Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Kolorowe rabaty 21:16, 18 lip 2012

Do góry
Marto,czy jesteś na coś uczulona,bo ja codziennie wącham lilie,uwielbiam ich zapach i nic mi nie jest.Dalii sporo kwitnie już u ciebie,ale rosliny potrzebują słońca,którego jest jak na lekarstwo.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:26, 18 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
ojć..... no niedobrze, niedobrze!

ale ja też jakoś nie mogę się doczekać pięknego klematisa (nie wiem jak ludzie to robią???) też mi nie rośnie
a żurawka nie ma za dużo słonka, lub za mokro? w sumie to ona mocna jest....
a z szałwą posadź lilie, perowskie lub inne, albo begonie jak mówisz będzie git!

Anulka, no niedobrze. Zurawka wlasnie sie przypalala na slonku i to miejsce gdzie jest teraz to cien od polnocy. Tam slonce jest krociutenko rano przy wschodzie i wieczorem ociupinke przy zachodzie. Mokro - raczej nie. Mysle, ze ona choruje po przesadzeniu. Zobaczymy jak sie sytuacja bedzie rozwijac.
Przed szalwia jest jeszcze goryczka, ale musze tam dac cos jeszcze bo teraz jest lyso. Hortensje jeszcze nie kwitna na calego, a szalwia zanim sie zbierze do ponownego kwitnienia to tez jeszcze z tydzien sie zejdzie.
Dzieki, ze zajrzalas
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:22, 18 lip 2012

Do góry
ojć..... no niedobrze, niedobrze!

ale ja też jakoś nie mogę się doczekać pięknego klematisa (nie wiem jak ludzie to robią???) też mi nie rośnie
a żurawka nie ma za dużo słonka, lub za mokro? w sumie to ona mocna jest....
a z szałwą posadź lilie, perowskie lub inne, albo begonie jak mówisz będzie git!
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:57, 18 lip 2012

Do góry

Ponieważ teraz pora na lilie, więc ...
Kolorowe rabaty 18:33, 18 lip 2012

Do góry
Może i romantyczna dusza ze mnie,ale dziś dostałam nauczkę.Niby wiem,że nie wtyka się nosa w nie swoje sprawy ,a jednak musiałam wąchać lilie i mam za karę pół nosa jak u słonia ))))))))))))))))))))))
Coś mnie chyba załatwiło ...?
Lilie - Lilium 06:49, 18 lip 2012

Do góry
Piękne lilie macie aż miło popatrzeć. U mnie wiele w tym roku zmarzło ale parę zostało.
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 01:47, 18 lip 2012

Do góry
Piękny ten bukiet, tez mam dużo różowego w ogrodzie bo i tawułki i lilie i jeżówkę Double Delight, ona jest bardzo wdzięczna delikatna i nie wysoka, tylko monardy nie mam
a rabatka z jeżówką super
Dobranoc Dianko
Pszczelarnia 23:56, 17 lip 2012

Do góry
A to lilie na rabacie różowej (z turzycą Buchanana, rozchodnikiem 'Matrona', jeżówkami, perukowcem, tawułami) - rabata jest bardzo różowa i nie ma jeszcze roku.

A tutaj też różowo: rosa rugosa i perukowiec, a nad nimi modrzew ciemnozielony oraz brzoza. Znalazłoby się tutaj jeszcze miejsce dla rosa glauca.

Rabata "biała", uwielbiam "annabelki" i inne.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:40, 17 lip 2012

Do góry
Maju,w rzeczywistości te lilie sa prawie czarne,a w słońcu mają taki ciemnoburgundowy kolor.Warto pokusić sie o ich zakup,bo sa piękne,zdjęcie nie oddaje ich uroku faktycznego.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:24, 17 lip 2012

Do góry
Małgosiu,lilie piękne.Wypatrzyłam na zdjęciu takie ciemne,prawie czarne.Czy one są takie na prawdę czy tylko na zdjęciu tak wyszły?
Mój 4 arowy azyl... 22:21, 17 lip 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Kwitnie Ci śniedek!!! U mnie został jeden,drugi zgnił - tyle deszczu,ale pączka u niego nie widzę.Rozwary i lilie piękne,też je lubię.

Bogusiu, mój śniedek rośnie w doniczce. Nawet jej nie zadołowałam.
Ty masz śniedka saundersa, czy wiechowatego?
Mój 4 arowy azyl... 22:16, 17 lip 2012

Do góry
Kwitnie Ci śniedek!!! U mnie został jeden,drugi zgnił - tyle deszczu,ale pączka u niego nie widzę.Rozwary i lilie piękne,też je lubię.
Mój 4 arowy azyl... 21:56, 17 lip 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Zakwitł pierwszy kwiat na pędzie mieczyka, otwierają się kolejne lilie

Piękny kolor!
W tym roku nie mam już mieczyków. Nie udawaly mi się!jakieś takie marnoty z pokrzywionymi pędami!
Widocznie nie mam do nich ręki!
Ogrodnik mimo woli 21:51, 17 lip 2012

