Narzekacie na ilośc stron zatem macham grupowo, melduję ze jest baaaaardzo mokro ale teraz swieci piekne słońce, idelana pogoda dla ogrodu.
Na razie zmykam bedę wieczorem
Nie podejrzewam mszyc, jesli ruchliwe to pajączki, jesli maż to mszyce lub inne cholerstwo. Jak zrobisz oprysk na szpeciele zniszczysz tez te małe robaczki.
Nie będe cieła w tym roku umbr, niech sie rozrosna bo maja za małe korony. Ładnie sie po ubiegłorocznym cieciu zagęściły. Jesli beda poczochrane to je w lipcu przytnę w najgorszym miejscu.
Buksy juz u mnie mozna ciąc ale czekam az miną upały. Te ktore maja jeszcze przyrastać oszczędzam aby słonce nie uszkodziło przyrostow, ktore maja dalej rosnac. Te ktore nie chcę aby rosły. (Np maja mało miejsca) pociełam ostro juz tydzien i dwa tygodnie temu) . Optymalnym terminem cięcia bukszpanow jest koniec czerwca początek lipca.
Ascot mnie zachwyciła rok temu, bo swiezo posadozna z doniczki (czerwiec 2014) miała sztywne pedy i kwitła. W tym roku rowniez ma bardzo sztywne pedy. Dorasta do 1 M jak podają źrodła. Czy urosnie wieksza czas pokaze, na arzie ma u mnie ok 60 cm, ma waski, ładny kompaktowy krzaczek
Ja tez dawniej kupowałam roze nie przywiązując uwagi do tego jaka odmiana, szkółka itp. Jednka fajnie jest wiedzieć wiecej o żródeł pochodzenia, historii róz
Uwielbiam Twoje "śmieci" a jaśminowiec poczułam przez ekran.
Posadziłam Cardinal R. Przy perowski licząc że będą ładnie współgrały z bielą hortensji magical moonlight. Tylko zapomniałam, że Kardynał kwitnie raz i wcześnie.....