Pozdrawiam z Rz. fota jeszcze sprzed pory deszczowej.. jak w żółtej strefie wprowadzą maseczki na zewnątrz to już będzie po rowerowaniu Szkoda, bo ostatnio sporo jeździłam..
Zobacz jak wygladały moje vanilki 3 lata temu. Pewnie tak jak twoje teraz. Kwiaty o różnym wybarwieniu, na cieniutkich, leżących łodyżkach.
* Co ja miałam w głowie rozsypując tam "białą mariannę"
Aż oczy bolą od nadmiaru
Szczęśliwie wróciłam z tych białych i pstrokatych manowców
Ta sama rabata w tym roku.
Jeszcze bez przebarwień.
Po deszczu trochę się położyły.
Ale jak widać na tej fotce dzielnie powstały. Nie mam tam żadnych wzmocnień w postaci sznurków, obręczy czy patyczków. Same sobie radzą.
O fusach słyszałam, ale nie mam ich aż tyle.
Sypałam od wiosny magiczną siłę do hortensji. Jedną łyżeczkę pod krzaczek, co jakieś trzy - cztery tygodnie. Gdy zakwitły już tego nie robiłam.
Niektórym ten zabieg pomógł, niestety limki zbyt wybujały i w przyszłym roku zrezygnuję całkowicie z nawozu, aby porównać efekty.
To światło sprawiło, że chcę więcej rozplenic. Te z fotki już podzielone, poszły na nową rabatę
Mam nadzieję, że się przyjmą. Ostatnie upały i susza mocno nadwyrężyły ich urodę.
Natomiast moja top hortensja to wciąż Kyushu. Za kwiat, ażur, lekkość, kolor i zapach. Uwielbiam ją A w zasadzie je 5 sztuk tam rośnie, drugi rok dopiero.
Już się nie mogę doczekać kolejnych lat.
Krokusów nornice nie jedzą nie trzeba w doniczkach sadzić Ja ma nawet w łące i w trawniku gdzie nornic pełno, krokusów nie ubywaW doniczkach szybko się im ciasno zrobi o ile nie wygniją....
Dziękuję
No popatrz, to jestem do tyłu. Nawet nie wiedziałam, że takowe zimujące
alstromerie są. Piękne je masz.
Dalie też sa piękne.Ale niestety trzeba je wykopywać.
Róża nn - duży piękny kwiat.
I kolejna , ostania dalia rozkwita Duży kwiat, zapowiada się ciekawie.