- za mało podlewania
- zbyt duża dawka nawozu i wypalenie
- dobra dawka nawozu, ale brak rozpuszczenia nawozu czyli za mało podlane
- suczka i mocz suczki - wypalenie
Naprawa:
- niskie skoszenie
- wydrapanie suchej trawy
- posypanie i przegrabienie ziemią
- lanie wody w dużej ilości celem odbudowania trawnika
Przecudne wianki robilam je chyba tylko do 11 tego roku zycia, i chyba mi sie zapomnialo jak sie je tworzy
Przecudna podporka, cuper prezent.A tu na fotce to co?
Hortensje w donicach chyba musisz czesto podlewac?Mam dwie swoje i psiocze na nie bo co dwa dni latam z konewka
Sylwia witam się u Ciebie Przejrzałam Twój wątek, niestety nie dałam rady całego, ale to co widziałam jest przepiękne, bardzo podobnie myślimy i planujemy
A te zdjęcia powyżej to prawie jak z mojego ogrodu pozdrawiam Cię ciepło
DF ma fajny kolor
A ta ode mnie może chwyci jeszcze ciemniejszy odcień W każdym razie dałaś mi nadzieję, że mogą być niebieskie
Najbardziej podobają mi się jak na jednym krzaczku są kolory w różnych odcieniach i intensywności od różowego do niebieskiego.
Dzisiaj zauważyłam że jeden z rozwijających się kwiatów tej mojej hortki łapie odcień niebieskści Wiosną sypnęłam nawozu do borówek a od ubiegłego roku w ziemi tkwi zardzewiały gwóźdź Tak chyba ktoś doradzał na wątku u Bogdzi
Edit: Asia! AŁUN GLINOWO POTASOWY to to samo co siarczan glinu potasu?
Aniu tak jest dobrze tawuły Kwitną na różowo jezowki piękny kolor bordowy, trawy jasno zielony kolor jeżówki żółte i pomarańczowe. Kiedy u mnie będą takie kępy.
Mam kostkę przed domem i ciągle w fugach coś rośnie nawet małe brzozy jest tego dużo.
EM taki mądry wyczyścił kostkę karherem (nie wiem czy dobrze napisałam) i pod ciśnieniem wypłukały fugi. Teraz wszystkie chwasty w fugach kiełkują.
Trzeba znowu wyczyścić i wsypać zmieszany piasek z cementem. Jak bym Randapem Eco nie spryskała to by wyrósł las.
Odnośnie kamyków. Chwast wszędzie rośnie, mam ogród między łąkami więc jak zacznie siać to czy kora czy kamyki wszędzie potrafią się zadomowić.