Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 10:53, 17 lip 2012

anula_wn napisał(a)

hehe, Irenko, ja też byłam "poza forum" kilka dni...nie nadrobię, nie ma szans... ale właśnie wgrywam fotki z soboty zapraszam do oglądania
a zmęczenie - to jest dobre zmęczenie ! wolę to niż tv

to też nie nadrobisz, ha, ha
obejrzałam juz fotki, piękne i te pomidorki, no to bajecznie pokazałaś! i pachnące frezje
a mnie ostatnio na czytanie wzięło, aż M. się dziwi, że ogród odpuściłam i dziś goni do roboty, będziemy przesadzać wisterie na nową rabatę, pomysł zaczerpnięty z wczorajszej wycieczki

hahaha ! wystarczy wycieczka i już...zmiany ! skąd ja to znam
choć osiągnęłam (póki co) pewien poziom zadowolenia. Zobaczymy na jak długo.....
wiem, że będę dosadzać cebulowe ! i lilie, duuzo lilii - pokazałaś taką fotę jak one sterczą zza host przed rh ! ja tak mam i mogę je tam wcisnąć, tadam

to już ciut zazdroszczę, u mnie jeszcze trochę potrwa, zanim ten stan osiągnę
ta propozycja mnie też zachwyca i wczoraj już modyfikowałam rabatę! podzieliłam hosty w trakcie kwitnienia, ale mam nadzieję, ze nic im nie będzie, bo w nocy lało, teraz nadal kropi, więc zaaklimatyzują się:
AgnieszkaBK 11:25, 17 lip 2012

Irenko, gratuluję 700 stronki Świetnie że jesteś z nami

Milka 11:36, 17 lip 2012

Robercie dziękuję, bardzo ładnie pokazałeś jukę, nie ma żadnej podpadziochy i cieszę się, że 4 maja się
widzimy

Marta/Finka dzięki za czosnki, są bajeczne i chyba muszę takie nabyć, o ile je masz

Aniu/asc przecudnie wyszły ci te jeżówki na tle błękitu nieba M. kocha drzewa na równi ze mną, więc raz tuli się do mnie raz do nich

Marta nie wiem co za kwiat dostałam, ale chyba cynia, bo taka dorodna; gadanie to moja ułomność

Ewo i ja dziękuję, za wspaniałe spotkanie, gdyby takie nie było, nie gadalibyśmy tak długo i dziękuję za cenną lekcję odnośnie róż, może będę miała większe sukcesy w ich uprawie i będą takie piękne, jak ta, którą dostałam od ciebie mieczyki pokażę

Sylwia dziękuję i te piękne, chyba angielskie pelargonie

Konstancjo tobie też dziękuję, za ten romantyczny obraz i pogaduchy, dzięki którym jest tak wesoło

Celino dziękuję za twój cudny liliowiec; chyba on nazywa się Halina?

Zbyszku dziękuję za kolejny wspaniały wiersz, masz wspaniałe talenta, tak na poczekaniu zgrabnie tekst wymyślić!! och a róże piękne i wiem, że pachną!

Anula serdecznie dziękuję i taka piękna lilia

Asiu dziękuję, twoje piękne liliowce nie ustępują tym wojsławickim

Aniu monte wielkie dzięki, kwiat cudny i oczywiście mnie nie znany, muszę u ciebie dopytać, co to jest

Mira bardzo dziękuję i cieszę się, że fotki sie podobają i że chociaż pisać możesz

Vivo wiem..i dzięki, ta róża to jedna z wielu w twoim pięknym ogrodzie, jest cudna

Krysiu dzięki, ze i tak znalazłaś chwilę zimą będziesz dom wykańczać, ale i tak więcej w domku siedzenia będzie dalia prześliczna

Agnieszko/BK ja też się cieszę i dziękuję za cudny obraz twoje naturalistycznego ogrodu

Agnieszka/grupa_trzy też się cieszę, że mogę być tu z wami wszystkimi, a o ogórkach marzę, jeszcze dziś pamiętam ich opis na spotkaniu u Pszczółki
Monic 11:42, 17 lip 2012

Irenko, szaleńcze tempo ma Twój wątek - gratuluję siódmej setki
Milka 11:44, 17 lip 2012

Moniko, bardzo dziękuję jakoś tak wychodzi, chyba wielkie gadulstwo

róża cudna, zapewne angielka

i zapraszam cię do relacji z Wojsławic
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2076-wojslawice-swieto-liliowcow?page=7#post_5
Monic 11:46, 17 lip 2012

Róża nie jest angielska, choć kwiaty ma w tym typie, co angielki. To róża Colette - b.dobra pnąca róża
Pola liliowcowe faktycznie niesamowite!
Milka 11:51, 17 lip 2012

Piękna z pnących mam tę Flamentanz i pięknie kwitła, teraz na razie bez kwiatów, ale może znowu będą nowe pąki; poczytałam jeszcze o różach i doszłam do wniosku, ze powinnam sobie sprawić, róże okrywowe i może tę Colette; czy ty czymś przypinasz je do podpór?
weronika77 12:43, 17 lip 2012

Irenko, na "700 stron" ode mnie jedna róża ( i całe jej życie)
z dobrymi życzeniami.

Martek 12:47, 17 lip 2012

Czyżbyś większych ludzkich ułomności nie poznała ...?Szczęściara))))))))
Przeciwieństwo jest gorsze milczy taki i choroba wie co mu w główce siedzi ))))))))))
Milka 12:47, 17 lip 2012

Weroniko, dziękuję nazwa róży adekwatna do wyglądu kolor trudno sprecyzować, ale wyjątkowy

i sposób w jaki ją pokazujesz....też