Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

monteverde 00:43, 10 lip 2012

Przyszłam zobaczyć czy pontonu nie potrzebujesz? dynie widziałam , a swoich zapomniałam zrobić, bo dzisiaj w większości siedziałam w papierach i nie miałam czasu za bardzo jutro jak nie zapomnę to zrobię, kwiatki ładne i ta trawiasta mi się podoba, no i trzeba mieć coś do bębnowania tych kamieni
Klamber 08:07, 10 lip 2012

Marto, nawet nie wiedziałem że te kamienie tak ładnie się wyszorują.
Aniu, na razie spokojnie ale tej zwariowanej pogody mam dosyć, po tej burzy która była w dzień zrobiła się taka sauna, że nie miałem siły robić, cały czas byłem mokry. Noc była trochę chłodniejsza, to się przewietrzyło. U mnie 30 stopni jest na okrągło, tak mi się nagrzewa od szklarni. Pokażę kilka fotek z dzisiejszego pięknego poranka.

Teraz pokażę jak kwitną moje hosty w szkółce, które pociąłem na kawałki, rozrosły się pięknie, wyglądają jak stare i tak samo kwitną. To 2 kolejne zdjęcia

Mój miskant jest już równy ze mną, po niedzielnej nawałnicy trochę się położył. Cały czas rośnie, chyba osiągnie rekordową wysokość w tym roku. Ja oślepiony przez słońce i bez okularów.

Dalej lilie i liliowce, jeszcze mi 2 nie zakwitły.

To lilie na tle berberysów.

Pozdrawiam
Borbetka 08:16, 10 lip 2012

Z tym bębnowaniem to bardzo ciekawa sprawa. Szkoda, że nie ma takiej metody na moje białe kamienie z akwarium. Czekają już pół roku w ciemnej siatce na wybielenie.
EPODLAS 11:24, 10 lip 2012

Takiego lasu hostowych i liowcowych kwiatów jeszcze nie nie widziałam. A ten miskant to chiński, czy cukrowy?
Klamber 12:07, 10 lip 2012

Moniko, dużo masz tych kamyków, można to zrobić pewnie w betoniarce możesz spróbować. Jak byś mieszkała bliżej to bym Cię zaprosił byśmy pogadali a kamienie by się robiły.
Bożenko, to cukrowy ma 20 lat a liliowce 15. na początku pokazałem jak wygląda jesienią to jest dopiero widok. Moje zdjęcia prawie wszystkie są opisane tylko te co na szybko wgrywam jak dziś prosto z aparaty, nie mają opisu.
ozdrawiam
Milka 12:09, 10 lip 2012

Bajeczne kwitnienie, ale czemu na fotce masz taką srogą minę!!!! gdzie uśmiech?
a te kamienie super, może to pomysł na biznes
Klamber 13:22, 10 lip 2012

Irenko, musiałem sprintem przebiec 20 m i jeszcze dostałem światłem po oczach i na uśmiech zabrakło czasu . Przecież wiesz że sam sobie robię zdjęcia.
Pokażę 2 zdjęcia historyczne z oczka minęło 9 lat.

Milka 14:15, 10 lip 2012

To potrenuj, ja lubie jak się usmiechasz, zupełnie inaczej wyglądasz wtedy
Mala_Mi 18:39, 10 lip 2012

Robert... zrób porzadek z tym oczkiem.. a raczej bajorkiem.... i będzie cudnie... jakie ładne zdrowe lilie..... aż szkoda, Woda w ogrodzie robi cuda...... Wiem wody deszczowej masz dosć..ale takei oko to co innego Nie wiem co bedzie po zimie... czy będę kląć na to moje bajoro.ale na razie oczu oderwać od wody nie mogę....... i oswajam ryby....

Borbetka 20:29, 10 lip 2012

No widzisz Robercie, mieszkam tak daleko, że nie da rady. Ino siatka czarna i czekanie min. pół roku .