Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród z wilkiem zamkn. 10:23, 01 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Brzozy lubią wodę, ale to nie znaczy, że mają stać w wodzie. China kanadyjska lubi się taplac w wodzie.
No i dobrze nie przewracaj do góry nogami. Każda rabat inna, a chcesz monotonii?
Derenie podcinamam różnie zależnie od wzrostu. Najważniejsze jest przycinanie starszych gałęzi bo wtedy wyrastają młode pędy i zimą maja intensywny czerwono różowy kolor.

tam tylko woda stoi przy wielkich i długich ulewach ,nie cały czas
monotonii nie chcę .....podoba mi się u innych ....a ja chcę mieć różnorodnie ,ale spójnie .....i nie wiem czy tak się da
te derenie bardzo mi się podobają w szczególności w zimie czerwone gałązki na tle białych pni brzóz .....chcę je mieć też
Ogród z uśmiechem 23:10, 28 lut 2018

Do góry
Jola nie taki dzwonek. Wczesna wiosna a jeszcze zima jak cholera. Ma odpuścić więc jeszcze zdążysz. Ja w sobotę może obetniesz sosny jak mróz zelży. Dopóki jest zmarzniete to moge chodzić po działce i dziur nie nadrobię.
W części działki miałam bardzo mokro jak wiesz co chwilę lało i ziemia nasiankieta wody nie pobiera. Jak zacznie się odwilż to tam nie wejdę obcinam zbiorę w suche miejsce i później przepuszcza przez rozdrabniarke.
Ogród z wilkiem zamkn. 22:07, 28 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

dziękuję za tyle miłych słów
wszystkie zmiany będą raczej kosmetyczne ,żeby było bardziej spójnie -bo narazie każda rabata inna troszkę roszad tylko będzie ,takich pod względem wygody i warunków w ogrodzie np.brzozy lubią pić ,a w prawym dolnym rogu po ulewach stoi woda .....no i drzewek za dużo za dużych tam ,gdzie być nie powinno .....czyli serby i buki na wprost trzeba zmienić .....

ale dziś padam na pysk po ciężkim dniu w pracy i nie mam siły myśleć .....latam sobie po wątkach tylko

Brzozy lubią wodę, ale to nie znaczy, że mają stać w wodzie. China kanadyjska lubi się taplac w wodzie.
No i dobrze nie przewracaj do góry nogami. Każda rabat inna, a chcesz monotonii?
Derenie podcinamam różnie zależnie od wzrostu. Najważniejsze jest przycinanie starszych gałęzi bo wtedy wyrastają młode pędy i zimą maja intensywny czerwono różowy kolor.
Ptasi gaj 21:42, 28 lut 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Elu widzę ,ze mrozy Ci nie straszne...spacerujesz i fotografujesz

Ptactwo ,czeka już wiosny

Jak kiedyś pisałam na priv spaceruje codziennie. Ja ładnie to przyjemność, mróz też dla mnie nie straszny gorzej jak wieje a dzisiaj równo cięło po twarzy, ale smarujemy się tłusty kremem i idziemy ok 3 godz. Ponad 1/3 etatu chodzonego. Najgorzej jak pada deszcz masakra. Nie jest łatwo.
Jak widzę coś ciekawego to mam aparat i opstrykam. Nie zawsze kaczki i inne ptactwo można zobaczyć w takim stadzie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:40, 28 lut 2018

Do góry
Basiu zimno jak Ch.... Wróciłam ze spaceru i nogi mi się rozgrzewający jakby mrówki chodzą po mnie.
Śnieg padał jak chmura nadeszła. Napadalo ok 2 cm. Jest biało ale szału nie ma. Jeszcze ma padać. Teraz ok - 10.

Zimno nie tylko jak Ch....ale nawet jak jasna Ch....

Ela na mrówki w nogach to najlepsza nalewka

U mnie nie ma śniegu...tylko mróz i wiatr...brrr

już niedlugo takie widoki

Ogród z wilkiem zamkn. 17:12, 27 lut 2018

Do góry

Moim zdaniem nie powinnaś tutaj nic ruszać wszystko jest dobrze posadzone piękny widok. Nie wiem co to za iglaki z przodu rosną to serby o których piszesz czy jakieś inne.
Magda tak wszystko dobrze zrobiłaś obok domu i pytasz o radę trzymaj się swojej intuicji. Jak ci zalezy na brzozach wsadź je gdzieś w kąt.
To jest południowa część ogrodu iglaki zawsze możesz podcinać nie musza rosnąć wysoko i będziesz miała piękny widok.

Martwisz się o widok a na środku masz posadzonego buka o ile się nie mylę jak wyrośnie to też trochę zasłoni chyba że będziesz go formować.

dziękuję za tyle miłych słów
wszystkie zmiany będą raczej kosmetyczne ,żeby było bardziej spójnie -bo narazie każda rabata inna troszkę roszad tylko będzie ,takich pod względem wygody i warunków w ogrodzie np.brzozy lubią pić ,a w prawym dolnym rogu po ulewach stoi woda .....no i drzewek za dużo za dużych tam ,gdzie być nie powinno .....czyli serby i buki na wprost trzeba zmienić .....

ale dziś padam na pysk po ciężkim dniu w pracy i nie mam siły myśleć .....latam sobie po wątkach tylko
Ogród z wilkiem zamkn. 17:05, 27 lut 2018

Do góry

te choiny tam są tylko zadołowane w doniczkach -pójdą na działkę syna obok ,po drugiej stronie płotu na żywopłot
Ogród z wilkiem zamkn. 17:03, 27 lut 2018

Do góry
Magda to Dereń biały 'Sibirica'.

piękne ma te czerwone gałązki dziękuję
Odcienie zieleni 2 12:38, 27 lut 2018

Do góry
Jutro jestem u Was.

Ojej kilka dni sie nie logowałam, przejeżdzałaś koło nas?
Ogród Muszelki 12:31, 27 lut 2018

Do góry
Szczęśliwice bardzo się zmieniły. Najbliższa uczelnia to Medycyna może coś tam jeszcze jest ale nie kojarzę.
Piszesz o najdłuższym urlopie to tylko nauczyciel ma tyle tzw urlopu.
Ptasi gaj 12:17, 27 lut 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)

Urocze te zdjęcia z ptactwem!

A Park Szczęśliwicki bardzo ciepło wspominam. Miałam do niego rzut beretem od mojej uczelni. Wiele godzin w nim przesiedziałam.

Nie wiem kiedy tam przesiadywalas, ale tam bardzo się zmieniło.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:56, 26 lut 2018

Do góry
U nas o tej porze -15. Rekin wyjątkowy jakiej długości.
Ja się przymierzam do szycia bieżników ale na razie mam materiał i myślę jak zacząć. Jutro pójdę do pasmanterii i kupię jakieś tasiemki na dekory.
Ptasi gaj 22:48, 26 lut 2018

Do góry
Zapomniałam jeszcze pokazać Ptactwo w Łazienkach.

Urocze te zdjęcia z ptactwem!

A Park Szczęśliwicki bardzo ciepło wspominam. Miałam do niego rzut beretem od mojej uczelni. Wiele godzin w nim przesiedziałam.
Ogród z wilkiem zamkn. 22:41, 26 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

ten plan zostaje ,bo mi się on bardzo podoba

jak będziesz mieć chęć i czas i bedziesz się nudzić ,to proszę Cię ładnie o pomoc z tyłem ogrodu lecę rysować wymiary i pózniej wstawię ,a tu fotka dla przypomnienia jak tył jesienią wyglądał

oczywiście wszystkie chętne Dziewczyny proszę też o udzielanie się w dyskusji ....każde zdanie się dla mnie liczy

Moim zdaniem nie powinnaś tutaj nic ruszać wszystko jest dobrze posadzone piękny widok. Nie wiem co to za iglaki z przodu rosną to serby o których piszesz czy jakieś inne.
Magda tak wszystko dobrze zrobiłaś obok domu i pytasz o radę trzymaj się swojej intuicji. Jak ci zalezy na brzozach wsadź je gdzieś w kąt.
To jest południowa część ogrodu iglaki zawsze możesz podcinać nie musza rosnąć wysoko i będziesz miała piękny widok.

Martwisz się o widok a na środku masz posadzonego buka o ile się nie mylę jak wyrośnie to też trochę zasłoni chyba że będziesz go formować.
Ogród z wilkiem zamkn. 22:26, 26 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

tu

Pod tym płotem to choiny kanadyjskie podlewaj je dobrze od wiosny.
Ogród z wilkiem zamkn. 22:17, 26 lut 2018

Do góry
Magda to Dereń biały 'Sibirica'.
Japoński ogród Reni i Matiego 22:14, 26 lut 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Właśnie Elu zmarzł. U nas dość mroźno dzisiaj -15. Jutro ma być podobnie. Jak przyjechałam dzisiaj z pracy to poszłam zerknąć z ciekawości a liście skurczone.

W zimie fajnie popatrzeć na kwitnącą różę dopiero na zdjęciach dostrzegłam jej urok, chociaż w sezonie też mi się podobała

Oj Reniu jak byś przeczytała, o rododendronach to byś wiedziała, że kurczenie liści w zimie rododendrona to normalka gdyż chroni się przed utratą wilgoci- zmniejsza powierzchnię parowania. Ja też mam wszystkie pokurczone zwijają się w takie rurki.