilie, lawenda, hortensja chyba anabelle, biale rumiany, bo chyba za późno na bialą piwonie, tyle rozpoznalam ścieżka śliczna
Ogródeczek jagody99 18:47, 03 sty 2013

Do góry
Jagódko wpadam z rewizytą. Po wnikliwej obserwacji Twojego wątku stwierdzam i pewnie nie będę oryginalna, że masz dobrą rekę do roślin! Tyle barw, kolorów, a lilie w donicach dech mi zaparły Będę tu częstym gościem! Niesamowicie wszystko pięknie rośnie, z każdej strony gąszcz zieleni
jak znajdziesz chwilkę to zajrzyj do mnie , odpisałam też u siebie. Pozdrawiam serdecznie kochana i trzymaj się zdrowo na tej bostońskie ziemii, jesteś przecież nasza ogrodowiskowa dziewczyna
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:28, 03 sty 2013

Do góry
Hej Kasiu!
dziękuję za ... lilie?? piękne!
Wyjazd dopiero końcem kwietnia, a z nart wrzuciłam parę fotek Gabi
A to my w komplecie
Ścieżka prowadząca do domu. 16:32, 03 sty 2013

Do góry
Mnie się wydaje, że są jeszcze lilie i astry.. Jednak nie trzymałabym sie tak bardzo listy zasadzonych tam roślin Raczej pojechałabym do szkółki i wybierała coś podobnego i wieloletniego... Zabrałabym zdjęcie ze sobą i grzebała w szkółce
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 01:18, 03 sty 2013

Do góry
anipla napisał(a)

A ja się wypowiem też tutaj co do rabatki. Juzia ma rację ale pod warunkiem, że będzie to miskant Garcillimus, tylko on jest w stanie przebić się przez hortensję.

Moim zdaniem trzeba rozebrać kamienie, zaokrąglić ładnie rabatku, w samym środku tej ćwiartki koła co powstanie posadzić w jeden dołek obie hortensje. Phantom bliżej ściany bo jest wyższa, mniejszą z przodu. Otoczyć je bukszpanową obwódką, a po brzegu między trawnikiem a bukszpanikiem dać obwódkę z zurawek, najlepiej żółtych lub pomarańczowych.

Trawa zginie, szkoda jej tam.

co do rabatki to trafiłaś Danusiu bo chciałam tu żurawki ale jeszcze chciałam wtrynić inne badyle .
co do kamieni to murowane , jak będzie trzeba to rozbiorę )...pewnie teraz kombinuję,ale może je obsadzić z przodu na trawniku bukszpanem albo cisem i ciąć ...żeby nie było ich widać ....?

boczna rabata to misz masz całkowity tu są zdjęcia i opisy i bazgroły...(przepraszam za wykonanie)

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2028-ogrod-przydomowy-na-zmiany-gotowy?page=21

to brązowe to podkłady kolejowe - ich nie chcę (nie mogę) ruszać
ta część przy ścianie jest wyższa o podkład

Na tej rabacie zostawiłabym clematisa, lilie i róża po prawej i lawenda - pewnie Danusia wszystko wywali -ale to już będzie siła wyższa
no dobrze bo misz masz mam już nie tylko na rabatach tylko w wypowiedziach też
pozdrawiam i dziękuję za wyrozumiałość - mam nadzieję

a to tak na szybko

Kamienie usuń, koniecznie bo wyjdzie "kaszana"

Rabatka musi być zaokrąglona nie tak na prosto.

Bałagan wywal i zrób jasno i przejrzyście, Lilie może i mogą gdzieś tam być, ale kobito lilie to kwitną tydzień a potem schną im badyle i co to będzie za efekt na samym wejściu. ?

Zrób z roślinami takimi jak Ci napisałam, radykalnie i dużo bukszpanu jeden przy drugim w obwódce, żurawki też dużo z przodu.

Zdjęcia Roku 22:29, 31 gru 2012

Do góry
Ania u nas w marcu 2012.
Ładny macie ogród.....

Kurcze jak się zawezmę to będę miec jeszcze ładniejszy ogród.

Nie wierzycie?????????????

Zrobię kałużę ,kupię rybki i lilie, zrobię łazienkę dla ptaków..........wszystko zrobię....

A co wy myslicie że ja nie potrafię zrobic najładniejszego ogrodu??????????????

I zrobiła....

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:45, 29 gru 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Aniu, piękne masz lilie Mam ogromna przyjemność przyglądania sie ich urodzie u Ciebie :0 U siebie ich nie mam z dwóch powodów
- nornice (prawdopodobnie) posiliły sie ich cebulkami
- nie lubię ich intensywnego zapachu

Ale pozbawione drażniącego mój zmysł powonienia czynnika są godne podziwiania

Cha,cha,cha no tak ja nie czuć to piękne
Pozdrawiam Jotka 23
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:37, 29 gru 2012

Do góry
Aniu, piękne masz lilie Mam ogromna przyjemność przyglądania sie ich urodzie u Ciebie :0 U siebie ich nie mam z dwóch powodów
- nornice (prawdopodobnie) posiliły sie ich cebulkami
- nie lubię ich intensywnego zapachu

Ale pozbawione drażniącego mój zmysł powonienia czynnika są godne podziwiania
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:58, 29 gru 2012

Do góry
Słonko za oknem i niezły mrozik..rano było -8.
Jako, że czasu moze nie być wstawiam ostatnią moją lilię i kończę ostatni w tym roku projekcik... mam nadzieję, że skończę do przyjazdu gości.. a potem 2 dni na nartkach..... obiecałąm do końca roku pokazywać moje lilie
To ostatnia ..... więcej odmian jeszcze nie posiadam
LILIA TYGRYSIA RED TIGER

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 27 gru 2012

Do góry
Ja tu zaglądam i co widzę lilie i lato w pełni a u mnie jeszcze 36 cm śniegu.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:14, 27 gru 2012

Do góry
Ho, ho, ho... dolina tęczy
I widzę, że sprawiłam ci problem..ale Danusia dobrze pisze.. lilie możesz wsadzić jedna cebulkę pomiędzy inne rośliny np hosty , trawy, byliny.. one uwielbiają mieć nogi w cieniu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:30, 27 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tęcza niesamowita, a odnośnie wysokich lilii, co tam pisałeś u ASC to na nie nie trzeba za wiele miejsca. Cebule wciśniesz wszędzie, a jak wyrosną to będą górować nad wszystkim. Nawet nad świecznicą czy hostami. Sadź

Świecznicy nie mam...jeszcze.... na pewno na liście chciejstw są floksy... i stipy...i coś tam jeszcze No to wiosną będzie polowanie na lilie
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:33, 27 gru 2012

Do góry
Ale cudne te lilie....przez Ciebie rozważam ich kupno wiosną Tylko skąd wziąć miejsce
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:19, 27 gru 2012

Do góry
Wiedziałam, że u Ciebie znajdę oderwanie od szarości za oknem - lilie przepiekne, nawet ta która nie zachwyca
Pozdrawiam
Lek na całe zło czyli mój ogród 10:30, 22 gru 2012

Do góry
Wpadłam kuknąć na lilie... i gonię na zakupy......... jak ja tego nie lubię ........ i jeszcze ten dziki tłum...... już jestem chora...... na samą myśl.. A lilia od Bożenki jest cudna
Lek na całe zło czyli mój ogród 00:03, 21 gru 2012

Do góry
ładne lilie Aldonko pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies