Robercie dziękuję, bardzo ładnie pokazałeś jukę, nie ma żadnej podpadziochy i cieszę się, że 4 maja się
widzimy
Marta/Finka dzięki za czosnki, są bajeczne i chyba muszę takie nabyć, o ile je masz
Aniu/asc przecudnie wyszły ci te jeżówki na tle błękitu nieba

M. kocha drzewa na równi ze mną, więc raz tuli się do mnie raz do nich
Marta nie wiem co za kwiat dostałam, ale chyba cynia, bo taka dorodna; gadanie to moja ułomność
Ewo i ja dziękuję, za wspaniałe spotkanie, gdyby takie nie było, nie gadalibyśmy tak długo

i dziękuję za cenną lekcję odnośnie róż, może będę miała większe sukcesy w ich uprawie i będą takie piękne, jak ta, którą dostałam od ciebie

mieczyki pokażę
Sylwia dziękuję i te piękne, chyba angielskie pelargonie
Konstancjo tobie też dziękuję, za ten romantyczny obraz i pogaduchy, dzięki którym jest tak wesoło
Celino dziękuję za twój cudny liliowiec; chyba on nazywa się Halina?
Zbyszku dziękuję za kolejny wspaniały wiersz, masz wspaniałe talenta, tak na poczekaniu zgrabnie tekst wymyślić!! och

a róże piękne i wiem, że pachną!
Anula serdecznie dziękuję i taka piękna lilia
Asiu dziękuję, twoje piękne liliowce nie ustępują tym wojsławickim
Aniu monte wielkie dzięki, kwiat cudny i oczywiście mnie nie znany, muszę u ciebie dopytać, co to jest
Mira bardzo dziękuję i cieszę się, że fotki sie podobają i że chociaż pisać możesz
Vivo wiem..i dzięki, ta róża to jedna z wielu w twoim pięknym ogrodzie, jest cudna
Krysiu dzięki, ze i tak znalazłaś chwilę

zimą będziesz dom wykańczać, ale i tak więcej w domku siedzenia będzie

dalia prześliczna
Agnieszko/BK ja też się cieszę i dziękuję za cudny obraz twoje naturalistycznego ogrodu
Agnieszka/grupa_trzy też się cieszę, że mogę być tu z wami wszystkimi, a o ogórkach marzę, jeszcze dziś pamiętam ich opis na spotkaniu u Pszczółki