sprawdziłem to więc:
ciśnienie w instalacji: 3,5bara
wydajność 1200l/h
mam też kolejne pytanie. Całą instalację zaworów itd chciałbym umieścić w domku narzędziowym bo tam będę miał źródło wody i czy cała instalacja musi być pod ziemią w tych studzienkach czy może wisieć na ścianie ok 30cm nad ziemią?? załączam lepsze zdjęcie
Ależ proszę, pokazałam twój ogród jak widziałam.
I ja wam dziękuję za ten wspólny niedzielny czas, który zostanie w pamięci. Cieszę się,ze nie tylko piękny ogród zobaczyłam na żywo ale i poznałam wspaniałych ludzi
Nasze drzwi dla was są zawsze otwarte
Przytulam, pozdrawiam
Karola wydaje mi sie że ona może nie przezimować , nie chcę Cię straszyć. Ona jest chyba podobna do Amistat, nie wiem czy to nie jest love and wisches podobna jest do niej.Mam taką samą ale oczywiście w sklepie nie była podana odmiana ale dopiero w tym roku więc nie wiem jak z zimowaniem. Ale jest piekna. Karola podziwiam Cię za całokształt
Mnie zawsze ktoś uświadamiał że biała jest bardzo ładna to prawda. Jak zobaczyłam właśnie na skwerach w Wawie gaurę różową tylko się pokazała od razu zamówiłam. U mnie biała przeżywa zimę, chociaż ta zima byle jaka. Jak mówią o mrozach przykrywam ją liśćmi z brzozy, klonu i nakrywam stroiszem ze świerka lub sosny. Mam bardzo dużo siewek w przyszłym roku muszę rozsadzić po kątach mojego ogrodu.
Gaura musi być posadzona na podwyższeniu aby nie miała zastoju wody w zimie musi woda odpływać bo to jest główna przyczyna że korzenie z nadmiaru wody gniją.
I u ciebie pięknie werbeny kwitną. Nie wiem czemu one u mnie nie chcą rosnąć.
Klon piękny. Hortensje bajeczne.
Szkoda że nie udało mi tego wszystkiego na żywo zobaczyć.
Ale za mało czasu na wszystko co chciałoby się.
Pozdrawiam Ewus