Ciemierniki kwitną u mnie od praktycznie grudnia do końca marca-kwietnia. Pozwalam, aby ich kwiaty zmieniły kolor na zielony i naturalnie obumarły. Już 2 razy mi się zdarzyło, że ciemierniki zakwitły mi we wrześniu-październiku. Jeden kwitnie mi nieprzerwanie od października. Jest malutki ale co miesiąc wypuszcza 1 kwiatek. Nadal widzę pączki...
Moi Drodzy, proszę wybaczcie mi ale przeglądałam zdjęcia z poprzedniego sezonu i koniecznie muszę wrócić do ciemierników. Takie odgrzewane kotlety... ale jak je nie kochać? Zdjęcia z ubiegłego stycznia, 2020 roku
Aniu Trzcinnik krótkowłosy Brachytrycha jest fajny szybko wiosną startuje ale jest wysoki u mnie tak z 150 cm.
Jeśli ci pasuje to posadź.
Pokaże ci go u mnie
Pozdrawiam z Nowym Rokiem
Rozmawiałyśmy o klonie Carniwal - zobaczcie jak ładnie "świeci" na rabacie - koniec czerwca, roczna sadzonka kupiona jako patyczek, musi mieć miejsce bez bezpośredniego nasłonecznienia bo mu przypala listki
po lewej dereń Ivory Halo a po prawej na pniu klon Carnival
Wyglądają fantastycznie, jak z innego świata
I jak im dobrze od północy to dobre wieści dla mnie, bo takim miejscem dysponuję.
Chyba się skuszę
Cudności różnorakie u Ciebie jak zawsze a ja jak sroka.
Pozdrawiam
Aniu rabata wiosną zakładana i mam nadzieję że w tym roku zaszaleje
Jeszcze muszę tam szałwię Caradonna dosadzić i jakieś zwiewne trawki
Wzdycham do kolorków
Właśnie Elu Gaura i Kaliny od ciebie okryłam
Staram się mieć rośliny których nie muszę okrywać .
Co do dalii to ona ma wielkie kwiaty i za cienkie pędy do nich ale i taka zwisła jest piękna
Ta też ładna i ma mniejsze kwiaty ale za to sztywne pędy.