Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 14:18, 04 maj 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
W szkólce Szmit,,mają róże Davida Austina w doniczkach 5l piękne krzaczki ale po 95 zl

Basiu bardzo drogo, ale 5 litrów to duża donica dobrze ukorzeniona już pewnie z kwiatami.
Ptasi gaj 14:16, 04 maj 2018

Do góry
Będę reklamowała w poniedziałek jeszcze zrobię dzisiaj foty aparatem jest bardziej dokładny.
Blaski i cienie nowego życia 13:50, 04 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Usia trzeba się szanowac zycie przed toba.
Popatrz w Tychach lało jak cholewcia i w okolicach niby nie tak daleko do Bielska i chmury u was nie za bardzl placza.
U nas tez ukrop lał sie z nieba chmury krazyły i guzik nic ani kropli.

Jutro i nastepny tydzien znowu piekny.

U mnie pokropiło tylko. W warzywniku ziemia sucha jak piasek nad morzem. Jak tu siać cokolwiek.
Ukojenie 12:30, 04 maj 2018

Do góry
Dzięki Zoju tak zrobię. Róża za 50.zl to powinna być wyrośnięta a nie patyk z paroma zielonymi liśćmi. Jeszcze jaki patyk suchy.
Ptasi gaj 12:26, 04 maj 2018

Do góry

Dostalam przesylke ponad dwa tygodnie temu roz z Rosarium. Wk.... Sie jak mozna wysylac patyki wsadzone w ziemie. Roza ktora kosztuje 54 zl nie przesadzam na doniczce pisze wsadzic za 3 tygodnie roza nie ukorzeniona.

Po dwoch tygodniach w oplakanym stanie. Napisze pokaze niech oddadza pieniadze lub wysyłaja w dobrym stanie roze.

Wiesz zadziwiia mnie, ze wyslali cos co ma sie klientowi ukorzenic !!!
Przeciez kupilas roze - czyli rosline juz rosnaca a nie patyk z niej.
Czy w opisie sprzedawanej rzeczy byla informacja ze wysla patyk?

Ja bym reklamowala bo przeciez to kpina. Gdybys chciala sama sobie zrobic roze to bys u nich nie zamawiala.
Ogród z łezką II 10:40, 04 maj 2018

Do góry
Kasiu i bardzo dobrze zrobiłaś nie pożałujesz.
Ptasi gaj 10:39, 04 maj 2018

Do góry
Róża grafin Diana fota 3 dni ten 2 tygodnie od dostawy. Wczoraj już zeschnieta cała. Schna zeszłoroczne odrosty. Tak jak napisałam wyżej kosztuje 54 zł.

Wysłać czy nie reklamację. Inne też dziadostwo ze mszycach ale jakoś je wykuruje.
Ptasi gaj 10:28, 04 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Palibina tnę w kulkę po kwitnieniu, azalie japońskie też...

Piękny ten Twój rulon! Zresztą w zeszłym roku też się nim zachwycałam

Zaraziłaś mnie...i kupiłam 3 Rosengrafinki

Kasiu zobaczysz, ze nie pozałujesz piekna róża.
Moja pieknie rosnie. Zdrowa soczysta zielen. Ostatnio jak czyscilam oczko z szlamu to osady wylewalam glony i szlam pod roze w zeszlym roku robilam tam samo tylko gdzies w czerwcu.

Jeszcze wyczytalam mam (wypadla mi z glowy nazwa) filtr w oczku i tam w beczce rozne kamienie. Jeden z nich pobiera azot z oczka i to wysypuje pomiedzy roze i inne rosliny rosna bez nawozenia.

Dostalam przesylke ponad dwa tygodnie temu roz z Rosarium. Wk.... Sie jak mozna wysylac patyki wsadzone w ziemie. Roza ktora kosztuje 54 zl nie przesadzam na doniczce pisze wsadzic za 3 tygodnie roza nie ukorzeniona.

Po dwoch tygodniach w oplakanym stanie. Napisze pokaze niech oddadza pieniadze lub wysyłaja w dobrym stanie roze.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:10, 04 maj 2018

Do góry

Elu w nocy burza obok znowu przeszła u nas tylko chłodniej powiało, a teraz od rana pełne słońce znowu. Em pokleciał podlewać rano, my na zakupy i też do ogrodu, bo popołudnie mamy twórcze u przyjaciół z O...
ale to niespodzianka
Ogród z łezką II 07:09, 04 maj 2018

Do góry
Jestem na str 1121 widze lilaka czy juz kwitnie?
Jeszcze zapomnialam masz foty z pieknymi polami rzepaku kwitnacego ale ładnie. Ja za plotem mam tez zolto, ale od mlecza juz fruwaja.
Dzjsiaj znowu cieplo ale porywjsty wjatr.

Tak, to Palibin, zaczyna Tu go widać. Aaaa...bo jeszcze wytargaliśmy na skarpie wielkie jałowce, sztuk i posadziliśmy cisy kolumnowe, dlatego robiłam to zdjęcie

Jeszcze mi została do posadzenia róża, mam Ingrid Bergman. Tylko ziemię muszę wymienić po Barkarole, ta padła

Za różami mam chwastowisko...niestety Nie z każdej strony tak żółciutko. Gorzej jak rośnie kukurydza, jak w zeszłym roku, z każdej strony. Do tej pory śmieci po niej przywiewa

Ogród z łezką II 07:04, 04 maj 2018

Do góry

Tak czysto i wypieszczone, ze az w oczy razi. Kasiu przyjemnego siedzenia, pomysl i ławeczka bardzo dobry.

