Trzeba najpierw ustalić czy nie ma właśnie za dużo wody, czy pod żwirkiem jest mata, która dodatkowo potęguje wilgoć i brak dopływu powietrza do korzeni.
Odkryj także nasadę pnia, czy nie gnije pieniek?
I tak ogród Babci Jasi wrócił Myślałam, myślałam ... gdzieś już to widziałam ... No przecież u Babci Jasi! Sir Geoff Hamilton się kłania Zasadziłam w tym roku różę jego imienia, ciekawe jak będzie się sprawować. Mam pokuszenie na takie ozdoby. Jest pięknie
Danusiu czy te mebelki metalowe zakupione są u nas w kraju. Szukam czegos podobnego. Twoja ławeczka fajna bo nie za mocno zdobiona. Proszę jeszcze podziel się opinią czy jest w miarę wygodna ?
( hihiih pewnie głupie pytanie bo przy takim ogrodzie i tak raczej nie miałaś czasu sprawdzić )
tak, to to pieronstwo. Upewnij się, że wykopiesz z wszystkimi korzeniami, bo żywotne toto strasznie jest. Jakiś czas temu oglądałam dokument o tym jak w UK toto wdziera się nawet do domu, przebijając beton!
Tutaj w wielu miejscach to widzę i szybko zabiera połacia
znam to pod nazwą japanese knotweed, ale nie znam polskiej nazwy.
Możesz formować, pod warunkiem, że takie drzewo ma jeden pień, wtedy usuwasz wszystko do odpowiedniej wysokości, na jaką chcesz prowadzić graba. Robisz to w marcu, zanim drzewo ruszy.