Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 10:11, 03 maj 2018

Powojniki wiosenne tylko na plot wg mnie sie nadaja. W kolorze fioletowym mam 2 szt i ladnie przy plocie rosną. Trzeci jasno niebieski przy altanie rosnie ale nie tak ladnie jak fioletowe.
Urszulla 13:33, 03 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Mam takiego iglaka na nodze i ciepłe co roku zwleka z obcinaniem potroił swoją objętość i nie wiem jak sie zabrać za niego ile go ściąć.

Już ostatnie

O magnolii poczytałam, piękna ale ten iglak to olbrzym, cięłabym na kulkę o 1/3 mniej. Bo nie możesz w jednym roku ściąć więcej. Zobacz czy w środku zielony.
ElzbietaFranka 14:26, 03 maj 2018

Jest zielony w środku.
Bede ciela ale nie dzisiaj. U nas taki upał, ze nie do wytrzymania 30 stop w cieniu. Siedzimy w domu okna po zamykane jest chlodniej.
Urszulla 18:43, 03 maj 2018

Jest zielony w środku.
Bede ciela ale nie dzisiaj. U nas taki upał, ze nie do wytrzymania 30 stop w cieniu. Siedzimy w domu okna po zamykane jest chlodniej.

Umnie pokropiło 15 min przed godziną. Potem podlałam roślinki. A teraz burza wróciła i mogloby popadać więcej ale skąpi niebo deszczem.
Mam tyle sadzonek i wszystko się zmarnuje jak tak dalej będzie albo będę latać z konewką jak Sylwia na Ranczu i czekać na zmianę frontu.
zoja 21:56, 03 maj 2018

Przepieknie cudnie brak slow...
Wiosna w tym roku wspaniala
livia16 02:01, 04 maj 2018

Wow Podziwiam jaki ogromny areał ogarniasz. I wszystko takie dopieszczone. Bardzo podoba mi się rabata z trawami. Zresztą obejrzałam cały wątek i każdy zakątek ma swój urok. Ja dopiero zaczynam, ale jak patrzę na takie piękne ogrody to mam 2 myśli:
pierwsza: kiedy ja tak będę mieć? no kiedy?
i druga: boszsz, ile to musiało pracy i czasu kosztować..
Wzięłabym leżaczek i posiedziała u Ciebie nad stawikiem...posłuchała ptasich trelów i może przez osmozę przejęła trochę ogrodniczej wiedzy
pozdrawiam
Kindzia 07:25, 04 maj 2018

Palibina tnę w kulkę po kwitnieniu, azalie japońskie też...

Piękny ten Twój rulon! Zresztą w zeszłym roku też się nim zachwycałam

Zaraziłaś mnie...i kupiłam 3 Rosengrafinki
ElzbietaFranka 10:28, 04 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Palibina tnę w kulkę po kwitnieniu, azalie japońskie też...

Piękny ten Twój rulon! Zresztą w zeszłym roku też się nim zachwycałam

Zaraziłaś mnie...i kupiłam 3 Rosengrafinki

Kasiu zobaczysz, ze nie pozałujesz piekna róża.
Moja pieknie rosnie. Zdrowa soczysta zielen. Ostatnio jak czyscilam oczko z szlamu to osady wylewalam glony i szlam pod roze w zeszlym roku robilam tam samo tylko gdzies w czerwcu.

Jeszcze wyczytalam mam (wypadla mi z glowy nazwa) filtr w oczku i tam w beczce rozne kamienie. Jeden z nich pobiera azot z oczka i to wysypuje pomiedzy roze i inne rosliny rosna bez nawozenia.

Dostalam przesylke ponad dwa tygodnie temu roz z Rosarium. Wk.... Sie jak mozna wysylac patyki wsadzone w ziemie. Roza ktora kosztuje 54 zl nie przesadzam na doniczce pisze wsadzic za 3 tygodnie roza nie ukorzeniona.

Po dwoch tygodniach w oplakanym stanie. Napisze pokaze niech oddadza pieniadze lub wysyłaja w dobrym stanie roze.

ElzbietaFranka 10:39, 04 maj 2018

Róża grafin Diana fota 3 dni ten 2 tygodnie od dostawy. Wczoraj już zeschnieta cała. Schna zeszłoroczne odrosty. Tak jak napisałam wyżej kosztuje 54 zł.

Wysłać czy nie reklamację. Inne też dziadostwo ze mszycach ale jakoś je wykuruje.
zoja 12:26, 04 maj 2018

Dostalam przesylke ponad dwa tygodnie temu roz z Rosarium. Wk.... Sie jak mozna wysylac patyki wsadzone w ziemie. Roza ktora kosztuje 54 zl nie przesadzam na doniczce pisze wsadzic za 3 tygodnie roza nie ukorzeniona.

Po dwoch tygodniach w oplakanym stanie. Napisze pokaze niech oddadza pieniadze lub wysyłaja w dobrym stanie roze.

Wiesz zadziwiia mnie, ze wyslali cos co ma sie klientowi ukorzenic !!!
Przeciez kupilas roze - czyli rosline juz rosnaca a nie patyk z niej.
Czy w opisie sprzedawanej rzeczy byla informacja ze wysla patyk?

Ja bym reklamowala bo przeciez to kpina. Gdybys chciala sama sobie zrobic roze to bys u nich nie zamawiala.