Aniu, mąż ma atypowe zapalenie płuc. Covit wykluczony.
Przetwory robimy różne w zależności od produktów. Soki, frużelinę, pikle.
Króluje u nas cukinia w wielu odsłonach. Marynowana w curry, kurkumie, na słodko-kwaśno. Moja synowa wniosła do rodzinny przetwórstwo, bo ja raczej słoikowa nie byłam.
W tym roku pierwszy raz posadziłyśmy patisony.
Ja jeszcze raz z moim klonem. Poobcianałam mu na wiosnę odrosty, a teraz znów wygląda podobnie. Czy mam te nowe odrosty ciąć do zera? Czy jest szansa, że te odrosty się zagęszczą? Może ktoś ma podobnego klona.
W czasie deszczu dzieci się nudzą.......
...a ja, że swoim zespołem "niespokojnych rąk" dokończyłam haft
Taka sobie ogrodniczka.....może to ja w zamierzchłych czasach w ogrodzie Mamy, a może moja wnuczka
Zły nastrój poprawiło mi wycyganienie od sąsiadów zepsutego roweru
Tak mi się spodobał biały rower u Ani Anabuko, że za mną chodził do zgapienia.
I wychodził, teraz go wymaluję i będę dumać, gdzie postawić
Grześ, ja się bałam rogatka, że mi zarośnie kastry i to był błąd
Bo mam w wodzie pełno zielonych glonów, to co tam mam posadzone nie radzi sobie z nimi.
Będę opróżniać oczko, oczyszczę z paskudztwa i na wiosnę zrobię na nowo.
Skończyliśmy płot i założyliśmy siatkę antyżmijową i cały urok zniknąłJestem bardzo niezadowolona z efektu i pewnie ją zdejmę, pal sześć żmije.
Em twierdzi, że jak siatka się zbrudzi, będzie dobrze.
Tak to wygląda.
A tak bez siatki.
Taaaak, hmmm... trzy takie same pewnie najbardziej by pasowały ale akurat tutaj, w tym miejscu mam przekorną ochotę trochę namieszać. Przyglądałam się temu kawałkowi i przyglądałam i wymyśliłam jakieś tam wersję, które chyba by mi pasowały. Wszystkie opierają się na 2 odmianach klonów i trzech drzewach i tak
Rysunek
Wersja 1
1 i 3 klony Flamingo, 2 klon Esk Sunset(dokupiła bym tylko Flamingo jednego do tego co już rośnie)
Wersja 2
1 i 3 klony ES, 2 klon Crimson Sentry (trzeba by usunąć Flamingo i dokupić ES)
Wersja 3(najmniej mi pasująca że względu na zbyt wielki kontrast)
1 i 3 klony Flamingo, 2 klon CS.
I teraz co byście wybrały?