Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Agatorek 12:32, 13 lut 2021

Ok, będę wdzięczna za uwagi. Ale w oczku nie będzie rybek, więc aż tak restrykcyjnie nie będę musiała uważać na glony .

Masz piękną kolekcję róż. Widziałam na kilku Twoich zdjęciach polecaną Lagunę. Piękna jest .
Zastanawiałam się jeszcze nad Jasminą, ale chyba jej nie masz.
Tak, czy inaczej, do wyboru mam jeszcze kupę czasu.

Edit: Tak sobie właśnie pomyślałam, że przecież wcale nie muszę wybierać, tylko kupię dwie pergole i dwie różne róże . Lagunę i Jasminę.

U nas dziś w końcu bez mrozu. Tzn waha się cały czas w okolicach zera. Mam nawet przebłyski optymizmu, że może ta wiosna nie będzie bardzo opóźniona .
pestka56 20:36, 13 lut 2021

Ela, niektóre rudziki zimują U TAR też taki jeden mieszka. Pisała
Rosa 10:03, 15 lut 2021

U mnie para rudzików znalazła w ogrodzie stołówkę. Wszystkie ptaki jedzą z karmników a rudziki lubią z ziemi, więc sypię ziarno pod krzaczkami, bo one tak lubią. Pięknie śpiewają o świcie i budzą inne ptaki a latem buszują w trawniku jak piję poranną kawę.
ElzbietaFranka 13:53, 15 lut 2021

Rosa napisał(a)
U mnie para rudzików znalazła w ogrodzie stołówkę. Wszystkie ptaki jedzą z karmników a rudziki lubią z ziemi, więc sypię ziarno pod krzaczkami, bo one tak lubią. Pięknie śpiewają o świcie i budzą inne ptaki a latem buszują w trawniku jak piję poranną kawę.

No to widzisz Ewa książki różnie piszą. U mnie ich nie.ma, ale muszę baczniej się przyglądać. Jak ktoś stałe mieszka to ma większe pole obserwacji.
Piszesz, że latem też. Jakies ptaki latem rano latają po trawie myślę, że to kosy z żółtymi dziobami. Największe nasilenie ptactwa mam po skoszeniu trawnika z samego rana jazgot.

Pada śnieg temperatura -1 zaraz wychodzę.
Milka 15:17, 15 lut 2021

Elu, u mnie też są rudziki, właśnie zimą je najwięcej widzę. Muszę zapas słoninki jutro kupić. Cały zwierzyniec do karmienia.
Kupiłam śledzie, moczą się w mleko, po pracy mężuś zrobi
SlonecznyOgrod 21:26, 15 lut 2021

Oczywiście, że rudziki zimują w Polsce
Chętnie jedzą ziarna, jak się im posypie.
ElzbietaFranka 14:50, 17 lut 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Oczywiście, że rudziki zimują w Polsce
Chętnie jedzą ziarna, jak się im posypie.

Dorcia witam

Będę się przyglądać teraz jak to jest czy u mnie też są.

U nas bardzo sypie śniegiem. Co to będzie potop murowany. Ok 1 stopnia na plusie.

ElzbietaFranka 23:02, 17 lut 2021

U nas pada wszystko pięknie wygląda. Temperatura -4, aż się boje jak plusowe nadejdą. Mam nadzieję, że nas wschodnia część ominie.

ElzbietaFranka 09:54, 18 lut 2021

Tak dzisiaj

ElzbietaFranka 10:00, 18 lut 2021

Cudownie