Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:33, 10 lip 2012

Do góry
Riche witaj u mnie! miło że do "natural parku" wpadłeś
nie wiem tylko jak ten szkodnik może być pożyteczny
bo jeszcze mi w niczym nie pomógł... no chyba że zimie jak razem siedzimy w oknie i czekamy wiosny to mruczy ze zrozumieniem

Sebek psychika kota jest niesamowita, łatwo nie jest ale już potafię go przechytrzyć

Celinko- tak lilie tąbkowe chyba mi najbardziej odpowiadają i dziś zdecydowałam, że kupuję dalej
a pachną obłędnie nie wiem jak inne
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 22:09, 10 lip 2012

Do góry
Witajcie kochani !!!!

ja tylko na chwilke...zyczyc Wam spokojnej nocki i cieplusich i kolorowych snow...!!!!

Dianko - dziekuje za pochwaly...lawendowy bukiecik...chyba moj ulubiony...zwlaszcza latem bo zapach czuc niemal wszedzie... gdy otwieram drzwi po powrocie z pracy... to juz wiem,ze jestem w domku...
sciskam!!!

Irenko- hihi mi nie szkoda bo mam duzo, ona rosnie tutaj wszedzie wiec jestem zdecydowanie w lepszej sytuacji ...a lilie tez kupuje bo mam dopiero kilka i to mlodziutkie !!!

Ana - kos lawende bo zapach przy porannym sniadaniu....bezcenny !!! a ja juz jestem pewna ze bedzie pieknie!!!

Aniu asc- kazdy kwiatek na stole w wazonie robi za bukiet i jest ozdoba, wiec tnij i do wody !!!!
buziaki!!!!

Andziulka- wlasnie takie polaczenie lubie najbardiej...lawenda pachnie a roza dodaje lekkosci i gracji

Bajszo- oj wiem, wstyd mi za moje kiepskie zdjecia ..ale ja robie zawsze telefonem ( bo szybciej i nie mam problemu z wgraniem) a na dodatek to slonce...oj swieci z kazdej strony!!! naslonecznienie to ja mam tutaj rewelacyjne!!!!
dziekuje jak zawsze za fascynujacy wpis ...pozdrawiam cieplutko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

majkel0326- witam i merci !!!!!!

baraga1904
- oj wlasnie o ten zapach chodzi...uwielbiam !!! dziekuje i pozdrawiam!!!!

Bogdziu- oj dziekuje slicznie za wizyte u mnie, i ciesze sie,ze sie podoba...to dla mnie bardzo cenne zwarzywszy na moj sentyment i uznanie dla twojej oazy szczescia... dziekuje za wszystko i pozdrawiam !!!!!

Marzenko- ciesze sie,ze was nie rozczarowywuje ... a lawende wszyscy lubia wiec ok buziaki!!!

Dobrej nocki ...
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:54, 10 lip 2012

Do góry
[

i stara się człek i sadzi i dba a przyjdzie taki nieodpowiedzialny i rozwala
jak można się walnąć we wrzosach ...

No jak widać można!
A jakie wystawione różowe poduszeczki w łapkach
Lilie trąbkowe cud malina !!.
Kupiłam też trąbkowe,miały być różowe; a wyszły ...nie trąbkowe i białe

Mój jesienny ogród 21:22, 10 lip 2012

Do góry
Monika, spróbuj może octu albo wapna coś na pewno zeżrę to dziadostwo albo pisałem poszukaj kogoś z betoniarka i na mokro puścić na pół godziny. Trza próbować.
Żaba, Jak już kupiłaś se rybcie, to myśl nad strumykiem i posadź w nim, tatarak, babkę i turzycę i będziesz miała naturalny filtr, tylko nie kupuj lampy, wiem że i tak kupisz, bo nie słuchasz moich rad a jeśli nie masz funduszy na strumyk to przynajmniej pompkę do powietrza, jak w akwarium bo oczko zrobiłaś na styk, lub akwarium w garażu i na zimę zabierać, puki małe stadko, tylko weź to złap. Pokażę Ci zaraz świeże foty, znalazłem jakiegoś chyba przetacznika i babkę wodną, zrobiłem też kabanosy i parówę. Co do porządku, bardzo bym chciał ale ani nie mam tera siły ani funduszy. Jak tylko kasowo mi się poprawi to na pewno się wezmę bo nie mogę się patrzeć na to bagno.
kabanos

kabanos

parówa

babka kwitnąca

lilie

przetaczmik

kalie

Kolorowy ogród na piasku 20:43, 10 lip 2012

Do góry
Vivo nie jestem zazdrośnicą, ale jak zobaczyłam twoje lilie...tfu, tfu, niech pięknie ci się rosną. A zapach pewnie boski. Jednym słowem masz raj.
Mój jesienny ogród 18:39, 10 lip 2012

Do góry
Robert... zrób porzadek z tym oczkiem.. a raczej bajorkiem.... i będzie cudnie... jakie ładne zdrowe lilie..... aż szkoda, Woda w ogrodzie robi cuda...... Wiem wody deszczowej masz dosć..ale takei oko to co innego Nie wiem co bedzie po zimie... czy będę kląć na to moje bajoro.ale na razie oczu oderwać od wody nie mogę....... i oswajam ryby....

