Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

mira 22:35, 28 mar 2021

Ale tu się dzieje, obejrzałam relację z dzisiaj - wiosna na całego i roboty aż dudni - sił Wam życzę i zdrowia
a w nowym sezonie - radosnych odwiedzających i dobrej pogody
piękne donice i kompozycje - dzieje się

pozdrawiam
Alija 22:35, 28 mar 2021

Gardenarium napisał(a)
I kolejne kalosze, tym razem w fioletowe i różowe kwiaty, korespondują z fioletem sweterka i kompozycjami kwiatowymi

Danusiu! Super wyglądasz z tym koszem kolorowych kwiatów.
Widać, że jesteś w swoim żywiole, ogród to Ty.
Pozdrawiam wiosennie!
kasiek 22:54, 28 mar 2021

Ale szał kolorów! U mnie tez krokusy cieszą
U mnie też przemarzł biały wilczomlecz, inne super. Niestety przycięłam białego, dobrze że tego miałam tylko jednego, może jeszcze gdzieś je dorwę.
beta 08:31, 29 mar 2021

Gardenarium napisał(a)
To jest próchnica. Kompost mój do sadzenia używam. Na ściółkę nie nadaje się bo wschodzą chwasty. Mam kompost z nasionami chwastów.

No właśnie ten mój kompost też z chwastami niestety...a rukola i koniczyna przodują
Pozdrawiam
sylwia_slomc... 14:46, 29 mar 2021

Gardenarium napisał(a)
To jest próchnica. Kompost mój do sadzenia używam. Na ściółkę nie nadaje się bo wschodzą chwasty. Mam kompost z nasionami chwastów.

To tak jak ja i to nie z mojego ogrodu tylko z ugoru sąsiadowego
Mixtoorka 14:54, 29 mar 2021

MiluniaB napisał(a)

Najbardziej podobają mi się te zestawienia kolorów w donicach. W przyszłym roku zdecydowanie idę w kolor pomarańczowy - to już postanowione

Cudna wiosna, a ja właśnie wczoraj chyba podświadomie pomarańczowe i rude bratki nabyłam z trawami brązowymi. Pozwolę sobie od Danusi dereniowe patyczki za to "zgapić". Ehh i te jaskry...cudne

Pięknie jak zawsze
basia3012 21:11, 29 mar 2021

Z tym kolorem pomarańczowym to u mnie podobnie. Też jakoś za mną od kilku miesięcy chodzi pomysł, żeby coś pomarańczowego posadzić. Może dlatego, że u mnie brakuje ognistego, energetycznego koloru. Tylko same róże, biel, trochę niebieskiego w lobelii i to wszystko. Kupiłam więc i posadziłam w sobotę pomarańczowe lilie.
basia3012 22:03, 29 mar 2021

MiluniaB napisał(a)

O, tu. Ogień po prostu. Pięknie, aż buzia się śmieje.

Czytam Danusiu, że wkrótce się szczepisz.
Ja już się zaszczepiłam. U nas czeka się około tydzień od zarejestrowania na szczepienie do szczepienia. Po szczepieniu miałam gorączkę, tak po około 14 godzinach. Potem było już dobrze. I jest nadal.
Wszystkim nam zdrowia życzę. Może będzie już wkrótce normalniej.
Gardenarium 08:36, 30 mar 2021

Mixtoorka napisał(a)

Cudna wiosna, a ja właśnie wczoraj chyba podświadomie pomarańczowe i rude bratki nabyłam z trawami brązowymi. Pozwolę sobie od Danusi dereniowe patyczki za to "zgapić". Ehh i te jaskry...cudne

Pięknie jak zawsze

Kochana - to nawet nie są same patyczki a całe derenie z korzeniami

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:57, 30 mar 2021

Wczoraj udało się skończyć taras "chłopakami" , było jeszcze trochę starych płyt i różnych kostek. Ja oczywiście wtrącałam swoje 3 grosze.., przedłużał się koniec, ale poszło i jest.
Teraz pozamiatać i ustawiać meble.
To miejsce będzie już inne.

Taras nie jest wąskim paskiem, a sięga aż do rabaty. Trawnik zlikwidowany. Buk wsadzony w metalowej ramie Obrzeże z taśmy stalowej -rdza.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies