Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

MiluniaB 09:57, 23 lut 2021

Ooooo jaki śliczniutki Lubię pełne hiacynty, ale kolor ma mało spotykany. To nie jest taki standardowy różowy hiacynt - taki trochę fioletowy
LIDKA 09:58, 23 lut 2021

Wiaan napisał(a)
Mirella zaczynam od przesadzeń i przesunięć na poszerzonej rabacie - katalpy, dwa miskanty i nowe nasadzenia w postaci hortensji ogrodowych, traw i obwódek, również to co mi Danusia zapodała w jednej części, ponieważ ta rabata jest bardzo długa. Mam już zdjętą darń jesienią. Zdjęcie z maja 2020

Dodatkowo z tyłu domu dosadzam trzy śliwowiśnie wg układu, który kiedyś wstawiałam, z ML, hortensjami Limelight. Będą tam też jeżówki różowe Dla przypomnienia:

Później taras - podwyższone rabaty z niższymi trawami, bukszpanami i hakonki oczywiście Wybieram się do Przybyszewa koło Kępna z pełną listą i nie mogę się doczekać wiosny będzie ambitnie, ale muszę uważać na kręgosłup, niestety...

Fajny pomysł na rabatkę. Twój wątek jest moim ulubionym bo fajnie planujesz i już widać efekty.

Wiaan 14:15, 23 lut 2021

MiluniaB napisał(a)
Ooooo jaki śliczniutki Lubię pełne hiacynty, ale kolor ma mało spotykany. To nie jest taki standardowy różowy hiacynt - taki trochę fioletowy

Kolor hiacynta jest po prostu obłędny zdjęcie nie oddaje tej nuty fioletu.
Wiaan 14:27, 23 lut 2021

Lidka, cieszę się, że się Tobie u mnie podoba W połowie marca zaczynam działać, na razie mam remont u syna w pokoju i czasu jak na lekarstwo. Nie mogę się doczekać kiedy zacznę prace ogrodowe
LIDKA 14:37, 23 lut 2021

Wiaan napisał(a)
Lidka, cieszę się, że się Tobie u mnie podoba W połowie marca zaczynam działać, na razie mam remont u syna w pokoju i czasu jak na lekarstwo. Nie mogę się doczekać kiedy zacznę prace ogrodowe

Remonty też lubię a po budowie mam dość na dłuuugo.
w jakim programie rysujesz plany rabat? chciałabym się nauczyć.
Wiaan 14:59, 23 lut 2021

Ten plan z rysunkami, gdzie będą nowe drzewa zrobiłam w excelu często też w zwykłym paint nakładam sobie co tam mi przyjdzie do głowy na swoje rabaty, aby mniej więcej wiedzieć jak to będzie fizycznie wyglądać. Lubię też robić rysunki kredkami po prostu
Wstawiam zdjęcie żurawek, które były w doniczce plastikowej całą zimę pisałam w Twoim wątku, ale już wiem, że ma być zimozielono i elegancko.

MiluniaB 11:02, 02 mar 2021

Hej Aneta Zainspirowałaś mnie żurawkami w donicy. Właśnie się zastanawiałam czy ich nie posadzić do korytek na okna. Chyba tak zrobię, bo nie chce mi się zmieniać trzy razy w sezonie roślin. Czy one zostawione na zimę przetrwają?
Wiaan 11:37, 02 mar 2021

MiluniaB napisał(a)
Hej Aneta Zainspirowałaś mnie żurawkami w donicy. Właśnie się zastanawiałam czy ich nie posadzić do korytek na okna. Chyba tak zrobię, bo nie chce mi się zmieniać trzy razy w sezonie roślin. Czy one zostawione na zimę przetrwają?

Hej Mirella, te na zdjęciu są po tegorocznej zimie, w doniczce plastikowej, bez okrywania muszę tylko suche pousuwać, ale w środku żyją i pewnie szybko bedą świeże liście. Polecam
MiluniaB 11:51, 02 mar 2021

Fajnie - też mam podobne doniczki, ale zależy mi na tym, żeby ich nie chować na zimę

Te Twoje to jaka odmiana - pamiętasz?
Wiaan 12:50, 02 mar 2021

Niestety nie wiem jaka to odmiana, sprzedawca kompletnie się nie znał ona ładnie wygląda po przebarwieniu. Jak będę sadzić obwódkę to zależy mi na Berry Smoothie albo jakiś róż i jeszcze Zipper mi się podoba. Teraz pewnie kupię z netu bo u mnie na giełdzie gdzie są żurawnki to wszystkie no name