Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 19:14, 17 lut 2021

antracyt napisał(a)
Jak mogłaś się nie pochwalić "malutkimi" zakupami mam nadzieję, że zaraz zdradzisz co zamówiłaś. Teraz mus zrobić grafik poszczególnych prac. Będę kibicować i mobilizować się u siebie
I najważniejsze, pamiętaj, że jak się nie wyrobisz, to świat się nie zawali

Pochwalę się, a co .
Kilka(naście) kulek bukszpanowych różnej wielkości. Tutaj dałam tylko symboliczną zaliczkę, więc do przemyślenia, ale raczej nie zdarzyło mi się do tej pory z czegoś zrezygnować .
A poza tym:
Dwie śliwowisnie Nigra, jeden wiąz camperdowni na pniu, dwa marikeny na pniu, jakieś klony palmowe (kilka , każdy inny), modrzew larix direction, modrzew Diana, dereń pagodowy Variegata, jakiś inny dereń, nie pamietam w tej chwili nazwy, wiąz Seiju, i pewnie coś jeszcze, ale to tak z grubsza .

Nie nastawiam się na to, że muszę wszystko zrobić, co mam zaplanowane. Grafiku raczej nie będzie, bardziej wypisanie kolejności prac, bez jakichś sztywnych ram czasowych .
Agatorek 19:16, 17 lut 2021

Zakrecona napisał(a)
Z kuciem betonu ewentualnym, to może jakiś młot sobie wypożyczcie

Też miałam incydent z kuciem

I jak Ci poszło? Pisałaś o tym u siebie?
Agatorek 19:17, 17 lut 2021

inka74 napisał(a)
A czy musisz w rok? Ktoś cie goni? plany dobrze mieć i potem je wykreślać z listy, to dobrze robi na psychikę pod warunkiem, że rzeczywiście będziesz mogła je zrealizować bo wiesz, plany sobie, życie sobie. Nie ma czym się stresować. Ogród na wystawę nie jedzie

Nie, nie muszę w rok. W dwa lata, ani trzy tez nie .
Ogród to mój sposób na stres, kolejny mi nie potrzebny
Agatorek 19:23, 17 lut 2021

AlinaP napisał(a)
Hej Agatorku! Ogarnęłam wstęp i "obrazki" w Twoim wątku. Nie mogę wyjść z podziwu, że sama kopałas oczko. Faza planowania jest super. Przyznam się, że ja nie rysowałam na papierze. Do dziś zdarza mi się, że obserwując zdjęcia wymyślam, co jeszcze dosadzić lub zmienić.
Robię wizualizację i do szpadla!
Lepiej jest jednak zaplanować. Przynajmniej zarys. Nie wiem jakie masz podejście do tego zagadnienia.
Armagedon trwa, więc będę się odstresowywac na Ogrodowisku
Z rzeczy, które mi się przypomnialy: większe iglaste jako tlo- jak najbardziej tak. Plus jako urozmaicenie jakieś liściaste drzewa. Teren na to pozwala. W małym ogrodzie wystarczą tuje. Brzozy masz w oddali.
Dotychczas myślałam, że mam duży ogród.
Pozdrawiam

Hej Alina
Taki właśnie mam plan, większe iglaste, kolorowe i ciekawe zielone liściaste i „reszta” .
Trochę ciężko idzie mi to rysowanie rabat, coś się zawiesiłam , czekam na odwilż, może w terenie będzie lepiej .
Ogólnie plany warto porobić, niekoniecznie tylko rabat, ale też prac, bo później nieraz ciężko się wrócić, jeśli coś się pominęło.
Ale podejście staram mieć się bezstresowe do tego .

Pozdrawiam

Agatorek 19:30, 17 lut 2021

Wybrałam się dziś na „wycieczkę” . Miała być odwilż, a był śnieg, padał i padał i padał .

Agatorek 19:34, 17 lut 2021

Tu już w ogóle nikt chyba pługa nie widział od zeszłej zimy

A pojechałam do Babci, z zachowaniem reżimu sanitarnego , bo dziś skończyła 90 lat
Kupiłam 90 róż
Basilikum 19:48, 17 lut 2021

piekny wiek
u nas krokusy lebki wystawily po sniegu nic nie zostalo
Agania 20:02, 17 lut 2021

Zacne zakupy i zacny wiek
Dużo zdrowia dla jubilatki
Agatorek 20:23, 17 lut 2021

Basilikum napisał(a)
piekny wiek
u nas krokusy lebki wystawily po sniegu nic nie zostalo

Mogę Ci oddać trochę śniegu. Mi już wystarczy i więcej nie chce
Agatorek 20:24, 17 lut 2021

Agania napisał(a)
Zacne zakupy i zacny wiek
Dużo zdrowia dla jubilatki

Dziękuję w imieniu jubilatki . To jakaś długowieczna gałąź rodziny, ma jeszcze siostrę 2 lata starszą