Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:36, 03 lis 2013

Do góry
mam ambrowca w projekcie mniej więcej w tym miejscu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 03 lis 2013

Do góry
ale u mnie leeeeje....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:20, 03 lis 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ana...zawsze można trawnik zmniejszyć
a na wiosnę zostanie zmniejszony bo ambrowca będę sadzić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:12, 03 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

ha ja już na cebule ledwo miejsce znalazłam niestety miejsce to u mnie towar deficytowy...

Ana...zawsze można trawnik zmniejszyć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:06, 03 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A czy do takiej pergoli będzie padowal daszek z żagla?
widziałam gdzieś w necie i fajnie to wyglądało, właśnie coś takiego (szkielet) planuje u siebie w dwóch miejscach na tarasie i tam gdzie teraz stoją sofy Myślałam by drzewo wybielić... by pasowało do elewacji
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:54, 03 lis 2013

Do góry
i cóż tu powiedzieć???? przecudnie...idem szczęki w piwnicy poszukać...
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:10, 03 lis 2013

Do góry
Weekend upłynął pod znakiem inspirowania się ogrodami z ogrodowiska, oglądaniu Mai w ogrodzie, zakupie nasion [ po wstępnej inwentaryzacji wyszło, ze nasionek to malutko mam!] i dokupiłam kilka tulipanow celem posadzenia w doniczkach, aby w okolicach świąt mieć w domu [kiedy powinnam takie tulipany wsadzić do donic i w jakiej temperaturze trzymać??? są może jakies artykuły na ogrodowisku, które wyjaśnia mi co i jak? ]

Pozatym zamówiłam kilka donic plastikowych, takie jak ma ana_art
zrobiłam też wstępna listę obsadzeń tychże donic

i już nie mogę się doczekać wiosny!!!! choć wiem, że będę musiała walczyć z oporem materii.... czyli moim lubym
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:10, 03 lis 2013

Do góry
Weekend upłynął pod znakiem inspirowania się ogrodami z ogrodowiska, oglądaniu Mai w ogrodzie, zakupie nasion [ po wstępnej inwentaryzacji wyszło, ze nasionek to malutko mam!] i dokupiłam kilka tulipanow celem posadzenia w doniczkach, aby w okolicach świąt mieć w domu [kiedy powinnam takie tulipany wsadzić do donic i w jakiej temperaturze trzymać??? są może jakies artykuły na ogrodowisku, które wyjaśnia mi co i jak? ]

Pozatym zamówiłam kilka donic plastikowych, takie jak ma ana_art
zrobiłam też wstępna listę obsadzeń tychże donic

i już nie mogę się doczekać wiosny!!!! choć wiem, że będę musiała walczyć z oporem materii.... czyli moim lubym
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:13, 03 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a masz ich zbliżenie? coś mi się wydaje że mam, ale jeszcze tycie

Anulka to słynne morrowi albo variegata albo ice dance, ja ich nie odróżniam.W google jest mnóstwo ich zdjęć.

Nie mam zdjęć na zblizeniu ale daję linki do zdjęć, które są niemal identyczne z moimi. Niesamowicie mi się jedna rozrosła, huuura wiosną bedę dzielić

http://plantsgallery.blogspot.com/2011/02/carex-morrowii-ice-dance-turzyca.html

http://www.northcreeknurseries.com/index.cfm/fuseaction/plants.plantDetail/plant_id/357/
http://www.kwietnik.com.pl/pl/p/turzyca-Morrowa-Variegata-lac.-Carex-morrowii/6122
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:09, 03 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A to ja poczekam na fotki. Czekam również aż mi wszystkie liście zwieje bo mi się nie chce grabić
ha ja we czwartek skosiłam ostatni raz trawnik wiekszośc liści zebrałam kosiarką zostało jeszcze trochę na brzozach, ale jak patrze przez okno to myślę że jutro już ich nie będzie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:02, 03 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Heloł, co jeszcze zielonego jest u Ciebie?
trawa, cisy i bukszpany Jak jutro nie będzie padać to trawy powiąże (miałam wczoraj,ale sznurek mi wcieło) i wtedy zrobie foty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:59, 03 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

to moje ulubione carex morrowi, zimozieolne roślinki, wg wszelkich znaków na niebie i ziemi to nie trawki
a masz ich zbliżenie? coś mi się wydaje że mam, ale jeszcze tycie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:50, 03 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

co to za trawy przy żurawkach?

to moje ulubione carex morrowi, zimozieolne roślinki, wg wszelkich znaków na niebie i ziemi to nie trawki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:49, 03 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Tylko kulki bukszpanowe cieszą

co to za trawy przy żurawkach?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:47, 03 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
eeee jako że ja dzieciom wagary zrobie (ależ to niepedagogiczne ) i przyjedziemy na 4 dni to musiałam już zarezerwować z myślą o nich...a że latem byłam w Bukowinie to będzie to samo miejsce... trudno najwyżej do Was dobędę Za Twoją sprawą będę pierwszy raz zimą w górach i albo je pokocham, albo...

To daj koniecznie znać na prive gdzie będziesz nocować.

Wypożyczysz narty i z dzieciakami będziesz się uczyć jeździć A ja w tym czasie będę się uczyć jeździć na desce snowboardowej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:45, 03 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aniu czekam na info od miejscowych gdzie warto... jeszcze nic nie rezerwowałam, trzeba jakieś zbiorowe nocowanie urządzić aby było wesoło.
eeee jako że ja dzieciom wagary zrobie (ależ to niepedagogiczne ) i przyjedziemy na 4 dni to musiałam już zarezerwować z myślą o nich...a że latem byłam w Bukowinie to będzie to samo miejsce... trudno najwyżej do Was dobędę Za Twoją sprawą będę pierwszy raz zimą w górach i albo je pokocham, albo...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:38, 03 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko, czy juz wiecie gdzie sie ulokujecie w styczniu??? Bukowina czy Bialka. no muszem zrobic rezerwacje i nie wiem gdzie, coby bylo jak najbliżej gromady...

Aniu czekam na info od miejscowych gdzie warto... jeszcze nic nie rezerwowałam, trzeba jakieś zbiorowe nocowanie urządzić aby było wesoło.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:45, 03 lis 2013

Do góry
Marzenko, czy juz wiecie gdzie sie ulokujecie w styczniu??? Bukowina czy Bialka. no muszem zrobic rezerwacje i nie wiem gdzie, coby bylo jak najbliżej gromady...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:44, 03 lis 2013

Do góry
Marzenko być może masz racje z parotami, ale ja nad nimi nie rozkladałam parasola. inemniej jednak bardzo polubiłam liliokształtne no i exotic
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:27, 03 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

a ja mam pozytywne doświadczenie z parotami, sadziłam je dwa lata temu i ani jednej wiosny nie legł... na szybko znaleziona fotka z 2012

Ana ... teraz to tylko trzymam mocno kciuki żeby moje paroty taką linię miały ... prześliczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies