W fazie jesiennej i zimowej widok hakone jest ok, ale w fazie wczesno-wiosennej u mnie tragedia. Poszarpana przez wiatr i wszędzie walające się źdźbła nie są miłym dla oka widokiem.
Basiu, u Zany roze wygladaja cudownie. Jednakze wg. tego jak postrzegam Twoj ogrod to idzie w klimaty japonskie, zarowno ukladem rabat, nasadzeniami i otoczeniem. Zana ma zupelnie inny ogrod, dla mnie fantastyczny ale i mocno romantyczny.I to co u niej wyglada zjawiskowo niekoniecznie sprawdzi sie w innym ogrodzie. Jak dla mnie powinnas isc w jednym kierunku, nie mieszac az tak stylow. Spojrz na ogrod jako spojna calosc a nie wycinek jakiejs rabaty
w fazie wczesno-wiosnennej wszystkie trawy poza turzycami wygladaja paskudnie
u mnie miedzy hakonkami rosna szafirki zeby nie bylo pusto, poza tym iglakami ogrod nadrabia. na rabacie klonowej mam 2 rodki i z zieleniny kulki jodly balsamicznej, wiosna wychodza ranniki, przebisniegi i krokusy (nie razą stylem bo nim cos tam sie zazieleni one koncza kwitnienie i zanikaja)
Witam Krajankę Popołudnie spędziłam w Twoim ogrodzie od samego początku wątku do teraz.
Faktycznie projektantka nie poszalała za bardzo, ale Ty masz niesamowite wyczucie struktur, kolorów, faktur i do tego rytm razem świetne połączenie z roślinami, które i ja lubię
Zaznaczam do oglądania. Grupa Krakowska jest mocno już rozrośnięta, ale z przyjemnością taką Ogrodniczkę witamy
Nie podobają mi się Mam już tyle tuj wokół u sobie w ogrodzie, że za więcej podziękuję Śmiecą okrutnie, non-stop. Przyznam, że mam ich dość... ale to takie egzemplarze co mają po 60 lat...
Oooo jaaa.... jaka zgodność Dziękuję za Waszą pomoc!!! Zatem postanowione, jest plan - będą kule cisowe oraz zielona hakone + cebulowe.
Tulipsy testuję w tym roku po raz pierwszy na innych rabatach, EE już pięknie wystają z ziemi Po wiosennej selekcji, będę wybierać co posadzić jesienią.