Dziękuję, zdjęć robię mnóstwo, bo szczerze przyznam, że lubię i doceniam ten biały puch Wokół jest tak czysto i cicho Tylko ptaki urzędują na stołówkach
Ostatnio przyleciał na rajskie jabłuszka nowy gość. Świetnie się zlał z tłem . Z tyłu w irgach urzędują kosy
Pierwszy raz zebrane i posiane nasiona wykiełkowały już po kilku dniach. Czy nie za dużo nasion na raz w doniczce? Starałem się przyklejać po kilka nasion do czubka palca i przenosić do doniczek. Może być ich nawet kilkanaście razem. Czy mogę je tak zostawić docelowo?
U nas dziś w końcu cudne słonko wyszło, przepięknie było.
Ptaszki w końcu znalazły karmnik, z czego się bardzo cieszę. Musiałam im dosypać w ciągu dnia słonecznik, następne karmienie jutro
Odwiedziła nas para dzięciołów Normalnie na pracy nie mogłam się skupić
Kto pyta nie błądzi…gdzie umieścilibyście:
1. kojec dla psa?
2. Śmietniki
3. Trzepak/suszarkę (Antracyt widziałam że u Ciebie była w planach ogrodu , nie pomyślałam o tym wcześniej, ale przy małych dzieciach może być dobry pomysł)
4. Mini drewutnię
Wszystkie powinny być w miarę blisko domu. Ale jakoś nie mam pomysłu, żeby to było blisko i praktyczne a zarazem osłonięte, ładne, schowane za roślinami.
Sadzony był, kiedy budowano fundamenty. W 2013 wyglądał tak
W 2015 już tak
Sezon rozpoczniemy później niż w ostatnich latach, ale może wreszcie pozostałe pory roku będą zgodne z kalendarzem. W ostatnich latach wiosna i lato przychodziły ze sporym wyprzedzeniem.
Dorotko, ależ piękna ta róża, niespotykany kolor, podobno jeszcze pięknie pachnie. U mnie róże nie bardzo chcą rosnąć, będę więc podziwiać u Ciebie.
Trzymaj się cieplutko w te mroźne dni.