Do góry
..
Napewno będzie kwitła ketmia, milin (jak się pospieszy), hortensje, ketmia byinowa (a raczej resztki co się zostały po wichurze), niektóe liliowce i niektóre lilie... jeżówki, aksamitki, chryzantemy, rudbekie (w szt. 1 kępa), niektóre floksy możę.. bo w części uszczknęłam wierzchołki, kocimiętka( po ścięciu sie ładnie zbiera), delosperma, dalie, fioletowa pysznogłówka..... tojeść orszelinowata... może zacznie barbula, i korale jarzębiny.... i oczywiście kiełbasa z grila
Rewelacji o tej porze nie ma

no to rzeczywiście cieniuko - tylko z tego co wymieniasz to widać że ogród będzie pekał od koloru i róznorodności i będzie co podziwiać i nawet będzie piękna pogoda - teraz podleje w sam raz a potem się wypogodzi
pozdrawiam
Ogrodnik mimo woli 20:49, 17 lip 2012

Do góry
Andzia! Chłopczyco Ukłony dla Mamy
Liliowce cuuuudne. Jakbyś tak chciała dzielić, bo "za gęsto" to ja przytulę chętnie.. a najchętniej te najciemniejsze
A ja czekam, aż moje jedynaki lilie się rozwiną, a one ciągle naburmuszone ... może w końcu pękną...
Ogrodnik mimo woli 17:26, 17 lip 2012

Do góry
mira napisał(a)
Do Wojsławic mam 400km a do Ciebie wystarczy że do roboty nie pójdę i już święto pod nosem
zastanawiam się co kwitnie na początku sierpnia aż popatrzę do mojego archiwum ale u Ciebie będzie pewnie więcej

no to Ania przy tym noszeniu uważaj na paluszki

Też już sprawdzałam.... NIe za dużo.... w dodatku część w tym roku kwitnie wcześniej, a częśc sie opóźnia ..
Napewno będzie kwitła ketmia, milin (jak się pospieszy), hortensje, ketmia byinowa (a raczej resztki co się zostały po wichurze), niektóe liliowce i niektóre lilie... jeżówki, aksamitki, chryzantemy, rudbekie (w szt. 1 kępa), niektóre floksy możę.. bo w części uszczknęłam wierzchołki, kocimiętka( po ścięciu sie ładnie zbiera), delosperma, dalie, fioletowa pysznogłówka..... tojeść orszelinowata... może zacznie barbula, i korale jarzębiny.... i oczywiście kiełbasa z grila
Rewelacji o tej porze nie ma....ale nic na to nie poradzimy ...... każda pora coś ma ładnego Nawet zima
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:53, 17 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

hehe, Irenko, ja też byłam "poza forum" kilka dni...nie nadrobię, nie ma szans... ale właśnie wgrywam fotki z soboty zapraszam do oglądania
a zmęczenie - to jest dobre zmęczenie ! wolę to niż tv

to też nie nadrobisz, ha, ha
obejrzałam juz fotki, piękne i te pomidorki, no to bajecznie pokazałaś! i pachnące frezje
a mnie ostatnio na czytanie wzięło, aż M. się dziwi, że ogród odpuściłam i dziś goni do roboty, będziemy przesadzać wisterie na nową rabatę, pomysł zaczerpnięty z wczorajszej wycieczki

hahaha ! wystarczy wycieczka i już...zmiany ! skąd ja to znam
choć osiągnęłam (póki co) pewien poziom zadowolenia. Zobaczymy na jak długo.....
wiem, że będę dosadzać cebulowe ! i lilie, duuzo lilii - pokazałaś taką fotę jak one sterczą zza host przed rh ! ja tak mam i mogę je tam wcisnąć, tadam

to już ciut zazdroszczę, u mnie jeszcze trochę potrwa, zanim ten stan osiągnę
ta propozycja mnie też zachwyca i wczoraj już modyfikowałam rabatę! podzieliłam hosty w trakcie kwitnienia, ale mam nadzieję, ze nic im nie będzie, bo w nocy lało, teraz nadal kropi, więc zaaklimatyzują się:
Mój kawałek raju 09:58, 17 lip 2012

Do góry
Anno!
Anno!
Anno!
....
muszę złapać głęboki oddech.. werbena gigant, lilie cudownej urody... Ale naj, najbardziej z tzw. otoczenia innego niż zielone, podoba mi się ściana z surowych cegieł!
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 07:38, 17 lip 2012

Do góry
Aniu,wesoło było,młodość biła od nich,co się udzielało.Lilia czarna może sama w sobie ponura,ale w jasnym otoczeniu pieknie kontrastuje.Były obok niej jeszcze dwie białe lilie,ale wymarzły albo je coś zjadło.
Mój ogródek pod Gdańskiem 06:54, 17 lip 2012

Do góry
Witaj Moniko...dziekuje za wizyte i cieple slowa!!!!!
ale u Ciebie jakiez cudenka kobietko!!!!!!
jak zaczelam od tarasu....a potem to juz poszlo!!!!!!!!
ok, zakochana jestem w twoich powojnikach, rozach.... a lilie, a hortensje...
no cudownie!!!! i niby maly ogrod ????????????????
ja tez lubie takie pnacza...winobluszcz...taki wiszacy, naturalny, troszke dziki... oj moje klimaty tez go mam od 2 lat i pieknie zarasta dom tworzac to co uwielbiam.
Pozdrawiam goraco i bede wracac i podgladac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies