Ewuś, dziękuję za te wszystkie miłe słowa.
Fantastyczną rzeczą jest rozwijanie swoich pasji i tego co człowiek lubi.
Malowanie też polubiłam.
A to nadmorski widoczek z minionego weekendu
Bałtyk w Sztutowie
Madziulka dziękuję za te pochlebne słowa. Miód na moje serce.
Aniu , mam tą hostę hostę Sum and Substance. Na częściowo nasłonecznionym miejscu będzie rosła. Na pełnym słońcu będzie ją przypalać.To piękna hosta o wielkich , pięknych liściach. To z dużych host.
! od lewej
U mnie niestety tylko jedna sasiadka jest ogrodowa. I to ta co wszystko tepi-ptaki, jeze i pryska nawet jak sie jedna mszyca pokaze. Ona pewnie juz chemie leje natomiast drudzy sasiedzi maja wszystko pozarte, ale oni centa nie wydadza na nicienie.Nie chcieli przycinac swojej czesci zywoplotu, musielismy usunac. Chyba zaczne ziemie graniczaca z ich ogrodem polewac gnojowka z wrotyczu, by zniechecic dorosle osobniki do przechodzenia do mnie.Tyle teorii
Od innych sasiadow dzieli mnie ulica i u nich tylko trawnik i zywoplot jest.
I kilka widoczków z boku działki. Muszę eMowi ogarnąć to drewno. Mamy taki gustowny kosz, który w lato mógłby być przy ognisku a tak walają się te szczapy bez sensu. Kiedyś widziałam takie fajne siedziska z wbudowanym pod spodem miejscem na drewno. Funkcjonalne i ładne.
Hej.
Podaj jeszcze jakie masz źródło wody, ciśnienie i wydajność.
Wydajność zmierz poprzez napełnienie wiaderka 10l i zmierz czas napełnienia,
potem 10l dzielisz przez czas napełnienia i wynik mnożysz przez 3600. Masz wtedy podaną wydajność w l/h.
Ciśnienie trzeba zmierzyć manometrem.
Odnośnie projektu - zaczynasz rozstawę zraszaczy od rogów, zraszacze musza nachodzić na siebie w 50% i pokrywasz zraszaczami swoją działeczkę...
cdn
Posprzątałam na owalnej. Podoba mi się teraz ta rabata. Czekam tylko na 1 różę i już będzie zrobiona na tip top.
Sąsiad postawił "elegancki" słup pod internet. Dobrze że posadził obok bluszcz. Może zarośnie bo jak na razie to nie ma jak go zasłonić. Jedyne wyjście nie patrzeć liczę też, że judaszek na owalnej będzie kiedyś na tyle spory, że zniknie też jego altanka. Jednak przy małej działce tych punktów zapalnych widokowych to sporo jest.
Tak jest
Medal dla tej osoby, która znajdzie różnice a ręce mi normalnie odpadają. Mam cichą nadzieję że wszystko się przyjmie łącznie z przesadzoną różą w pełni kwitnienia.