Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 22:21, 17 lip 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Kwitnie Ci śniedek!!! U mnie został jeden,drugi zgnił - tyle deszczu,ale pączka u niego nie widzę.Rozwary i lilie piękne,też je lubię.

Bogusiu, mój śniedek rośnie w doniczce. Nawet jej nie zadołowałam.
Ty masz śniedka saundersa, czy wiechowatego?
Mala_Mi 00:27, 18 lip 2012

Basiu, jaja może ładne, ale ja ostanio w ogrodzie tylko jaja robie.... a teraz kończe na Tobie i spadam spać.. u mnie tez jedne mieczyk zakwitł....... z kilku , nielicznych co mam...... jakoś jestem za leniwa na wykopywanie.... Szkoda, bo są piękne...
barbara_kraj... 00:32, 18 lip 2012

Aniu, ja też ledwo zipię. Czas się kłaść))
Dobranoc
marzena 00:42, 18 lip 2012

Basiu, piękne rabaty, lubie kompozycje fioletu/lila z żółtym - bardzo ładnie prezentuje się ta rabata z okazałą perovskią
Martek 00:53, 18 lip 2012

Galeria pełna barw i form.Oczy nacieszyłam przepychem
U mnie nowe mieczyki,posadzone "inaczej"niż należało przez te wszystkie się śmiesznie wygięły Na razie jakieś fioletowe,ale T ścięła do wazonu.Obiecuję sobie dać spokój z mieczykami,ale one zawsze ładnie komponują się z kwiatami o "kulkowym"kształcie jak dalie czy cynie
Nie mogę się więc rozstać z tym wykopywaniem ...)))))))

Basiu jeśli to nie kłopot to ja bym prosiła cię mocno o zebranie nasionek białego kosmosuPrzypomnę się jak nie zapomnę )))))))))))))))

Pozdrawiam serdecznie i miłej środy życzę
monteverde 01:32, 18 lip 2012

No właśnie ten mój śniedek z doniczki siedzi jak na "tureckim kazaniu" i ani myśli zakwitnąć ,psubrat jeden Basiu jak będziesz walczyła z rudbekią to ja chętnie się kawałeczkiem zaopiekuję ale jak te rośliny dalie czy mieczyki maja zakwitnąć jak mi bulwy i cebulki gniją w ziemi od tego deszczu pamiętasz Basiu moją dalie Polkę, też zgniła, a przechowała się przez zimę bardzo ładnie, mieczyki narazie mają kilka pędów kwiatowych tylko, no trudno, zobaczymy jak będzie dalej, jak zamykałam dzisiaj folię to było w środku tylko 15 st., ale lato niech to ..... na pamiątkę zostawiam muszę kupić drugą
barbara_kraj... 16:38, 18 lip 2012

marzena napisał(a)
Basiu, piękne rabaty, lubie kompozycje fioletu/lila z żółtym - bardzo ładnie prezentuje się ta rabata z okazałą perovskią

Tak, zółte z niebieskim i jego odcieniami ładnie wygląda
Podziwiałam Twoją perowskię i nie tylko!
barbara_kraj... 16:39, 18 lip 2012

Martek napisał(a)
(...)
Basiu jeśli to nie kłopot to ja bym prosiła cię mocno o zebranie nasionek białego kosmosuPrzypomnę się jak nie zapomnę )))))))))))))))

Pozdrawiam serdecznie i miłej środy życzę

Martku, zapisałam. Niedługo zbiorę
barbara_kraj... 16:46, 18 lip 2012

monteverde napisał(a)
No właśnie ten mój śniedek z doniczki siedzi jak na "tureckim kazaniu" i ani myśli zakwitnąć ,psubrat jeden Basiu jak będziesz walczyła z rudbekią to ja chętnie się kawałeczkiem zaopiekuję

Ja swojego kilka razy zasiliłam florovitem do kwitnących.
A co do rudbekii, to może lepiej nasiona wysłać?
Dla rudbekii trzeba ziemi suchej i piaszczystej. Myślę, że musisz wykopać spory dołek, dać drenaż a ziemię z piaskiem wymieszać. Wzrosną szanse na powodzenie uprawy
wanda7 17:40, 18 lip 2012

Dzień dobry, Basiu. Bardzo mi miło, że mnie odwiedzałaś w moim wąteczku. Ja u ciebie nie byłam szmat czasu, a przecież zawsze było mi bardzo miło z tobą pogadać.
Teraz obejrzałam twoje rośliny w kolorze blue. Moje ulubione Jeśli coś teraz kupuję to tylko albo białe, albo niebieskie (oprócz róż, które lubię we wszystkich barwach świata). Cudna ta twoja perovskia. U mnie rosła kilka lat w jakimś dziwnym miejscu, w którym nie chciała ani przyrastać, ani tym badziej kwitnąć. W tym roku przesadziłam w towarzystwo róż i w końcu ruszyła.
Moje rudbekie wysiewają się same dosłownie wszędzie. To roślinka, która mi towarzyszy cierpliwie już od wielu, wielu lat, mimo że czasem ją tu i ówdzie wyrywam i wyrzucam na kompost z braku miejsca w moim małym ogródeczku. Pozdrawiam cię serdecznie, Basiu.