Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Tu ma być ogród :) 09:45, 20 cze 2015

Do góry
Sorki ze u Ciebie Lindsay ale ta kora mnie zainteresowała, jak z kosztem przesyłki przecież to cięzkie?
Ogród pod trzema dębami 09:43, 20 cze 2015

Do góry
U mnie tez ciagle pada i mam nerwa bo oprysku na grzyba nie mogę zrobic..... Czekam na fotki od Ciebie i mnie skręca
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:42, 20 cze 2015

Do góry
Aga chociaz skarawek... przeciez ja do lipca nie wytrzymam.....
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:41, 20 cze 2015

Do góry
Motylku jak rok temu wchodziłam ze strachu z powodu tej pszczoły. Na szczęscie moje guru rózane napisało, spoko maleńka

I jak wróce z urlopu też pójdę na zakupy, a co !
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:40, 20 cze 2015

Do góry
Malgosiu największy problem z Twoja choroba to brak fotek

Napisz plizz o Twojej stipie bo mam nerwa i po urlopie ja wykopie na rożankę jak nic!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:37, 20 cze 2015

Do góry
My mamy jeszcze trzy egzaminy trzymam kciuki
Ogród niby nowoczesny ale... 09:36, 20 cze 2015

Do góry
Magda swietnie Twoje rabatow wyglądają! Grabowa juz wymiata , nie wiem na co czekasz więcej

I plizzz więcej zdjęc bo Towarzystwo na głodzie Twych zdjęć wariuje
Ogródkowe perypetie:) 09:25, 20 cze 2015

Do góry
Bedę dozgonnie wdzieczna za zdjęcia Bailando w kazdej fazie, bo podejrzewana jest moja NN o bycie Bailando.

William taki jasny u Ciebie, czy przekłamany kolor na zdjęciach?
Piekne roze a strzyzenie bukszpanów znakomite
Jurajski Ogród 09:21, 20 cze 2015

Do góry
Ah jaka Twoja Bicentenaire piekna, moja na razie miniturowa ale bardzo obficie kwitnie. Cudownie ją wkomponowalam, pieknie kontrastuje z jasnym tlem
Rododendronowy ogród II. 09:14, 20 cze 2015

Do góry
Jak zwykle zachwyciłam się oglądajac Twój ogród. Jak nie rh, to piwonie, teraz róze i wiele wiele innych roslin.
Chyba musisz Bogdziu zmienic nazwę , bo masz ogród 1000 gatunków, kazdy rownie piekny
I prosze nie narzekac na roze, bo masz tak piekne ze eh!!!
Czy Ty tez masz tak jak ja , ze stoisz nad swiezo rozwiniętym pakiem rózy i wzdychasz? Co mi nowe rozkwitają ro stoje i sie gapie. Nawet nie przypuszczałam, ze mozna spędzać tyle czasu patrząc na rosliny
Moja codzienność - ogród Oli 09:01, 20 cze 2015

Do góry
Bojam sie turkuci... O matko to chyba juz wszystko inne wolę....
Olcia zyczę pieknego weekendu ! U mnie pogoda do doopy
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 08:58, 20 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Kasya -souvenir to pnąca, parkowa ma być.
Ascot i William póki co mają jednakową wysokośc ok 70cm,ale nie powiedziały ostatniego słowa w tym sezonie

Moja Ascot w drugim sezonie ma nadal 80 cm i piekny pionowy pokrój, bardzo miś sie podoba. William w tym samym czasie wypuścił wysokie pedy na ponad 1-1,2 M co mnie cieszy bo chciałam aby górował nad niskimi bladawcami NN
Ciekawa jestem jak u Ciebie Ascot?

A tak w ogóle to nie bedę do Ciebie wchodzić, bo mi sie zaczela Tworzyc lista zakupowa na jesien....Baronin... Eh piekna jest!!
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 08:53, 20 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Ale piekny ten Szekspir bede go miala po niedzieli !
a masz jeszcze Ascot i Souvenir du Docteur Jamain ?

bo juz mi sie miesza co u kogo widzialam
Ascot masz...pokazywałas niedawno
Jak myslisz czy zgra sie kolorem z burgundy iceberg ?

Ale fajnie, bede miala wszystkie 3 tylko...gdzie ja je posadze

Wg mnie nie zgraja sie. Mam na rabacie obok Burgundy - Gospel, ktora ma podobny malinowy kolor jak Ascot i zgrzytam zębami. Gospel pojdzie na rabate do Ascot a do Burgundy przedwczoraj dołączyła Royal Jubilee Podobny zimnawo odcien ma Young Lycidas I B ardzo mi konweniuje. Do Burgundy pasuja roze o takich samych zimnych odcieniach purpury: Tradescant, Falstaff, William i Souvenir dr , ktory pokazał u mnie pierwszy kwiat. Ciekawe jak Renatko u Ciebie sie wybarwia
Ascot, Gospel, Darcey Bussel mają bardziej karminowy - malinowe odcienie, ktore podobają mi sie z całkowitymi bladawcami. Z tego powdu chyba jesienia bede robic kilka ruchów na rabatach rózanych.....