To kora stwarza takie wrażenie Ale wyplewione najpierw było, oczywiście

Na razie nie za bardzo miałam czas żeby sobie tam posiedzieć. Wczoraj kładliśmy tam linię kroplującą, uzupełniałam korę na skarpie, musiałam wyplewić panoszącego się Red Barona (już go mam ograniczonego, ale jeszcze w ziemi coś pozostało i wylazło...), ustawialiśmy pomalowane już obeliski dla Louis Odier...a poza tym było 31 stopni. Wieczorem burza i ulewa na 102, ale bez szkód. Zaraz się wybieram po azalię.

Kupiłam 3 szt. Rosengrafin Marie Henriette, zaraziłaś mnie tą różą
To tu- to tam- łopatkę mam ! 00:19, 04 maj 2018

Do góry
Haniu witam ruski rok mnie tu nie bylo, ale sie zmienilo. Przejrzałam poczatek watku i koncowke zmiana nie do opisania. Te rabatki od drogi jeszcze dobrze nie uformowane a teraz piekny ogrod z mnostwem kwiatów.
Bardzo ładnie.

Piszesz, ze pieris nie kwitnie. Nie kazdy kwitnie moj ma ok 6 lat i nigdy nie kwitł, ale za to ma czerwone czubki bardzo intensywne.
Twoj to kolos wg mojego. Mojego troche zaniedbalam, ale od zeszlego roku rosnie ładnie potrzebuje kwasna ziemie i go dokarmiam.
Ogrodowe kreacje 00:00, 04 maj 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
A takie widoki rzepaku, przy drodze jak jechaliśmy

Oj Aurelia u nas tez tna bezczelne. Moze nie tak duzo jak opisujesz ale tna.

Widoczki piekne wszak to Lubelszczyzna co cie tam zaniosło nad Białe.
Blaski i cienie nowego życia 23:53, 03 maj 2018

Do góry
Usia trzeba się szanowac zycie przed toba.
Popatrz w Tychach lało jak cholewcia i w okolicach niby nie tak daleko do Bielska i chmury u was nie za bardzl placza.
U nas tez ukrop lał sie z nieba chmury krazyły i guzik nic ani kropli.

Jutro i nastepny tydzien znowu piekny.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:46, 03 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dmuchaj do nas chcmurki może w końcu jakaś zabłądzi Dzisiaj wieczorkiem burza bokiem przeszła, u nas ani kropli...

U nas tam samo jak i ciebie chmura ciemna obeszla i po burzy bez kropli.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:42, 03 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
W dół droga wydaje się krótsza, a przy okazji widać jak duże już są brzózki

No to fajne te brzóski juz sa. Za dwa. Lata raz takie albo i wyzsze beda. Derembosy szybko rosna i pnia masywnego dostaja.

Pogoda znowu piekna i jak widac nic nie padalo u ciebie Sylwus.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:40, 03 maj 2018

Do góry
Znowu ide w piatek pod Sejm we wspolnej sprawie.

Jak chodniczki zrobione to od razu inaczej mozna suchym butem wejsc do domu.
Piszesz, ze masz dosc. Moj eM ma bunty codziennie ale robi bez niego nie dalabym rady. Mam duza dzialke wszystko zarasta nie piele motyka pozrywam na sloncu wyschnie i wygrabie. Niektore rabaty zwirem przykryte inne kora i sie nie przejmuje.
Jak bym miala wszystko pielic recznie to bym zwariowala od pracy.
Mam rabaty ktore sa porzadnie zrobione i nawet sie ich nje dotykam.

Pozdrawiam Aniu

Elu gdybym mieszkała bliżej Wa-wy pewnie poszłabym z Tobą.
Wszędobylskie błoto to zmora każdego kto mieszka w domu zaraz po zakończeniu budowy. Doczekaliśmy się po trzech latach
Ja mam niewielki ogródek. U Ciebie Elu piękny i duży. Ogólnie pracy się nie boje tylko sił aby nie zabrakło to będzie dobrze. na razie rabat nie będę posypywała. Jedynie w murek donicę planuję zakup kamyka.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:31, 03 maj 2018

Do góry
Zycze wytrwania tobie i rodzinie.

Dmuchaj do nas chcmurki może w końcu jakaś zabłądzi Dzisiaj wieczorkiem burza bokiem przeszła, u nas ani kropli...
Ukojenie 21:23, 03 maj 2018

Do góry
Jeden rok i diametralna zmiana na lepsze

Dziekuje Elu

Z ta woda to juz prawie tragedia. eM sie podlamal niepowodzeniem. Poczytalam o geologicznym podlozu w moim rejpnie i gdzies byl wpis, ze piach jest do 20 i wiecej metrow,..
Nue wiem...
Blaski i cienie nowego życia 19:21, 03 maj 2018

Do góry
Mam kilka bukow u siebie dostalam od lesniczego.
Zatrzymalismy sie przy lesie jak sadzili chcialsm sie zapytac gdzie mozna kupic takie buczki zaczal sie smiac i obdzielil mnie sosenkami, buczkami i lipami takie po 20 cm.
Sosny maja w tej chwili po 1,5 m. Lipy tak samo. Buku urosly bardzo duze ok 2 m. Jak sie przyjma to potrafia urosnac nawet ok 1 m rocznie.
Buki nie lubia pelnego slonca uwaga lesniczego. Zobaczcie w lesie rosna pod wysokimi sosnami ktore je zacieniaja zyja z nimi w symbiozie.
Jeden z moich bukow jeszcze ma zeszłoroczne liscie a czubek juz zielony.
Buki pozniej ruszaja niz inne lisciaste.

Już tego buka nie będę przesadzać. Bedzie w słońcu. Zreszta na przestrzeni całego roku tylko latem tyle słońca co teraz się trafiło. Zwykle mamy średnio pochmurne pogody a na słońce zawsze czekamy i go wypatrujemy. To się tym nie będę martwiła.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies