Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 09:07, 14 cze 2015

Kamajla napisał(a)

U mnie wypadł jeden wrzos i może ze 3-4 wrzośce. Sadziłam ok. 100 sztuk wszystkiego, to chyba niezły wynik. Wrzosy super ruszają. Wrzośce zresztą też. Chociaż muszę przyznać, że Golden Starlet szybciej przybiera na masie niż Rubinteppich.

Wynik imponujący!
Ja mam więcej sympatii dla wrzośców, właśnie jakieś z limonkowym ulistnieniem musze sobie kiedyś dokupić, Golden Starlet u nas nie spotkałam, a chyba taki byłby najlepszy. Ale to za jakiś czas, wszystkiego na raz się nie da ogarnąć, ani pod względem technicznym ani finansowym.
lindsay80 09:14, 14 cze 2015

Kuba napisał(a)
Jaka piękna baletnica!!! zdjęcie wspaniałe
też szukam carex elata aurea ale wysyłkowo się boję, chyba że macie coś sprawdzonego
pozdrawiam i miłej niedzieli

Madżenka mi pisała kiedyś, że swoje kupowała w Kwiatonie w Radwanicach - także może tam sprawdzisz.
ren133 09:56, 14 cze 2015

lindsay80 napisał(a)
Wiem, wiem - pora sadzić.
Jutro powoli będę to robić, ale u nas tak sucho, że masakra, wszystkie chmury deszczowe przeszły bokiem, a u Ciebie popadało, bo czytałam, że Wrocław dostał trochę deszczu?
A jak derenie, posadzone, liście odchorowują transport?

A u mnie wczoraj znowu burza dała popis
lindsay80 10:02, 14 cze 2015

że też nie może być tak, że u każdego po trochu popada - wszyscy bylibyśmy zadowoleni.
Nasze studnie chłonne, już suche, ostatnio trzeba korzystać już z wody z wodociągu.
A studnię, która będzie obsługiwać nawadnianie będą nam kopać dopiero na początku lipca, więc jak nie będzie padać to kilka tygodni jeszcze będę musiała się pomęczyć.
inag 11:38, 14 cze 2015

Czyli nie tylko w moich okolicach jest deficyt deszczu... Wczoraj wieczorem padało pierwszy raz od 1,5 miesiąca... Burza była krótka ale troche popadało na szczęście. Gdyby nie nawadnianie u mnie byłaby pustynia.. Też mamy swoją studnie. Inaczej poszlibyśmy z torbami jakby trzeba było zapłacić za wodę.. W takich sytuacjach widać że woda to naprawde źródło życia
inag 11:41, 14 cze 2015

Dotarłam do fotek zakupów Takie zakupy to ja lubię! A szałwi wysokiej zazdraszczam U mnie jest tylko ta niska

O, I grujecznika pięknego masz! Idę stąd bo nie wytrzymam
ewakatowice 17:14, 14 cze 2015

Podziwiałam zakupowe szaleństwo, będziesz mogła sadzić, burza nadciąga i już pada…
Gdzie byłaś?
lindsay80 17:55, 14 cze 2015

ewakatowice napisał(a)
Podziwiałam zakupowe szaleństwo, będziesz mogła sadzić, burza nadciąga i już pada…
Gdzie byłaś?

wróciłam właśnie z wyprawy do Kapiasa, kto był na spotkaniu, bo ja byłam około 12:30 i nikogo nie widziałam? Co prawda ja miałam tam inne, rodzinne spotkanko, ale liczyłam, że zobaczę jakichś przedstawicieli Śląskiej grupy.

I najważniejsze, że u nas w końcu konkretnie polało - rośliny podlane, studnie napełnione, ja zostałam wyręczona z dzisiejszego wieczornego podlewania.

Ewa a specjalnie dla Ciebie mam fotki z fajnym zestawieniem pomarańczu i granatu, jak się trochę ogarnę to Ci podrzucę
lindsay80 17:59, 14 cze 2015

inag napisał(a)
Dotarłam do fotek zakupów Takie zakupy to ja lubię! A szałwi wysokiej zazdraszczam U mnie jest tylko ta niska

O, I grujecznika pięknego masz! Idę stąd bo nie wytrzymam

jak stoją w grupie te zakupione rośliny to jakoś to wygląda, potem na rabacie giną, ale patrząc jak wygląda Twój ogród w tym roku, a jak w ubiegłym to można patrzeć w przyszłość z optymizmem.
lindsay80 18:52, 14 cze 2015

Fotki z ogrodów Kapias

Bez Czarny Black Lace

Trawy - Gracillimusy i inne

Wzgórze z rozplenicami

Przecudny clematis z olbrzymimi białymi kwiatami