Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

jazzy 18:30, 13 cze 2015

Tak u mnie pisały kobitki

EdytaB napisał(a)
Czytałam Twoją listę, wywalałam właśnie juki w tym sezonie bo zmieniałam całkowicie rabatę a i tak wychodzi to cholerstwo , wystarczy jak perz zostawić kawałek w ziemi i wyrasta kolejna roślina, a wydłubać to z ziemi ciężko.
Żeby nie było zostawiłam sobie jedną rozetę a te które leżały rzucona na kupie odpadów i tak puszczały liście. Żelazna roślina...

EdytaB napisał(a)
Juka nie rozłazi sie tak ekspansywnie jak perz ale jeśli już się zadomowi, to po kilku latach trudno ją usunąć.
Ja bym się nie bała jej tylko miejsce takie trzeba wybrać, żeby mogła sobie tam rosnąć a Ty nie będziesz miała chęci częstych zmian, lub donica.
Juka z tego co zauważyłam corocznie kwitnie z nowej rozety, które rosną bliso siebie...

katiaxx napisał(a)

tez spotkałam kobietę w szkółce i mówiła ze juka to cholerstwo i nigdy więcej (juka)

edit: daj znać to usunę ten post
aleksandra_g 18:48, 13 cze 2015

Ensata napisał(a)
Ola, dziekuję, ale co z ostróżkami? dzięki Ewa Podoba się, ale wsiok jestem, maupa!! Wpadnie Makul i pozamiata zaraz porządnie

no mi się wydaje, że pasują idealnie- ale ja tam się znam akurat
Gardenarium 22:28, 13 cze 2015

Ensata napisał(a)
A teraz ogłoszenia parafialne

Pytanie zasadnicze, mam piękna kępę ostróżek przy oczku po lewej moge ja zostawić, pasuje? Czy jakieś drzewo pasuje do tego?

Idę jeszcze Danusię podpytać. Reszta danych, żadnych chwastów, marchewek dzikich nie chcę, rabata ta jest pierwsza przy oknie i oczku, nie moze zasłaniać reszty ogrody. Zwiru własciwie nie chcę. Wiem, jestem podła i nie mam duszy ogrodnika, ale dłubanie miedzy kamykami przerasta moje siły i paznokcie

Nie pasuje ostróżka, ona pasuje na inny typ rabaty. Tutaj trzymaj się inspiracji.

Irysy w ostnicy piekno na zdjęciu, ale na krótko bardzo i koniec spektaklu. To dobre na wystawę.

Instagram Ogrodowiska
ewakatowice 22:47, 13 cze 2015

Danusiu, przyszłam Twoje rączki i nóżki znowu całować, bo za Twoją radą, dziś robiłam przymiarki granatu i pomarańczu w moim ogródku.

Buziak !!!
Kuba 07:15, 14 cze 2015

ja się zachwycam ostóżkami ale pięty mam czyste
Madzenka 07:49, 14 cze 2015

Na wprost Tom Stuart--Smith na lewo Robert Brokema, pięknie będzie.
Precz a ostróżkami od tej rabaty!

Ps aha a na środku w basenie Ensata z brudnymi piętami
Ensata 08:49, 14 cze 2015

Ola ja w takim samym stanie siadalam do komputera wczoraj
Marzena, Ty sypiasz w ogole. Mowisz, pieknie, oby sie udalo. A bez zwiru te bukszpany beda ok?
Danusiu, dziekuje. Ostrozki ida do rozanki
Ensata 08:50, 14 cze 2015

Kuba, czysta pieta=brak prac ogrodowych!!!!
Ensata 08:51, 14 cze 2015

Jazzy, noz kurcze. Ola miala 10 lat, ja mam 2 rok i nie rozlazi sie
Ensata 10:04, 14 cze 2015

Ola, ja byłam rozdarta, ale jak tracę ocenę rzeczywistości jezeli chodzi o moje ulubione rośliny Dla mnie ostrózka zawsze i wszędzie No, ale teraz mam już jasność. O drzewie mi tylko nikt nie powiedział czy moge sobie zmajstrować jakieś w tym miejscu. na inspiracji jest, ale w wiekszym fragmencie, a ja bede miała czesc

Jak nie nornice, to kuzwa mać krety. Codziennie mi koty znoszą żywego, drącego mordę kreta. Ile można je wynosić w wiaderku? Mam do nich pretensję, że nie zamordują ich lekko