Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty we włosach 16:54, 18 paź 2020

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 16:53, 18 paź 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

I ja pozdrawiam

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:52, 18 paź 2020

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 16:52, 18 paź 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Witajcie kochani !
Trochę mnie nie było na forum i do ogrodu też nie zaglądałam w tą paskudną pogodę....

Dziś w końcu poszlam na obchód i co? patrzę a krecisko przerył mi całą rabatę przytarasową,wrrr !

Czekam na lepszą pogodę i muszę jeszcze trawnik skosić i wsadzić tulipany i zamykam sezon ...
Ciekawe jak u Was ? chociaż pewnie też pogoda jest beznadziejna i nie nastraja do prac....

Jakieś kolorki w ogrodzie już widać....

Cześć Wiolu!

Ja również powoli zapadam w sen zimowy.
Dziś nawet zaczęłam już wycinać byliny.

Zostało mi do posadzenia kilka paczuszek czosnków Krzysztofa. Tylko te kupiłam (chyba...)

Tulipany polecą do donic, bo nie mam cierpliwości sprzątać po nich rabat.
Ponadto rok temu połowę skosiłam tnąc wiosną carexy

M dziś skosił trawnik i przyszedł znów deszcz... masakra!

Kolorki masz śliczne, a Twój front zawsze będzie wśród moich faworytów
Arboretum w Wojsławicach 16:51, 18 paź 2020

Do góry

Kwiaty we włosach 16:51, 18 paź 2020

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 16:51, 18 paź 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Przypłotowa rabata zachwyca hakonkami. Potwory Candlelight mam niestety w cieniu i moja nie jest taka ładna jak twoja. A ambrowce szybko urosną. 3-4 lata i już będą spore. A kolorek dają piękny jesiennym rabatom. Uwielbiam je.

Ambrowiec skradł moje serce... napatrzyłam się na niego u Ciebie i u Kami, dla tych przebarwień je zasadziłam
Kwiaty we włosach 16:49, 18 paź 2020

Do góry

Arboretum w Wojsławicach 16:49, 18 paź 2020

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 16:46, 18 paź 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Monia co ty piszesz jesień cieszy?

U nas leje jak cholera. Po tym deszczu to mało co zostanie normalnego w zeszłym roku o tej porze to było ładnie.

U ciebie zawsze elegancko.
Piszesz, że masz osobistą hortensje wanilke.
Ponieważ mam ich kilka też bym chętnie rozmozyla przez patyczki.
Widzę, że dosyć pokaźne patyk wsadzilas.
Pokaż go z bliska to w tym roku posadziłas. Ja w tym roku odkłady zrobilam. na wiosnę sprawdzę czy puściły korzenie.

Pozdrawiam zdrowia i pogody pięknej życzę.

Cieszyła Elu, ale ostatni tydzień już nie, zimno i ohydnie się zrobiło...

Patyczki wsadziłam tak jak dziewczyny pisały do doniczki i w zacienione miejsce takie 20-25 cm... z 10 patyczków wyszły mi 3 sadzonki, to samo przy limkach, jestem zadowolona...

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:44, 18 paź 2020

Do góry

Ogród bez reguł 16:43, 18 paź 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Asik ta Lobelia to świeży zakup ? pierwszy raz ją widzę u Ciebie a mam taką samą

Zawsze zachwycam się u Ciebie jesiennymi fotkami

..a dzisiaj wychodząc do ogrodu.. doszłam do wniosku (po raz enty) ,że jednak nie przepadam za jesienią serio ..pewnie zaraz dostanę po nosie ? ale mi się nie podoba jest zimno, mokro,wieje,bryyy szaro buro i ponuro ..i pewnie nie bez znaczenia jest fakt ,że mój ogród to jednak mało jesiennych ubarwień ma ..ehh ale i tak nie lubię jesieni ..chce wiosnę
Wymarzony sielankowy ogród..... 16:41, 18 paź 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej Monia
Fajne masz te żywopłoty niestandardowe, trawy, derenie... takie inne, no i ja lubie szpalery.

Mgliście pięknie i tajemniczo...

Szafirków masa, to wykopałas tą szafirkową obwódkę? A gdzie je teraz posadzisz?

Takie żywopłoty bardzo lubię, chociaż te tujkowe też bo zielona ściana cały rok szafirki poszły na inne rabaty, chociaż widzę że na łezce jakieś niedobitki wychodzą...obwódka została ale na rozchodnikowej... buziaki

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:41, 18 paź 2020

Do góry
Coś tam jeszcze mam, a resztę może dzisiaj zgram, ponuro za oknem, ale i spacerek po ogrodzie był i wczoraj wyrwaliśmy kilka godzin bez deszczu

w tym roku z hamaka tylko babcia korzystała

Arboretum w Wojsławicach 16:40, 18 paź 2020

Do góry

Kwiaty we włosach 16:39, 18 paź 2020

Do góry
Elu dzięki .

W deszczu też ładnie.

Wymarzony sielankowy ogród..... 16:35, 18 paź 2020

Do góry
Mirka napisał(a)

O ja takiej nie mam . Jak już wirusa ogarniemy to wiosną po szkółkach pojeżdżę może ją kupię.Przez internet nie lubię kupować.

Ja w ostateczności kupuję w internecie, jak już nie mam możliwości kupna stacjonarnie, na szczęście sporo szkółek jest w pobliżu a tu z dzisiaj parę fotek, od tygodnia brzydko, ponuro i zimno a zawilce wciąż cieszą...

Arboretum w Wojsławicach 16:35, 18 paź 2020

Do góry

Ptasi gaj 16:32, 18 paź 2020

Do góry
Kim napisał(a)
Elu u mnie wody też w brud ,leje u nas od zeszłej soboty ,dzisiaj jest pierwszy dzień kiedy popadało tylko z rana
Cały ten rok jakiś do bani ,jak nie korona to deszcz non stop

Podglądam Twoje poczynania .Piękne trawy kupiłaś ,dalie masz śliczne ,naprawdę warte posiania dla pięknych kolorów na jesień
Grzybobrania zazdroszczę ,za dziecka uwielbiałam wyprawy na grzyby zawsze w towarzystwie mojego taty ,który dobrze zna się na grzybach

Pozdrawiam i zdrówka życzę

Ja też pamiętam grzybobrania na Śląsku. W młodych laskach sosnowych. Lasy były inne niż teraz nie było jeszcze szkód górniczych. Jeździliśmy tez w Rudy Raciborskie na jagody a później na grzyby.
Oj świat się zmienia.
Coś tam kupiłam trawy takie jakie mi się podobają naradzie wszystkie dołuje. W zimie przemyśle, gdzie posadzę.
Mam jeszcze kilka krzaków i iglaków do przesadzenia czekam na lepszą pogodę aby rodzinę zwerbować do kopania.

Dalie też kiedyś nie wierzyłam, że można miec takie dalie z siewu. Zasiałam pierwszy raz to teraz sieje od trzech lat w przyszłym obsieje działkę.

Ten wirus wszystkiemu przeszkadza strach się nawet z rodziną spotykać.
Może po niedzieli się pogoda uspokoi to coś tam sama podziałami.

Po deszczu to nawet foty dobrze wychodzą kolory intensywne

Arboretum w Wojsławicach 16:29, 18 paź 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies