No to teraz już popłynęłaś z tymi fotkami ,
1. cudne kolory
2. furtka w kolorze drzewka ( a co to za piękność się tak przebarwia )
3. panorama piękna
4. a bujak , no cóż jeszcze kusi
5. ale to fotka , ...
... wszystko jak w bajce
a jeszcze zaplecione trawy
jak Ty kochana to zrobiłaś
świerk Cincinnata boczne gałązki bardziej zwisają niż jest w opisach co bardzo mi pasuje
rośnie bardzo blisko płotu ale niedługo płot zostanie zastąpiony siatką a za nią jest "ziemia niczyja"
Za płotem też było ładnie ze szronem
Ciemierniki zostawiam samym sobie, na razie mają mini pąki, nie rosną w przeciągu, liczę, że sobie poradzą. Za to kombinuję czym przykryć karczocha jak prawdziwy mróz się pojawi.
I szambo zakopane. Wygląda to strasznie takie kikuty wystające ziemi, na szczęście zasłonię to jakoś warzywnikiem w skrzyniach będzie git. Jak mus to mus, nic nie poradzimy- teren mały, trzeba sobie radzić.
Z wykopu jest dużo gliny, czy warto ją zatrzymmać, czy jest wartościowa?
Rozplantować na działce i przemieszać glebogryzarką z obornikiem i mączką bazaltową i ziemią kompostową pod przyszły trawnik na jesień ?
Oj nie wiele,, nie wiele .
Trochę roślin posadziłam, ale nie za bardzo jeszcze je widać.
Na wiosnę jeszcze chcemy jeszcze go trochę zmienić .I dosadzę ta jeszcze sporo roślin.
Ale myślę, że z roku na rok będzie ładniej wyglądało to miejsce.
Jak i inne Bo mój ogród w wielu miejscach się zmienia.
Dzisiejszy staw ..pełen wody
Pozdrawiam i dobrej niedzieli życzę
Witajcie drodzy forumowicze,
Jestem tutaj pierwszy raz – dzien dobry
Mam wielki problem z moimi drzewkami – jodly kaukaskie i swierki kłujące.
Maja dopiero rok – sadzone pazdziernik 2019. Pierwszą zimę miały ciężką – rosną na odsloniętym i wietrznym terenie wiec troche zmarzly ale trzymały się dzielnie. Wiosną całe zarosly chwastami (przez koronawirusa!). Teraz jesienia wiele z nich wygląda tak jak na załączonych zdjęciach. Dodam że niektore wyglądają super zdrowo a niekture całe zbrązowiały.
Proszę powiedzcie co to waszym zdaniem może być? W ogrodniczym powiedziano mi że grzyby i żeby pryskać ridomil gold. Ale bardzo zalezy mi na waszej opinii – czy to na pewno grzyby.
Asia bardzo ładne widoki teraz wiem jak to wszystko wygląda. Bardzo ładny teren.
Jeśli mogę coś radzić słuchaj swojego wewnętrznego "ja". Co ci dusza podpowiada tak rób. Już tyle jesteś na tym ogrodowisku to chyba wiesz co się z czym je. Spisz sobie drzewa jakie ci się podobają popatrz w necie jak się przebarwiają czy kolosy czy nie i sadz.
Zwróć uwagę na to, że drzewa mają korzenie. Sądzą blisko drogi podjazdowej mogą ci wysadzić kostkę.
Czy ten teren powyżej podjazdu czyli skarpa to jeszcze twój teren?
Wiosna zetkij te pięciorniki o połowę.
Przeczytałam sporo wstecz ale nie doczytalam jakie drzewo masz zamiar posadzić gdzie ten palik aby ci nie zaburzyło widoku na resztę ogrodu?
Musi to być drzewo na wysokim pniu a zarazem osłaniajacy taras tak?
Nie myśl i nie pytaj się bo zwariujesz. Ogród robisz dla siebie a nie dla nas tutaj ogrodniczek. Każdy tutaj ma inny punkt widzenia jakby co zrobił.
Ja sadze trawy tam gdzie mi się podoba, najwyżej przesadze.