już byłam u Ciebie - chciałabym, żeby moje tak wyglądały, ale aktualnie to obraz nędzy i rozpaczy, dobrze, że aktualnie mam je na tyłach w przechowalniku, obcięłam je na jeżyka i czekam czy wypięknieją czy klapną, bo podgnite są.
Ktoś powinien wziąć to na siebie i mniej więcej co dziesięć stron zacytować zdjęcia które pokazujesz bo przecież cholera jasna ile się człowiek musi cofać żeby obejrzeć co tam teraz się u ciebie dzieje
Tulipki czad! Robią wrażenie
A ty wiesz że moje narcyzy to porażka? Ależ jestem wściekła. Poszły setki cebul i tylko gdzieniegdzie coś wyszło A kwitną tylko te które dokupiłam w ostatnim momencie, takie ładniejsze cebule. Miał być efekt wow a wyszło byle jak. Pamiętasz jak ci mówiłam że się martwię że za plytko posadziłam w tym pośpiechu? Ale wtedy te większe droższe cebule też by nie wyszły nie? Tak na logikę... Już nie będę kupować cebul na kilogramy Zawiodłam się strasznie
Troszkę mi ten smutek twoje tulipanowe łany łagodzą, ale tylko troszkę
Ale ja nie mam rzeki a to w takiem rozmieszczeniu właśnie najbardziej mi się tulipany podobają U mnie jeszcze dosyć zamknięte bo zimo okrutnie.. Wczoraj sadziłam bukszpany na obwodkę i po skończeniu ręce miałam dosłownie zziębnięte.
Baaaaaardzo się cieszę że dotarła żywa bo się martwiłam o nią Nie mam doświadczenia w przesyłaniu roślin i zawsze główkuję jak je zabezpieczyć. Ja bym pikowała od razu bo i tak korzonki są już naruszone więc po co później ma dwa razy odchorowywać. Poza tym jest w pojemniczku bez dziurek a mocno ją podlałam na drogę więc to kolejny powód do szybszego pikowania w doniczki
(Runiankę mam w cieniu i jest całkowicie zielona więc to chyba rzeczywiście klucz do zieloności)
Już doczytałam, że była taka propozycja Jak dla m,nie smaragdy (wiem co mówię bo mam sporo) będą za szerokie. Cisy wpasują się akurat w ten wymiar 50 cm
Miłej pracy
Reniu odnośnie runianki mam ten sam problem. Dostałam ładne duże zieloniutkie kępy które poprzednio rosły w cieniu. Ja posadziłam na słońcu i w niektórych miejscach żółkną. Z tego co doczytałam to ona potrzebuje dużo wody. Zobaczę w tym sezonie bo przesadzam wszystką runinkę w jedno miejsce na rabate półcienistą i będę widzieć czy zzielenieje czy nie.