Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:13, 01 kwi 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Po 8 zł były teraz. Wcześniej po 10 zł kupowałam. Jak będę na rynku i pani będzie miała to kupię. No problem.

dzięki. Nawet dwa możesz, jeden juz mam od Tomka z Radkowa, tylko mały
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:12, 01 kwi 2015

Do góry
w pełnym słońcu znowu musi mieć wilgotniej żeby dała radę, bo ona lubi mniej słoneczna wystawę
Dużo masz tam miejsca?- Może nawiązać kształtem do kul i dać tawułę brzozolistną tor- wiosną na biało zakwitnie a jesienia łapie purpurowe kolory liści. Jest bardzo kształtna. Ale potrzebuje z 80 cm
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:07, 01 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

gdzie ta dąbrówka by była?
Odradzam Ci ją jednak- w większości ogrodów prawie co sezon łapie mączniaka i wyglada nieciekawie od późnej wiosny do końca sezonu. Dzika czasem daje radę np u mnie, ale ja mam sucho bardzo.

ślinię się do Twoich mebli i puszystych kobiet w ogrodzie

Dąbrówka miałaby być zaraz przed hojnami na samym przodzie. Z daleka widac takie chmurki małe traw. Wszystko wyleci i cos tam muszę wymyślić. Jak już pisałam to patelnia i bardzo sucho, więc jak piszesz, że w suchych warunkach ok, to może mozna pomysleć?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:02, 01 kwi 2015

Do góry
po ile one są?
Aga, ale jak to kłopot to nie zawracaj sobie głowy
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:01, 01 kwi 2015

Do góry
podobne, tzn żeby nie były 1 b. ciemny a inne b.jasne. Moga być jakie sie trafią
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:53, 01 kwi 2015

Do góry
mogę chcieć? to chcę! a który jest wolny?
Ja bym ze 3 chciała.
Tysiąc radości i utrapień 10:50, 01 kwi 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Mimo chłodu,wiosna jak widać pięknie się rozwija i kolorowieje u Ciebie.Pięknie.
A magnolia. WAW!!
Moja jeszcze uśpiona,ale moja nie należy do wczesnych.Zawsze kwitnie na początku maja dopiero.ale i tak ja lubię..bo jak nie lubić mojej imienniczki

Magnolie zachwycają niezależnie od tego kiedy kwitną .
A ja będę miała imienniczkę w postaci powojnika . Już zamówiony i przyjdzie za kila dni
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:49, 01 kwi 2015

Do góry
Agniecha, jakby były, to najlepiej inne/podobne, ze 3-4 max jeszcze więcej nie wcisnę, mimo szczerych chęci Jak Magnolia chce, to ten ciemny niech bierze, chyba taki sam mam jak nie to biorę
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:45, 01 kwi 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Trzymam kciuki za Antka. Denerwował się?

dzięki.
Raczej się nie spinał.

Ale ciemierniki, aż ślinka leci- piękne!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:09, 01 kwi 2015

Do góry
łooo Matko, w Rzeszowie już taka wiosna? zieloniutko się zrobiła, kwiaty i magnolia pięknie kwitną-takie widoki cieszą oko ogrodnika!
pozdrawiam
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:54, 01 kwi 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

ej Ty szpiegu mały

ps. może mi coś wyszpiegujesz na front przed hojnami. wyrzucam wszystkie trawy i nie wiem co tam. Męczę się już od jesieni. tam patelnia jest. myślę o czymś zielonym zima i moze kwitnacym. pierwsza dabrówka mi do głowy przyszła w ilości 60 szt jako plama.

gdzie ta dąbrówka by była?
Odradzam Ci ją jednak- w większości ogrodów prawie co sezon łapie mączniaka i wyglada nieciekawie od późnej wiosny do końca sezonu. Dzika czasem daje radę np u mnie, ale ja mam sucho bardzo.

ślinię się do Twoich mebli i puszystych kobiet w ogrodzie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:49, 01 kwi 2015

Do góry
Nie ma tego złego- wyspałas sie przynajmniej, czy zrywałaś się w nocy co godzinę sprawdzić czy macie jeszcze dach? U nas też wiało, wiele razy w nocy wydawało mi się że łamie nam drzewa, ale nie,to tylko wietrzny niepokój.