Ale to całkowita subiektywna moja ocena. Wcale nie uważam, ze nie mozna ich fajnie skomponować ,ja mam szczególne upodobania kolorystyczne , czasami przeginam . Ale uwielbiam tak nie lubiane na O polaczenie żółtego z niebieskiem w ogrodize
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:17, 20 cze 2015

Do góry
Zielona Ania , Nicol 21, Madżenka, Mad, Konieczki, Margo - działam , zaraz wstawię kilka fotek za cierpliwość do mnie

Ozz - fajnie , że jesteś

Katarzynkak
- witaj, macham

Aganowa- dziękuję za poświęcony czas zapraszam ciągle !

Ogród Sylwii od początku cz.II 08:02, 20 cze 2015

Do góry
Mathildis - jak dożyję do emerytury wykarczuję część ... postawię kryty basen z podestami drewnianymi + trawa i lawenda

Zielona Ania
- to rzeczywiście może być mszyca , co 7-10 dni powtórz oprysk tym samym preparatem lub innym , naprzemiennie ... Dwa - trzy zabiegi powinny pomóc .... Ja zazwyczaj robię oprysk raz i pomaga ...
Ania odpowiedziała, Kanutka podała nazwę odnośnie rozchodnika ja potwierdzam , że to on i polecam. Mnie się podoba świeczniczy nie mam.

Madżenka
- Obecnie pogoda u mnie w kratkę i zimno ... Jak tylko basen rozłożyliśmy tzn. szanowny M to słonko i upały poszły precz Ale jakieś zdjęcia ostatnio ustrzeliłam i z przyjemnością zamieszczę

Aska - moje margaretki w tym roku chyba nie zachwycą ... Przy zakładaniu stystemu nawadniania troszkę je zmasakrowano ... Coś tam się pojawiło w zalążku - czekam na kwitnienie . Nic z nimi nie robię , ścinam po przekwitnięciu i tyle
Jest wiele preparatów : Confidor, Decis, Fastac, Karate ...Jeden , dwa opryski powinny wystarczyć , ale mus obserwować ... Spisałam nazwy z książki . Ja zastosowałam Calypso

Nawigatorka - będę strzelać ...nie mierzyłam , nie pamiętam ... ale metr mają na pewno albo i odrobinkę więcej ale nie mniej ...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:18, 19 cze 2015

Do góry
Kocham Muminka w kompozycjach
Ogródek Agam 23:12, 19 cze 2015

Do góry
I gdzie te fotki?
Ogródek warzywny na balkonie 23:11, 19 cze 2015

Do góry
Widzę, ze problem rozwiązany
Róża tak jak Danusia pisze nie będzie dobrze rosła w kwaśnej glebie
Hortensja pnąca jest bardzo duża, chyba dobrym rozwiązaniem byłby winobluszcz trójklapowy - ma piękne regularne błyszczące liście
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:04, 19 cze 2015

Do góry
Karabela napisał(a)

piękne
ale ja szukam lezacego na ziemi niskiego towarzystwa najlepiej w zblizobym kolorze.
Mam juz rozplenice i czerwobe tawulki
moja Ascot ma ok 80 cm

Problem polega na tym, ze fairy w 3-4 sezonie nie bedzie leżeć, u mnie ma 100 cm...
Musiałabyś kupić miniaturową odmianę, nie wiem jak się nazywa, ma takie drobniutkie kwiatki. Często je sadzi zieleń miejska na rabatach. Musze poszukać nazwy tej malutkiej fairy, bo widzę że nawet po kilku latach jest malutka
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:00, 19 cze 2015

Do góry
Pogoda do kitu, zimno, pada ,gdy wracałam o 18 z pracy było +12!!!! W głowie mi się kręci, w uszach świszczy, na aero jodze niemal zemdlałam. Starzeję się czas iśc na emeryturę
W taki dzień obchód ogrodu i obserwacja kolejnych kwiatów bardzo cieszy. Szersze kadry jutro jeśli przestanie padać... Będzie mniej różanie

First Lady - niezmienne mnie zachwyca w pąku

Zakwitły nowe piwonie po 1 kwiatku...liczę, ze pokaża pełnię urody za rok

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies