Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

kachat 09:58, 09 kwi 2015

Agata, ja taka wyedukowana, że musiałam ze zdjęć nazwy trawek spisywać, bo pojęcia nie miałam co to Ja Melona bardzo lubię, ale już co się dla mnie nadawało to kupiłam, czekam na orszeliny, świdośliwę olcholistną, berberysa Aurea, kalinę hordowinę, hortensję Silver Dollar, tanie a duże świerki serbskie... Kiedyś sobie derenia Ivory Halo wymyśliłam, to z rok na niego polowałam. Jakoś rośliny mnie unikają

Bylin tam mają wiele, co bym chciała, ale kupuję je teraz gdzie indziej w większości (w szkółce na Jaskółczej). I tak wczoraj prawie z sasankami wyszłam, niosłam krzaka do kasy a tu takie ładne sasanki były po drodze... Ja nie wiem, chyba trzeba z jakąś obstawą chodzić do takich miejsc, żeby odciągała od tych wszystkich roślin, one wszystkie tak krzyczą "Weź mnie, weź mnie!".
agatanowa 10:10, 09 kwi 2015

jeszcze gorzej z córką: i do mnie, i do niej krzyczą
masakra
Toszka 11:30, 09 kwi 2015

Widzisz Kasiu, nie tylko ja wysyłam cię do Acrocony

Na Jaskółczej coś ciekawego z traw (zwłaszcza carexów) widziałaś?
Agatek 11:43, 09 kwi 2015

kachat napisał(a)
Agatek, ostnicy twojej nigdzie nie widziałam, ale może jeszcze nie czas na nią..? Ja swojego krzaka trzymam w domu do jutra, ale myślisz, że lepiej na balkon dać..? Widzę, że chyba obie jutro na nasze odległe włości wybywamy

Jak swoją wczoraj pikowałam dopiero
Coś mi zmarnował strasznie i na razie nie wystawiam jej na balkon
Zastanawiam się czy nie wysłać jeszcze bezpośrednio do gruntu troszkę

Długo jedziesz na działkę?
magnolia 13:47, 09 kwi 2015

Toszka napisał(a)
Widzisz Kasiu, nie tylko ja wysyłam cię do Acrocony

Na Jaskółczej coś ciekawego z traw (zwłaszcza carexów) widziałaś?

mogę Ci wysłać ofertę tegoroczną- chcesz?
Kasya 15:41, 09 kwi 2015

Acrocone to mam najblizej chyba
Jakby sie ktos wybierał to chetnie potowarzysze bo a moim eMem to okropnie nie lubie do szkółek
kachat 16:47, 09 kwi 2015

Wróciłam... Łeeee.. Oczywiście kupiłam więcej niż chciałam, ale w sumie dobrze jest

Fotergilli nie było, była tylko malutka za 24zł, większej za 32zł nie ma i chyba nie będzie w najbliższym czasie. Mam za to orszelinę

Toszko Toszko, ja tam właśnie do Acrocony przez twoje namiary trafiłam, dzięki ci wielkie - wreszcie mam kilka krzaków, co długo nie mogłam złapać.

Na Jaskółczej jest sporo fajnych trawek, ich oferta doładna jest na stronie byliny .eu Jeśli chcesz to mogę następnym razem fotki zrobić trawek, co cię interesują - będę jechała znowu pewnie w poniedziałek
kachat 16:52, 09 kwi 2015

magnolia napisał(a)
Hm- byc może mijamy się czasem u Melona czy na Jskółczej. Kachat będę dzielić przytulię- chcesz kawałek?

Magnolio kochana, ja przytulię bym chciała bardzo bardzo Nie wiem, czy jej się u mnie spodoba, ale jak jest szansa to muszę spróbować - super by pod różanecznikami wyglądała, albo przy paprociach gdzieś

Na Jaskółczej bywam zwykle sama jako jedyna klientka, ale w Melonie bardzo możliwe Ze zdjęcia nie kojarzę, bym na ciebie wpadła, ale ja tam jestem tak w doniczki wpatrzona, że za bardzo nie wiem, co się wokół mnie dzieje
kachat 16:59, 09 kwi 2015

Agatku, ja jadę tylko na weekend Dobrze, że i tak się uda na tyle - muszę wrzosy przyciąć, hortensje... Nowe krzaczory wsadzić A - widziałam w Acroconie rozplenicę japońską - za 15zł sadzonka bardzo podobna do tej z Melona, nie wiem czy nie ciutkę mniejsza. W szkółce bylinowej nie patrzyłam, zapomniałam - a wiem, że mają... Jak chcesz w przyszłym tygodniu mogę rzucić okiem.

Kasya, trzeba było wcześniej się odezwać, ja właśnie wróciłam stamtąd Tyyyyle cudów, i obsługa jaka miła Ceny powiedziałabym, że nie najgorsze, choć spodziewałam się ciut lepszych.
magnolia 16:59, 09 kwi 2015

To przygotuję dla Ciebie.
Co do odbioru, spiszmy się, ok?