Dzisiaj Anto własnie pisze test na koniec podstawówy..duzy facet się zrobił.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:36, 01 kwi 2015

Do góry
Cudne ciemierniki.Zwłaszcza ten ciemny, bo takiego nie mam, to i bardziej się podoba.Tak to już jest.To czego nie mamy to kusi znowu
Magnolia piękna.Moja jeszcze w głębokich pakach, ale ona jest późniejsza.
Tysiąc radości i utrapień 08:23, 01 kwi 2015

Do góry
Mimo chłodu,wiosna jak widać pięknie się rozwija i kolorowieje u Ciebie.Pięknie.
A magnolia. WAW!!
Moja jeszcze uśpiona,ale moja nie należy do wczesnych.Zawsze kwitnie na początku maja dopiero.ale i tak ja lubię..bo jak nie lubić mojej imienniczki
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:43, 31 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Bez turecki.. nie słyszałam... .. będę śledzić jak kwitnie
A doniczkowe cebuli też daje po przekwitnięciu do gruntu i rosną
Oj by się prognozy nie sprawdziły, bo będziemy płakać

Ania pokażę jak ten bez zakwitnie o ile nie zmarznie ...
bo prognozy mnie przerażają
wczoraj zobaczyłam jakie magnolia ma pąki to zamarłam ...

nawet nie przyszło mi do głowy do niej zaglądać

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:00, 31 mar 2015

Do góry
Olili napisał(a)

Ten uśmiech to moich sto słów ..
Magnolia się trzyma...

Niestety z bliska kwiaty zbrązowiały
Pszczelarnia 15:59, 31 mar 2015

Do góry
pięknie
Dekiel-cudny,wypracowany
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:13, 31 mar 2015

Do góry
kachat napisał(a)
Podoba mi się bardzo ten wysoki zielony gąszcz za basenikiem i trochę w lewo od niego:

Co tam rośnie..? Jakaś tuja chyba wielgachna, sosna..? Szukam wysokich i szerokich zimozielonych głównie

Fiołki masz cudne, i już za kwitnienie się biorą... U siebie też dałam zdjęcie moich fiołków, ciutkę inaczej wyglądają

A co to za roślinka na tym zdjęciu..? Liście trochę jak tulipan, ale żeby niebieski..??

pytanie nr 1 - to olbrzymie to tuja / żywotnik olbrzymi, on taki wielgachny roście, obok sosna czarna, przed nimi kwitnący hibiskus. Potem cyprysik groszkowy, wierzba sachalińska wiśnia Royal burgbundy, magnolia gwiździsta i parasolowata i metasekwoja która konczy - jak cofniesz sie w fotka to tam jest stara altana o tej porze - widać iglaki
Pyt. 2 to cebulica
Ogród w Alei Lipowej... 13:43, 31 mar 2015

Do góry
Moja magnolia miesiąc wcześniej niż zwykle zaczyna kwitnienie, a nadają przymrozki w nocy. Jest już duża nie wiem czy uda mi się ją okryć na noce.

pąki sa teraz w takiej fazie jak na tym zdjęciu z 26 kwietnia 2013

u Was tez już kwitną magnolie?
Ogród w budowie - nieustającej 08:20, 31 mar 2015

Do góry
No to dorobiłam się wczoraj gorączki i czegoś w rodzaju zapalenia oskrzeli i muszę siedzieć w domu. Oj, bardzo byłam pływająca wczoraj po południu. Już nie pamiętam kiedy ostatnio mnie złe dopadło, katar się nie liczy.
Zalety takiego stanu rzeczy są takie, że można siedzieć cały dzień w domu w ciepłej piżamie i skarpetach z pyszną, pachnącą, "moją" herbatą.

Karola - dzwony przyjechały dużym samochodem, więc promem i autostradą. Transport w tym przypadku był prywatny i nic mnie nie kosztował.
Żeby włożyć je do bagażu samolotowego - bez szans bo zagrożenie stłuczeniem ogromne, gabaryty trudne to spakowania i ciężar narażający na wielkie koszty.

Vita Rabarbar rośnie szybciej, ale nie ekspresowo, a na placek będzie potrzeba więcej niż te trzy dłuższe łodygi.
Modrak i dla mnie jest wielką niewiadomą, zdawaj relację na bieżąco koniecznie tu, albo i tam.
Magnolia się trzyma, mimo że dzisiaj w nocy temperatura spadła poniżej zera.

Mira i Monteverde - znam sposób na omszenie sztuczno-naturalne, ale spróbuję poczekać na to, co się wydarzy do jesieni.

Kasya - no tak, wybielony rabarbar jest słodszy, więc "od razu z cukrem". Ale nie próbowałam jeszcze, więc wszystko wam opowiem, jak już dojdzie do zbiorów i pieczenia placka.
Od razu mówię, że placek będzie według przepisu genialnego naszej ś.p. Jotki, już nie robię innego drożdżowego ciasta, a jego smak doceniła sama autorka przepisu na spotkaniu u Małej Mi w zeszłym roku - i ona i ja przywiozłyśmy wtedy po blasze tego ciasta z rabarbarem właśnie.
Ponieważ spodziewam się pytań nt. placka, podaję link do przepisu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3651-ciasto-drozdzowe-jotki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies