Rutewka zakwitła bardzo skromnie w tym roku, fenkuł brązowieje, MW zakwitła po zmianie ziemi w środku lata, a hibiskusy wylatują w październiku, susza im nie służy.
Co do pinus to się nie wypowiadam, zdaje się na Ciebie bo tego w ogóle nie widzę.
Z tawułą zaproponowałaś, tak jak myślałam więc może kiedyś będą ze mnie ludzie.
Pinus w pobliżu Kanzana, w tych bardziej suchych rejonach z perovskią.
Goldflame będziesz cięła? Myślę, że będziesz Ona nie lubi za sucho, dlatego przy hortensjach i dereniach, i nadaje się na przód rabaty. Taka trochę przerywana obwódka. Kolorystycznie powinno też być ok.
U mnie niestety trzy dalie. które zostały w gruncie nie przezimowały, sądzę że ważna w tym przypadku jest wilgotność gleby. Więcej prób z zimowaniem dali nie będzie
Ula
narazie kupiłam tak dla sprawdzenia ,czy mnie polubią
widzisz sesleria -niby taka super bezobsługowa ,sucho lubi ....a moja jest taka sobie ....wiem ,że dzielona i młoda ,dlatego narazie wstrzymuję się z jakąkolwiek decyzją ....
zobaczę jak w przyszłym sezonie będzie rosła ....
molinię mam 3 letnią chyba Variegata -i też bez szału -małe ,liche ,marne ,bez kłosów -muszę ją przesadzić -bo może miejscówka jej nie pasuje .....
śmiałka nie mam ....jak masz za dużo ,to chętnie go potestuję
Buziaki i odpocznij wekendowo
ps
widzisz jak ładnie ukradłam trawnika -mówię Ci ....mój eM nawet nie zauważy
Helen
fotkami można poczarować rzeczywistość
wystarczy inna pogoda ,inne światło ,inny kadr i już szału nie ma
patrz na lewo -tam są astry ....na takiej fotce już efektu nie ma
Ewcia
dziękuję bardzo bardzo
Twój projekt w moim wykonaniu i malutkich przeróbkach
uwielbiam za wygląd i za bezobsługowość -może 2 razy w sezonie wpadam tu wyrwać jakiegoś chwasta ,raz w roku obcinam kulki i hortki ....
prosa narazie będę obserwować i czekać na ich rozrost do podziału -jeszcze nie mam na nie pomysłu
widzę ,że zajęta jesteś u Ani -fajny projekcik powstał
Asia
szczerze ....nie mam pojęcia ,czy da radę ....moje przesadzałam niedawno -bo wcześniej były przy barbulach i tam pożarły wszystko-żadnych roślin nie było widać ,tylko one ....
teraz są przy owocówkach -przeżyły przeprowadzkę praktycznie bez śladu i czarują
jedynie nie lubię jak już przekwitają i wykładają się ....a oprócz tego w zeszłym sezonie łapały mączniaka ,nie wiem jak w tym ....zobaczymy
z dalsza tak się prezentują na zbliżeniach w słoneczku dużo ładniej