Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 20:37, 09 kwi 2015

Do góry
kachat napisał(a)

Prawie 4km, dla niemobilnej ciut za dużo na dziś Zresztą bym się z tym wszystkim już dzisiaj nie zabrała, paprocie już niemal w zębach niosłam... Nie dołuj mnie Kasya, ta hortka nie jest taka zła, wielkością będzie do moich pozostałych dwóch pasowała (siem pocieszam )

Ja na Jaskółczej to będę pewnie jeszcze paprocie brała, tawułki, bodziszki...

Tam jest tawułka taka w malinowym odcieniu- wg mnie bardzo ozdobna bo długo daje kolor,jeszcze w pąku i po kwitnieniu. To odmiana Red Sentinel

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 20:30, 09 kwi 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Dziewczyny jak Wam zostanie tej przytulii to ja chętnie bym się uśmiechnęła do Was
Kasia jak możesz to zerknij czy mają owocowe drzewa, najlepiej jabłoń Ligol
nigdzie już u siebie nie widzę

mogę Ci ukopać, wystarczy.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 16:59, 09 kwi 2015

Do góry
To przygotuję dla Ciebie.
Co do odbioru, spiszmy się, ok?
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 16:52, 09 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Hm- byc może mijamy się czasem u Melona czy na Jskółczej. Kachat będę dzielić przytulię- chcesz kawałek?

Magnolio kochana, ja przytulię bym chciała bardzo bardzo Nie wiem, czy jej się u mnie spodoba, ale jak jest szansa to muszę spróbować - super by pod różanecznikami wyglądała, albo przy paprociach gdzieś

Na Jaskółczej bywam zwykle sama jako jedyna klientka, ale w Melonie bardzo możliwe Ze zdjęcia nie kojarzę, bym na ciebie wpadła, ale ja tam jestem tak w doniczki wpatrzona, że za bardzo nie wiem, co się wokół mnie dzieje
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 13:47, 09 kwi 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Widzisz Kasiu, nie tylko ja wysyłam cię do Acrocony

Na Jaskółczej coś ciekawego z traw (zwłaszcza carexów) widziałaś?

mogę Ci wysłać ofertę tegoroczną- chcesz?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:11, 09 kwi 2015

Do góry
Aga, wychodzę w teren, ale wrócę dzisiaj (chyba).
Narazie
Ogród niby nowoczesny ale... 10:57, 09 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

nie wiem czy nie splagiatuję płotka na osłonę tunelu co wyrósł u sasiadów nagle i spektakularnie. Uprzedzam lojalnie i pytam o pozwolenie

to w sumie i ja chyba powinnam poprosić o pozwolenie

Madziula?...to jak będzie?....można czy nie można?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:55, 09 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

dozuj sobie te udręki rozsądnie, bo się nie podniesiesz i trwałe ubutki na zdrowiu mieć będziesz. Gośka jest faktycznie atomówka, ma wielka siłę rażenia.

jedną swoją koleżankę też przechrzciliśmy na Atomówkę..więc, jeśli Gosia ma taki power jak ta nasza, a widać, że ma, to siła rażenia duuuuża

Ogród niby nowoczesny ale... 10:39, 09 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

nie wiem czy nie splagiatuję płotka na osłonę tunelu co wyrósł u sasiadów nagle i spektakularnie. Uprzedzam lojalnie i pytam o pozwolenie

No proszę Cię...toż mój płotek to też plagiat

Troszkę za niski zrobiliśmy...
Jutro D będzie podwyższal o 3 deseczki..wczoraj do zmroku robił - szaleniec
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:34, 09 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
taa no nie wiem ile stron się cofałam, jestem bezzębna, mam pustkę w głowie, zszokowana, przepona mnie boli i właściwie to ja jeszcze raz się pocofam ...

dozuj sobie te udręki rozsądnie, bo się nie podniesiesz i trwałe ubutki na zdrowiu mieć będziesz. Gośka jest faktycznie atomówka, ma wielka siłę rażenia.
Ogród niby nowoczesny ale... 10:32, 09 kwi 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

No zimno...liczę na to, że dziś będzie cieplej...bo w domku jestem na razie pogoda sloneczna ale wieje...