Kolorowy ogród na piasku 17:34, 10 lip 2012

Do góry
Piękne lilie, zachwyciłam się... a moje bidule ucierpiały przez grad...
Gratuluję, rabata - cud miód
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 17:18, 10 lip 2012

Do góry
Diana napisał(a)

a dzisiaj... przesylam zapach lawendy z jadalni

betysiu cudna kompozycja
Wygląda olśniewajaco ....a jak pomyśle o zapachu
........cudnie

przepiękne kompozycje i zapach!
a wiesz, mi mojej szkoda scinac do wazonu, no chyba jestem śmieszna z tym! nawet lilie kupuję, a swoje na rabatach zostawiam
Mój kawałek raju 15:51, 10 lip 2012

Do góry
Witaj .
Dawno u Ciebie nie byłe i muszę się przyznać że mam ooooogromne zaległości w tym wątku postaram się sukcesywnie nadrobić zaległości

niebawem bede na bieżąco

ps. Lilie sweet

pozdrawiam
Kolorowy ogród na piasku 13:50, 10 lip 2012

Do góry
Te lilie to prawdziwie azjatyckie tygrysy! Ale się prężą! Czy wysadzasz je czasami czy też tylko dosadzasz? Zawsze są na miejscu w tym samym miejscu?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:31, 10 lip 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Irenko,kolorowo u Ciebie.Piękne lilie,uwielbiam

A ja mam wciąż wrażenie, że tylko różne kolory zieleni są a innych jakby niedosyt
widziałam i twoje lilie, cudne są
Mój jesienny ogród 08:07, 10 lip 2012

Do góry
Marto, nawet nie wiedziałem że te kamienie tak ładnie się wyszorują.
Aniu, na razie spokojnie ale tej zwariowanej pogody mam dosyć, po tej burzy która była w dzień zrobiła się taka sauna, że nie miałem siły robić, cały czas byłem mokry. Noc była trochę chłodniejsza, to się przewietrzyło. U mnie 30 stopni jest na okrągło, tak mi się nagrzewa od szklarni. Pokażę kilka fotek z dzisiejszego pięknego poranka.

Teraz pokażę jak kwitną moje hosty w szkółce, które pociąłem na kawałki, rozrosły się pięknie, wyglądają jak stare i tak samo kwitną. To 2 kolejne zdjęcia

Mój miskant jest już równy ze mną, po niedzielnej nawałnicy trochę się położył. Cały czas rośnie, chyba osiągnie rekordową wysokość w tym roku. Ja oślepiony przez słońce i bez okularów.

Dalej lilie i liliowce, jeszcze mi 2 nie zakwitły.

To lilie na tle berberysów.

Pozdrawiam
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 02:20, 10 lip 2012

Do góry
Ale ciekawa brama, ale precyzyjnie wyszywany obraz, ale lilie z liatrią się dopełniają, ale jagodowa ostróżka...!
Bajkowy ogród Weroniki 23:04, 09 lip 2012

Do góry
Aniu z mojego Torunia, dziękuję za pochwały w imieniu lilii i liliowców, które chwalone coraz bardziej rozkwitają. Pozdrawiam.

Różowa lilia w ciapki coraz bardziej mi się podoba, jest najwyższą z wszystkich lilii.

Czerwone lilie powoli ustępują miejsca różom i hortensjom.

Hortensje Anabelle w pełni kwitnienia, coraz większe kule.

Anabelle zanim zamienią się w kule.
Mój ogród 21:53, 09 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Cudne te motyle
U Ciebie leży godecja a moje róże okrywowe zmasakrowane!! Wyglądają fatalnie poprzycinałam ,ale takie są umorusoaneszkoda ich.Wot natura ,mam nadzieję ,że sie nam jeszcze Bożenko roślinki pozbierają! A jak tam Twoje lilie?
W zimie o nich "rozmawiałyśmy"

Celinko, myślałam, że moje lilie w ogóle nie wzejdą. Na to miejsce, żeby nie było puste wsiałam właśnie godecję. Jak godecja była już spora, patrze, a nad nimi wychodzą lilie. Ale nie będą kwitły w tym roku. Jest ich siedem. Zostawię je i może na drugi rok zakwitnę. Już nic nie będę tam siała, ani sadziła
Mój ogród 21:24, 09 lip 2012

Do góry
Cudne te motyle
U Ciebie leży godecja a moje róże okrywowe zmasakrowane!! Wyglądają fatalnie poprzycinałam ,ale takie są umorusoaneszkoda ich.Wot natura ,mam nadzieję ,że sie nam jeszcze Bożenko roślinki pozbierają! A jak tam Twoje lilie?
W zimie o nich "rozmawiałyśmy"
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:47, 09 lip 2012

Do góry
Irenko,kolorowo u Ciebie.Piękne lilie,uwielbiam
zielonastrefa 18:27, 09 lip 2012

Do góry
i lilie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:14, 09 lip 2012

Do góry
Irenko dzięki za odwiedzinki co do Królowej to nie mam żadnych wątpliwości teraz idę trochę powłóczyć się po ogrodzie, bo pracować raczej się nie da, za gorąco , lilie piękne dużo z nich mam lub miałam , bo niektóre wymarzły pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:37, 09 lip 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Witaj Irenko, wpadłem na foty z wystawy a tu nic ,jaki ale za to mebelek fajny, nie wspomnę o cudnych liliowcach. Ja mam starsze odmiany u siebie nie mam takich falbaniastych jak Twoje.

Niestety nie będzie fot z wystawy, tylko link wkleję, bo goście zrobili mi psikusa i zamiast przyjść jak było planowane na 16, przyjechali już o 11 i niestety nie mogłam gościom odmówić i nie pojechaliśmy na wystawę; opuściłam ją 1 raz!! żałuję bardzo, no ale goście mili bardzo i tak mam mało czasu na spotkania, że siedzieliśmy u nas, a pogoda wprost wymarzona

http://florysztuka.blogspot.com/2012/07/wystawa-lilie-ksiezniczki-ogrodow-cz-i.html
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies