Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:23, 19 sie 2020

Do góry
effka napisał(a)

Daria, dzieki kochana Na szczęście mam studnię i ona załatwia sprawę podlewania trawnika, chociaż przyznam się, że w tym roku był łącznie podlewany dosłownie kilka razy. Regularnie pada i nie ma potrzeby zraszania. Podlewałam po nawozeniach i kilka razy jak było długo bez deszczu.
U nas często pada. Od trzech mamy dni deszczowo, wszystkie beczki pełne deszczówki. Ziemia mega nasiąknięta. Nie będę podlewać kolejne tygodnie.

Niga, dziękuję, dużo lepiej. Rehabilituję się regularnie, ćwiczę, mam zabiegi. Dzisiaj pobiegłam do pracy w sandałach na koturnie, moich ślicznych nowiutkich

Buziaki!

Co tu masz za roślinkę, ta pośrodku z białymi puszkami?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:23, 19 sie 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Świetniechoć hortki coś widzę mocno ściśnięte

Dziękuję Asiu. Właśnie ulżyłam im tym cięciem dereni, zrobiło się miejsce dlq kwiatów. One mają bardzo duże kwiaty a cienkie pędy. Źle były wyprowadzone w szkółce. Nie umiem tych Polarek dobrze wyprowadzić, żeby były sztywne jak Limki. A może taka ich pokładająca się uroda?

Limki szaleją

Za drzwiami do ogrodu... 22:22, 19 sie 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Aniu

Przepiękne rośliny na fotach. Masz dużo kwitnących też bym tak chciala, ale dopiero sądzę byliny za 2-3 lata może i umnie będzie kolorowo.
Róża przepiękna czy ona tak długo kwitnie czy zdrowa? Ładna ozdoba ogrodu.
Podobna do Tamolisse która mam tylko jest niska, też ma tysiące kwiatów.

W tym roku ludzie nie tak chętnie robią długie wypady.. dużo wypadów 2-3 dniowych.

Pozdrawiam

Elu polecam różę Stadt Rom, ona kwitnie od połowy czerwca bez przerwy, apogeum osiągnęła początkiem sierpnia, potem kwiaty trochę bledną, ale trzymają się bardzo długo.Po trochu ogławiam obsypujące się bukiety, by tworzyły się następne.Kwitnie do samej zimy. Nie choruje mimo że większość róż u mnie w tym roku złapało plamistość.
Tak wyglądała 22 czerwca:

Tak 2 lipca:

Tak 13 lipca:

13 sierpnia:

Tak 13 sierpnia:
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 22:21, 19 sie 2020

Do góry
A tymczasem na rabatkach
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 22:19, 19 sie 2020

Do góry
Pomalutku ale do przodu. Deski jeszcze nie przykręcone niestety.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:19, 19 sie 2020

Do góry

Na zielonej... trawce :) 22:19, 19 sie 2020

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Wrzucam.tez.kilka fotek z telefonu, jak dobre światło to pstrykam A telefon zawsze pod ręką

I perspektywy inne, niż zwykle.
Ale ładnie!!!
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:17, 19 sie 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Trawnik super zieloniutki, zazdroszczę, ja o swój nie dbam bo mi szkoda wody czekam na deszcz ale codziennie upały.

Jak tam noga się czuje?

Daria, dzieki kochana Na szczęście mam studnię i ona załatwia sprawę podlewania trawnika, chociaż przyznam się, że w tym roku był łącznie podlewany dosłownie kilka razy. Regularnie pada i nie ma potrzeby zraszania. Podlewałam po nawozeniach i kilka razy jak było długo bez deszczu.
U nas często pada. Od trzech mamy dni deszczowo, wszystkie beczki pełne deszczówki. Ziemia mega nasiąknięta. Nie będę podlewać kolejne tygodnie.

Niga, dziękuję, dużo lepiej. Rehabilituję się regularnie, ćwiczę, mam zabiegi. Dzisiaj pobiegłam do pracy w sandałach na koturnie, moich ślicznych nowiutkich

Buziaki!

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:17, 19 sie 2020

Do góry
Berberysy już zamienione miejscami z trawą bronze, mają teraz więcej słońca i może pokaż kolorki

W niedzielę zauważyłam że rozkwita barbula

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:11, 19 sie 2020

Do góry
effka napisał(a)

Haha, no dobra dzisiaj sama jarałam swoim trawnikiem. Po wczorajszym koszeniu i nocnych deszczach jest idealny! Wiem, że chwalipięta za mnie ale no cóż, człowiek się cieszy, że coś mu wyszło.
Dziękuję Ci za docenienie mojej pracy

Przycięłam dzisiaj derenie, bo zasłaniały prawie całe miskanty Memory
Chyba lepiej, co?

Przed

Po

Świetniechoć hortki coś widzę mocno ściśnięte
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:10, 19 sie 2020

Do góry

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:07, 19 sie 2020

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Nie mogę oglądać zdjęć Twojego trawnika,bo potem spać się nie da O Jeżu kolczasty jaki piękny

Haha, no dobra dzisiaj sama jarałam swoim trawnikiem. Po wczorajszym koszeniu i nocnych deszczach jest idealny! Wiem, że chwalipięta za mnie ale no cóż, człowiek się cieszy, że coś mu wyszło.
Dziękuję Ci za docenienie mojej pracy

Przycięłam dzisiaj derenie, bo zasłaniały prawie całe miskanty Memory
Chyba lepiej, co?

Przed

Po

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:06, 19 sie 2020

Do góry
Jolu dziękuję za przemiłą wizytę i za to że pomimo ogromnego upału miałaś ochotę na dość długą przejażdżkę autem. szkoda tylko że tak krótko, mam autentyczny niedosyt i faktycznie szkoda, że nie zrobiłyśmy ani jednej fotki
Upał dał się we znaki i brak deszczu, rośliny posmutniały, nawet nie chciały mi pozować
Wczoraj zrobiłam w ogrodzie kilka fotek ale nie jestem z nich zadowolona
wybrałam kilka.

Zaczynam po raz kolejny... 21:56, 19 sie 2020

Do góry
Przekopałam dzisiaj na rabacie, pomiędzy posadzonymi krzewami 10 taczek przekompostowanego obornika, wyszło średnio taczka na m2. Chyba na bogato. Jak przywiozłam tą qpę, to tak sporo mi się jej wydawało a to kropla w morzu potrzeb. Jutro chyba będę dawać cieńszą warstwę. Obornik jeszcze na mnie czeka ale odległość 30km i to mnie trochę blokuje z transportem.
Mam nadzieję, że posadzone roślinki dobiorą się do papu, które będzie w okolicy... No trochę od d... strony się za to wzięłam bo teraz widzę, że same zaprawione dołki pod roślinami to za mało...
Tylko mąż na zawał padnie, jak mu powiem, że trawa będzie siana dopiero jesienią.
Za drzwiami do ogrodu... 21:49, 19 sie 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Najbardzej energetyczny ostatnio był krzew róży Stadt rom, ma ogrom kwiatów:

Witam Aniu

Przepiękne rośliny na fotach. Masz dużo kwitnących też bym tak chciala, ale dopiero sądzę byliny za 2-3 lata może i umnie będzie kolorowo.
Róża przepiękna czy ona tak długo kwitnie czy zdrowa? Ładna ozdoba ogrodu.
Podobna do Tamolisse która mam tylko jest niska, też ma tysiące kwiatów.

W tym roku ludzie nie tak chętnie robią długie wypady.. dużo wypadów 2-3 dniowych.

Pozdrawiam
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:46, 19 sie 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Ewa
ach i och cudnie bardzo

a jeżówki posadziłaś ?

Madziu dziękuję kochana.

Kwiatki dla Ciebie Jeżówki Green Jewel

Wczorajsze zakupy jeszcze stoją, dzisiaj cały dzień popadywało, może jutro się uda.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:42, 19 sie 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
A kysz jesieni jeszcze.
Piękne kadry, a że głowę masz pełną pomysłów, to wiem.
Na ich realizację nie trzeba będzie długo czekać.

A kysz akysz! Dzisiaj do patrzyłam się mini kłosków na miskantach Memiry i jakoś smutno mi się zrobiło. Bardzo szybko mija mi to lato... Za szybko.

Dziękuję Gosiu Pomysłów kilka jest, dzisiaj chodziłam i kombinowałam, gdzie by tu uszczknąc trawnika

Buziak!

Za drzwiami do ogrodu... 21:42, 19 sie 2020

Do góry
Przy murku:

Za drzwiami do ogrodu... 21:42, 19 sie 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Urlop miałam stacjonarny i raczej czynny : wnuki, weki, ogród...
Jedynie wizyta w szkółce w Nałęczowie przy okazji krótkiej wycieczki do Kazimierza
Szkółka Zielone Wzgórze posiada ciekawy ogródek:

Ten dmuchawiec i stół mega!!!
Za drzwiami do ogrodu... 21:40, 19 sie 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Ta roślinka ciekawie wyglądała, może ktoś podpowie co to? Chyba jakaś ekspansywna, bo zarastała spory obszar.

Tojeść amerykańska Aniu, bardzo ekspansywna, ale cudna to fakt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies