Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

malkul 10:15, 17 kwi 2015

waldek727 napisał(a)

Marti.
Taki złoty środek jest i nawet zdobywa nagrody. Tworząc swój ogród od podstaw masz możliwość dopasowania tego światowego trendu do architektury którą obecnie posiadasz i którą realizujesz. Uważam, że surowość materiałów z których korzystasz pasuje do tego klimatu jak najbardziej. Mam tu na myśli ogrody które zyskują sobie coraz większą rzeszę zwolenników również w Polsce. Połączenie elegancji ogrodów formalnych z ogrodami inspirowanymi naturą. Całkowite odejście od form kulistych, stożkowych czy spiralnych kosztem wpisania mniej foremnych brył roślinnych w naturalny ruch traw i wysokich bylin. Za stworzenie takiego właśnie ogrodu w zeszłym roku Tommaso del Buono i Paweł Gazerwitz zostali nagrodzeni na ChFS.
The Telegraph Garden

mądrez napisane. Magnolia wydaje mie sie że własnei też tak czuje ogód nowoczesny naszych czasów
jazzy 11:12, 17 kwi 2015

malkul napisał(a)

kiedy znajdziesz złoty środek? bo nei ukrywam że zaglądam tu codziennie w oczekiwaniu an koncept

A ja czekam na skończone ogrodzenie Wtedy wezme w obroty rabaty na froncie

mądrez napisane. Magnolia wydaje mie sie że własnei też tak czuje ogód nowoczesny naszych czasów

To pewnie dlatego masz taki fajny ogród
malkul 11:17, 17 kwi 2015

jazzy napisał(a)

A ja czekam na skończone ogrodzenie Wtedy wezme w obroty rabaty na froncie

To pewnie dlatego masz taki fajny ogród

o tak, własnie dlatego

pogoń ich z tym płotem. cobym tu przy kalwiaturze nie osiwiała
kasia_w 11:26, 17 kwi 2015

Hej Jazzy luknij do mnie, mały plebiscyt rabatkowy. Dzięki
jazzy 11:34, 17 kwi 2015

kasia_w napisał(a)
Hej Jazzy luknij do mnie, mały plebiscyt rabatkowy. Dzięki

Siur
Ewa777 12:35, 17 kwi 2015

Czuję, że powstanie u Ciebie piękny ogród Nie wiem tylko, dlaczego podejrzewasz, że nam się nie spodoba?
Wieloszka 12:56, 17 kwi 2015

Ogrodzenie bardzo oryginalne! świetne!
Ale fotkami to nas nie rozpieszczasz bynajmniej Kulkujesz, wiśnie się przyjęły... to wszystko fajnie, ale pokazałabyś cokolwiek
Też czekam, aż znajdziesz "złoty środek" i pomysł na swój ogród, tylko... wg mnie nie znajdziesz go, zanim nie zaczniesz tworzyć ogrodu, bo wszystko wychodzi w praniu - co się podoba, a co nie, co dobrze rośnie/wygląda na tej konkretnej rabacie... Stąd u wielu ogrodniczek (czytaj: Madżenka, Gabi i inne szalone ) ciągłe rewolucje, zmiany i poszukiwania tego złotego
tusiawka 13:17, 17 kwi 2015

Z tymi pokazowymi ogrodami to mam taki problem, że one wyglądają świetnie na ten jedyny moment. Nasze ogrody chcemy aby były ładne przez cały rok. Uwielbiam irysy ale one kwitną gura 10 dni, a póżniej tylko zielone liście zostają, a jak posadzimy więcej gatunków to zaraz łatwo zgubić minimalizm. Z tym efektem walczę u mnie, a złoty środek w mojej opinii, jest u Marzenki. Można też oczywiście kwitnące kwiaty na sezonowe wymieniać, ale to tylko w małym ogrodzie, albo przed pałacem .
eda 15:52, 17 kwi 2015

Hej hej zimno u mnie słońce kusi wiatr odstrasza i przyklejona do szyby być muszę beee Cmok cmok
Magda70 15:57, 17 kwi 2015

A Ty dalej po nocach się szlajasz...