Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

sylwia_slomc... 23:49, 05 kwi 2018

Romeczko jak tam? Działasz coś na działeczce? Jest wiosna
Kasiek 23:57, 05 kwi 2018

Puk puk...Im bardziej pukam...tym bardziej nikogo nie ma w domu...
roma2 11:52, 06 kwi 2018

Dzięki za pamięć . Jestem na bieżąco w ulubionych wątkach. Cisza u mnie, bo nie ma co pisać. W marcu byłam na działce bezpośrednio przed świętami, w piątek, przycięłam hortensje (raptem 5 ), trzcinniki i finito, bo trzeba było wracać. Niestety straty znalazłam. Coś mi zżarło jabłoń ozdobną, wyjęłam z ziemi patyk bez korzeni. W okolicach rozchodnika zapadłam się z lekka w ziemię i okazało się, że cała prawie 50 cm karpa wisi w powietrzu, bo w środku korzenie zeżarte. Ryje to coś kopce, ale dużo mniejsze niż kret (te też dały popis niesamowity tej zimy nie zimy) i od kopczyka do kopczyka prowadzi "wybrzuszona" trawka. Obawiam się, że to karczownik...
Jutro lub pojutrze dziecka mnie wywiozą. Dojrzewam do kupna jakiegoś strupa autowego. Tylko znów będę się musiała uczyć jeździć . Takie długie przerwy w prowadzeniu auta to dla mnie, starszej pani problem. Buuuuziii wiosenne wszystkim!
Basilikum 12:01, 06 kwi 2018

Nauczysz sie powolutku
szkoda jablonki. Moze jakis brzeczyk kup u nas pomaga
sylwia_slomc... 12:05, 06 kwi 2018

roma2 napisał(a)
Dzięki za pamięć . Jestem na bieżąco w ulubionych wątkach. Cisza u mnie, bo nie ma co pisać. W marcu byłam na działce bezpośrednio przed świętami, w piątek, przycięłam hortensje (raptem 5 ), trzcinniki i finito, bo trzeba było wracać. Niestety straty znalazłam. Coś mi zżarło jabłoń ozdobną, wyjęłam z ziemi patyk bez korzeni. W okolicach rozchodnika zapadłam się z lekka w ziemię i okazało się, że cała prawie 50 cm karpa wisi w powietrzu, bo w środku korzenie zeżarte. Ryje to coś kopce, ale dużo mniejsze niż kret (te też dały popis niesamowity tej zimy nie zimy) i od kopczyka do kopczyka prowadzi "wybrzuszona" trawka. Obawiam się, że to karczownik...
Jutro lub pojutrze dziecka mnie wywiozą. Dojrzewam do kupna jakiegoś strupa autowego. Tylko znów będę się musiała uczyć jeździć . Takie długie przerwy w prowadzeniu auta to dla mnie, starszej pani problem. Buuuuziii wiosenne wszystkim!

Karczownika u siebie otrułam trutką na gryzonie , nasypałam mu papu w dziurę i już się więcej nie pojawił, ale zdążył mi wtrąbić rok temu dwie róże.
anabuko1 14:01, 06 kwi 2018

Czytam o szkodach karczownika.szkoda jabłoni.
Ej...to już sporo zrobiłaś na dzuslce6.
Ja mam wszystko do tyłu.
Mam nadzieję ,że jutro dużo nadrobie.
Pozdrowki zostawiam
Makusia 14:09, 06 kwi 2018

roma2 napisał(a)
Dzięki za pamięć . Jestem na bieżąco w ulubionych wątkach.

Ciekawe, jak jesteś w ULUBIONYCH, bo jakoś U SIEBIE Cię nie widzę ....
(nie, nie uświadamiaj mnie )
ElzbietaFranka 14:37, 06 kwi 2018

roma2 napisał(a)

Roma współczuję sobie i tobie, że nie jeździsz mam prawko od 30 lat jeździłam można powiedzieć dobrze, dziecko urodziłam i jazda się skończyła nie mogę się przełamać. Proszę najwyższego abym znowu zaczęła jeździć zacznę od traktorks na działce.
Życie pod ziemią trwa. Ja mam znowu nory okazuje się, że to zające kopia. A to ziemia się Ugina to normalne nornic baraszkuja na całego.
U wszystkich cisza bo co tu pokazywać jak nic ogrodowo się nie dzieje.
Pozdrawiam i dochodzi do siebie.
Gruszka_na_w... 15:00, 06 kwi 2018

U mnie też karczownik grasował. Zeżarł korzeń jadalnej jabłonki. Kot dokonał aktu zemsty.
Miałam 18 lat przerwy w kierowaniu samochodem. Przed ponowną nauką zadałam pytanie, co zrobić, żeby auto zatrzymało mi się w konkretnym miejscu. Treningi odbywałam na dużym asfaltowym boisku. Początkowo zaczęłam od jeżdżenia tylko po drogach z pierwszeństwem. Z każdym tygodniem stopniowałam sobie trudności.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basilikum 15:37, 06 kwi 2018

ja tez maialm dosc duza przerwe. Zrobilam prawko jak mialam 20 lat i nie mielismy auta, jezdzilam sporadycznie. Jak tu przyjechalam to poprostu musialam, najblizszy sklep byl 2km od nas i tylko podstawowe produkty mial. O pracy nie wspomne. Emus mnie uczyl od nowa. Do miasta jezdzilam bocznymi drogami jak pierwszy raz wysiadlam z auta to cala sie trzeslam.
Mysle, ze warto kilka godzin wiziasc u instruktora albo Emusia meczyc