Mnie się wydaje, że bardzo mało w porównaniu co do niektórych. A roślin przybywa z roku na rok.
Sylwia myślę, że trafiłaś. Cleome siałam, tylko nie wzeszła i posiałam co innego. Ale przyznam się, że sugestie Dorotki i Joli narobiły mi strachu. Zdjęcia w necie podobne.
Elu ja właśnie liczę na ten słynny samosiew ogóreczników. A potem to się zobaczy.
Gaurę miałam w tamtym roku i padła po zimie. Myślę, że jeszcze za ciężka glina u mnie dla niej, ale pracuję nad tym. W każdym razie siewek będę wyglądać. Dzięki za opis.
Elu mój Red Dragon rośnie w półcieniu i specjalnie dla Ciebie zrobiłam wczoraj zbliżenie. Nie wiem o jakie pozwijane liście Ci chodzi. Wydaje mi się, że na wiosnę był bardziej brązowy, ale nie mogę teraz odszukać zdjęcia.
Zaległe
Nasza psica w trakcie leczenia zachłystowego zapalenia płuc, w tym dniu była najsłabsza
z nosa kapało
na szczęście już wszystko wróciło do normy, a Ją znów energia rozpiera
takie ładne sadzoneczki prosa north wind nabyte u mojej forumowej imienniczki, ubogaciły łąkę
w której nadal coś tam kwitnie
Helen
ja lubię mocne zestawienia ,więc mam ją połączoną z niebieskimi przetacznikami
bosko wygląda w stipie ,
na tej skarpie mam z seslerią jesienną ,przetaczników nie widać ,bo niedawno dosadzane ....są tu jeszcze krwawniki ....ale nie wiem ,czy zostaną -teraz już wycięte
no i mam też z czerwienią i bordem na byłej białej
na skalniaku z rozplenicami
ja lubię mocne kolory ,więc łączę tak jak mi pasuje
I znowu przychodzę po pomoc. Naprawdę nie mam pomysłu na tę rabatę. Może coś doradzicie?
Strona wschodnia, ale słońce prawie cały dzień. Chciałabym na niej ławkę i drzewa. Nie wiem niestety co po obwodzie. Myślałam o różach, ale się wycofałam. Teraz zastanawiam się, czy nie obsadzić jej rozplenicą w połączeniu z krwawnicą lub jeżówkami, ale wiosną będzie łyso
Chodzi mi o to mniejsze koło obsadzone bukszpanem. W tej chwili poza zielskiem jest pusta.