Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

kaisog1 08:11, 06 maj 2018

Gardenarium napisał(a)
Wątek czeka na oddech, bo się zasapię

hahahhahaha no ja się nie dziwię Teraz to masz roboty!
brzydula 09:30, 08 maj 2018

Gardenarium napisał(a)

Danusiu czy te mebelki metalowe zakupione są u nas w kraju. Szukam czegos podobnego. Twoja ławeczka fajna bo nie za mocno zdobiona. Proszę jeszcze podziel się opinią czy jest w miarę wygodna ?
( hihiih pewnie głupie pytanie bo przy takim ogrodzie i tak raczej nie miałaś czasu sprawdzić )
Sima 10:57, 08 maj 2018

Wow - podziwiam

ps. 3 ha?!? - trzymam kciuki, bo wyzwanie jest ogromnie inspirujące
akwarela 13:45, 08 maj 2018

Gardenarium napisał(a)

Tutaj podziękowania dla Kasi z ogrodu złudzeń i niespodzianek oraz dla Mai Popielarskiej, które to dziewczyny oddały mi stare niepotrzebne, betonowe płyty, aby oto mógł powstać wokół domku taras z prawdziwego odzysku, bowiem wszystkie materiały, zbierane latami, tutaj zebrane w jedną nawierzchnię, dały pożądany efekt.

Jaki? Myślę, że znakomity, bo nam się podoba ogromnie.
Witek wykonał pod moim "okiem" wszystkie autorskie detale zdobnicze.

Kilka pomysłów:

I tak ogród Babci Jasi wrócił Myślałam, myślałam ... gdzieś już to widziałam ... No przecież u Babci Jasi! Sir Geoff Hamilton się kłania Zasadziłam w tym roku różę jego imienia, ciekawe jak będzie się sprawować. Mam pokuszenie na takie ozdoby. Jest pięknie
elka_ 17:12, 08 maj 2018

Gardenarium napisał(a)

Cudo!

Będzie się działo ho ho ho

Co mówi ogrodnik do ogrodnika?
Przesadziłeś.

100% satysfakcji z przesadzania
boguslaw_r_ 22:35, 09 maj 2018

palce mi zdrętwiały od trzymania kciuków
Gardenarium 10:47, 11 maj 2018

akwarela napisał(a)

I tak ogród Babci Jasi wrócił Myślałam, myślałam ... gdzieś już to widziałam ... No przecież u Babci Jasi! Sir Geoff Hamilton się kłania Zasadziłam w tym roku różę jego imienia, ciekawe jak będzie się sprawować. Mam pokuszenie na takie ozdoby. Jest pięknie

Tak, brakuje tylko dzwonków wysianych w szparach, myślę o tym i pewnie zrealizuję. A motyw z Ogrodu Babci Jasi jest już w naszym ogrodzie przeniesiony, ale jeszcze nie ułożony.

Instagram Ogrodowiska
Zana 10:54, 11 maj 2018

Danusiu, domyślam się że jesteś "zarobiona", ale może znajdziesz chwilkę i zajrzysz do mnie na stronę 623, 624 - tu napisałam swoją "wizję". Pierdółami nie zawracałabym Ci głowy, ale o drzewa chodzi. Serby kupiłam, muszę posadzić. Dyskusja się wywiązała na 10 stron a ja dalej goooopia. Z góry bardzo dzięki.

ps. koło z rzeźbą zgodnie z Twoją ubiegłoroczną sugestią zniknie, tzn. rzeźba jak najbardziej zostanie w ogrodzie.
chelll 22:46, 11 maj 2018

Danusiu, zajrzyj do mnie, chorują mi rośliny, nie wiem, co to i co z tym robić. Może Ty doradzisz? Pozdrawiam E.Lech
Gardenarium 21:37, 13 maj 2018

Byłam dziewczyny, odwiedziłam, co mogłam doradziłam.

W sprawie wątku, myślę, że nie obrazicie się, jeśli wszystkie posty o nowym ogrodzie przeniosę hurtem do nowego wątku. Tylko kiedy? - nie wiem Może jakąś noc zarwę.
Dzieje się dużo.

W bukszpanowym była wczoraj wielka rewolucja na wszystkie możliwe ręce.
Poszły na spalenie wszystkie...dosłownie ...wszystkie bukszpany z donic.
Żaden nie wytrzymał marca i jego dni z dużym mrozem.
Straty były tak wielkie, że aż niewyobrażalne Po prostu zgroza.

Zastanówcie się nad bukszpanami. Ja się bez nich obejść nie mogę, bo to już tradycja i miłość bez granic, do upadłego będę je wymieniać. Choćby nie wiem co.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies