Dzień dobry,
we wrześniu planuję siew Barenbrug rpr. Poniżej zamieszczam dane, które otrzymałem z OSChiR w Szczecinie. NIestety brak jest jakichkolwiek zaleceń co do nawożenia. Ziemia ogrodowa została nawieziona z dwóch różnych źródeł toteż wykonałem dwa badania. Co robić, aby trawka była galante?
Elewacja wyszła tak jak chciałam, pasuje do reszty
Fajnie,że Ci się podoba ,dzięki !
Na starych rabatach busszzz nowe też za jakiś czas dogonią jak ich robale nie Zjedzą !
Wczoraj przeżyłam szok! i ręce mi opadły
Od niedawna przyglądałam się tym moim sesleriom co sadziłam z podziału w maju, na poszerzonej Dereniowo-brzozowej ....
Niektóre kepy mialy suche źdźbła ,myślałam,że może jakiś grzyb,bo cały czerwiec lało....
Ja wczoraj kucnęłam przy jednej kępie ,żeby wyrwać to suche,a tu mi cała kępa została w ręce bez korzeni
Wzięlam pociagnęłam te kepy co wyglądaly podejrzanie i co wyszły lekko bez korzeni !! Nawet 2 pędraki były jeszcze pod kepami! Wrrr
Nie powiem trafiały się pedraki,jak zrywałam darń,ale żeby zezarly korzenie 7 sesleriom tak szybko, normalnie szok !
Podzieliłam większe kępy i uzupelniłam braki trochę nie ta pora ,ale może będzie ok.
Przy okazji pokulkowałam derenie jak u Asi i liatry wycięłam
Muszę kupić jakiś srodek i zapodać tym robalom !
Zobacz, strzałką zaznaczyłam lilaki. Patrząc na projekt, u mnie wyszły one za bardzo z lewej strony. Gdzieś w tym miejscu, co na projekcie jest tawuła i ten dereń. Trzymając się odległości i idąc w stronę garażu, tak jakby brakuje roślin, bo lilaki posadzone nie centralnie na środku...
I jeśli lilaki przesadzę, żeby były w tej samej odległości od ulicy i od garażu, czyli centralnie na środku, to właśnie wtedy zrobi mi się ta luka
.
Przy krawężnikach jest za sucho, beton zabiera (wypija) wodę, a w dodatku chyba nawet spadek jest, więc woda odpływa szybko. Trzeba tutaj posypać dobrą ziemią, lekko, przegrabić, dolewać.