Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 14:57, 20 kwi 2016

szemusia napisał(a)
I doczekałaś się tych strong annabel Już posadzone?
Z carexów evergold będziesz zadowolona. Mam je już któryś sezon i fajnie wyglądaja niemal cały rok, szczególnie doceniam je w szaro-burą zimę, gdy wprost świecą na rabatce. Choć przyznam, ze w tym roku po ścięciu jakoś nie mogą dojść do siebie...

Beatko jeszcze Annabellek nie posadziłam. Całą zimę myślałam nad hortensjami jakie wybrać i kupiłam
Nie wiedziałam, że one są również różowego koloru. Jak jakies rośliny w ogrodzie mi wypadną to zacznę sadzić różne odmiany hortek i róż

Carexy Evergold mam, tego jednego kupiłam, bo myślałam, że jeden wypadł, ale dzisiaj widziałam, że wypuszcza. Podobnie jak Ty lubię te trawki, ale po zimie u mnie też kiepskie
MirellaB 14:59, 20 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Myślę sobie: tyle powiadomień od Mirelki, to pewnie na zakupach była
Zgadłam
Śliczne zakupy, a tulipany jeszcze piękniejsze
Już nie mogę się doczekać jak posadzisz

Zimno u mnie i wieje, a ja taka podziębiona jestem, więc czekam z ich sadzeniem
Dzisiaj na szybko magnolię posadziłam i wysadzone berberysy znalazły nowe miejsce
MirellaB 15:00, 20 kwi 2016

ren133 napisał(a)
Ooo Mirelko Jak ja bym miała w pobliżu siebie takie centrum to bym z torbami poszła Zakupy fajne a Kubuś też ma niezły gust

Reniu takie właśnie duże centrum z ogromnym wyborem roślin uczy opanowania szału zakupowego, bo faktycznie można całą kasę stracić

Kubuś to mój najlepszy kompan zakupowy
MirellaB 15:02, 20 kwi 2016

Mixtoorka napisał(a)
Ale ładnie u Ciebie Tulipanki super będą. Ja chyba jednak najbardziej na świecie kocham klony...poszłabym z torbami gdybym miała więcej miejsca. Ale jeszcze jednego Dissectum viridis wcisnę ,żeby nie wiem co! Poczułam okrutną potrzebę odwiedzenia babciuni

Czyli wyjazd do Jucci Ci się szykuje
Karola zamiast Genie Klona palmowego chcesz kupić, czy jedno i drugie?
MirellaB 15:04, 20 kwi 2016

mikami napisał(a)
Ja widzę że u wszystkich prace idą pełną parą tylko u mnie z czasem krucho i robota stoi szkółka z zawartością tylko brać i sadzić cudowne żurawki no i ogród wiosenny pięknie

Mirelka u mnie teraz trochę się uspokoiło, nic nie robimy, bo już sporo zrobiliśmy
Sezon dopiero się zaczął, jeszcze zdążysz wszystko zrobić
MirellaB 15:07, 20 kwi 2016

sylwai napisał(a)

witaj Mirelko.Fajne zakupy,świetne to centrum ogrodnicze.Zdradzisz adres,bo ja również jestem z wielkopolski i często jestem w Poznaniu,może bym wpadła na zakupy?A po ile kupowałaś evergoldy?pozdrawiam

Witaj Centrum Ogrodnicze to Jucca w Tarnowie Podgórnym - polecam

Evergold cena 9,50 zł. Nie mieli dużego wyboru traw, wręcz kiepsko, po kilka sztuk, to jeszcze nie sezon na trawy. Pewnie tak za 2 tygodnie będą mieć ogromny wybór
MirellaB 15:08, 20 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
widzę, ze kupiłaś lawendę francuską, ale wiesz, że u nas przemarza i trzeba traktować jako jednoroczną lub chować na zimę

Domi wiem, kupiłam ją teraz dla kwiatów do doniczki na stół na taras
Traktuję ją jako jednoroczną
Mixtoorka 15:19, 20 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Czyli wyjazd do Jucci Ci się szykuje
Karola zamiast Genie Klona palmowego chcesz kupić, czy jedno i drugie?

Palmowego chcę do donicy na taras Takiego niedużego szukam. A z tą Genie ciągle się zastanawiam, bo ona jednak nie lubi mieć nic w nogach. Jeśli ją spotkam i się nie powstrzymam... to kupię i kochać będę.
MirellaB 15:28, 20 kwi 2016

anbu napisał(a)
Bożesz Mirela Ty byłaś w raju a nie na zakupach
Cudnie

Aniu w raju ogrodowym
MirellaB 15:31, 20 kwi 2016

alis napisał(a)
Ja 2 lata temu, wtedy jeszcze kompletny laik ogrodowy, kupiłam takie lawendy, wysadziłam do gruntu, kwitły pięknie, przycięłam wszystko jak należy i wiosną każdego dnia wypatrywałam choćby jednego malutkiego odrostu, a tam nicJakież było moje zdziwienie, kiedy przeczytałam, że moja lawenda jest jednoroczna i próżno było wypatrywać oczu

Rozumię Cię doskonale
Ja w zeszłym roku od Tess się dowiedziałam, że hosty są ozdobne z liści, a ja ich nie lubiłam, bo mają niezbyt ciekawe kwiaty