Plotek nie w warzywniku ale pokażę "coś"

ps. o targach pamiętam

Ogród niby nowoczesny ale... 10:24, 09 kwi 2015

Do góry
metamorfoza śliczna!
Dobry z Was duet do łopaty ( i chyba nie tylko do tego )
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 09:50, 09 kwi 2015

Do góry
już możesz ciąć
Stipa brachytricha nawozem naturalnym, organicznym możesz nawozić. Mineralnym ( sztucznym) ostrożnie, lepiej za mało niz za dużo....

Cebulice nie obudziły się?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:40, 08 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Dobry wieczór Królowo wiosennych donic ! Madżenko interesowałam się pleksi i obdzwoniłam kilku producentów wysyłkowych, niestety nie pytałam o wycinanie otworów, Jestem jednak przekonana, że znajdziesz wykonawce i sprzedawcę w jednym
Ja szukałam pleksi lustrzanego pod brzozę coby rozjaśnić to miejsce Plan jest ale wykonanie chyba jeszcze nie w tym roku.
Magnolia gwiaździsta piękniasta, mój Henry nabrzmiewa

Jakby co to wykonawcę z Katowic mam z wysyłka w całej Polsce Duzo tańsze niz lustra,. Ale wez wytnij sobie otwór aby był idealny 5x65 cm. Do tego trzeba miec sprzęcior !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:08, 08 kwi 2015

Do góry
Dobry wieczór Królowo wiosennych donic ! Madżenko interesowałam się pleksi i obdzwoniłam kilku producentów wysyłkowych, niestety nie pytałam o wycinanie otworów, Jestem jednak przekonana, że znajdziesz wykonawce i sprzedawcę w jednym
Ja szukałam pleksi lustrzanego pod brzozę coby rozjaśnić to miejsce Plan jest ale wykonanie chyba jeszcze nie w tym roku.
Magnolia gwiaździsta piękniasta, mój Henry nabrzmiewa
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:02, 08 kwi 2015

Do góry
Ale zakupy superowe, powojników zazdroszczę bardzo bardzo, piękne! Magnolia Susan ponoć niezawodna i najmocniejsza z magnolii, więc powinna ci pięknie rosnąć.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:50, 08 kwi 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

dobrze brzmi a gdzie będziemy się zachwycać tym nowym pomysłem?

Ewo zobaczymy czy marzenia uda sie zrealizowac. Tynk na scianie jest już tak brudny, ze karcher nie da rady..... A nad stała nierdzewna myslalam dwa lata i chyba to nie jest to co mi chodzi po głowie.

Jeszcze mobilizuję stolarza aby mi wykonał pergole..... To już trzeci rok planow.... Na nastepne pięciolecie zostawiam sobie kącik wypoczynkowy z ławami gabionowymi, ktory zgodnie z projektem powinin byc umiejscowiony za magnolia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:41, 08 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
11 magnolii to już wyczyn bo przecież duże rosna przynajmniej wiekszosc. Ja mam cztery i już tnę bo za szerokie.

Sama się boję tych wielkości, ale bardziej o odmianę, moje jeszcze małe, ale...większość magnoli kupujemy w punktach sprzedaży, a nie u producenta, bardziej wierzę, że każda sprowadzana nowość jest 100% gwarancją jakości, tu piszę o holenderkach np. GENEIE,bo kto nie kupi wiosną magnoli, ja kupuję w Obi i w Krzywaczce, nie zawiodłam się, jednak Pisarzowice mnie zawiodły, magnolia rośnie, ale nie ta, którą przywiozłam
Pomysł na ogród 19:22, 08 kwi 2015

Do góry
Magnolia już niedługo się obudzi, parę dni słoneczka i pąki zaczną pękać.
Fajne przedszkole
Pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:16, 08 kwi 2015

Do góry
Aniu, powiedz, czym nawozisz swoje magnolie? Dbasz o nie jakoś specjalnie?
Widziałam wczoraj w szkółce różne magnolie i mimo, że niektóre były do kolan, to miały już na każdej gałązce pąki kwiatowe. Natomiast moja "alexandria", posadzona w 2013r., niby rośnie, teraz jest wysoka na ponad metr, zawiązała w ubiegłym roku tylko jeden pąk kwiatowy!!!! (który i tak syn mi zimą złamał - urwis jeden).
Coś chyba robię nie tak, że moja magnolia taka wybredna...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies