Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 06:25, 17 lip 2024

Do góry
Rabata północną w trakcie ściolkowania ,ale czeka mnie tam jeszcze trochę sadzenia , hosty dam na sam brzeg rabaty , a w środek irysy syberyjbsie od Lidki i Kordiny
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 06:22, 17 lip 2024

Do góry
Rabatka pod oknem kuchennym skończona klasycznie szkielet zimozielony bukszpan, sosna comica , malutkie trzmieliny z własnych sadzonek , cyprysiki .
Do tego malutkie sadzonki trawy seslerii, goździki dla koloru .
Póki co malutkie i mizerne ale cieszy lubię zerkać na nią szczególnie jak zmywam z okna .
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 06:18, 17 lip 2024

Do góry
Cały czas kwitną róże
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 06:17, 17 lip 2024

Do góry
A na rabatach zdobią hortensje niby mówiłam że nie są to moje ulubione kwiaty ale mają to coś i nadają takiej masy ,puchu te białe kule w ogrodzie .
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 06:15, 17 lip 2024

Do góry
No i patrz same wskoczyły, generalnie ogarnął mnie lawendowy zawrót głowy i w dwa dni wsadziłam że 20 sadzonek , do tego była śluczna jadła Koreanka za 12 zł
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 00:05, 17 lip 2024

Do góry
Asia, i werbena i rudbekie to duże szanse na przeżycie
Jeżówki też, te zwyklaki różowe, magnus.
Nie wiem czy na "osiedlową" macie jakiś budżet czy raczej wszystko na Twojej głowie. Jak jest kasa to kupcie po kilka sztuk, one same się rozsieją.
Byłaś w ogrodzie Kasi Bellingham??? Ona ma rabatę preriową. Byłam kilka lat temu, pewnie się przez ostatnie lata wiele zmieniło.
Takie zdjęcie znalazłam, jak obejrzysz - usunę.

Rudbekie, sadźce, trawy. Czy werbeny były nie pamiętam. Jeżówki na pewno. Rabata bezobsługowa.
Ogródek Gosi 23:01, 16 lip 2024

Do góry

Novalis

Vanilla

Ogródek Gosi 23:00, 16 lip 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:59, 16 lip 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Gosia fajne masz te rdesty, jaka to odmiana? Mój ogromie się rozrósł przez 2 lata i ma rzadkie kwiatostany

Bożenko, to rdest pokrewny. Wszystkim go gorąco polecam na obwódki, lub plamy koloru gdzies z przodu. Kwitnie przez cały sezon

mrokasia napisał(a)
Oooo pani, fajny sprzęt dostałaś . Ale…. Ja bym jednak tę rabatkę pod orzechem machnęła .

Przyjedź i poradź

Judith napisał(a)
Margo, przytulam.

Dzięki, tak jakoś ostatnio mnie wzięło. Kiedyś byłam bardziej optymistycznie nastawiona do życia

Alija napisał(a)

Gosia, Juzia dobrze "prawi", tak się trochę nad tym zastanowić, to rzeczywiście tak jest, to bardzo mądre
podejście do życia. Tylko jeszcze rozumieć, a zastosować u siebie to znowu dwie różne sprawy.
W ogrodzie masz pięknie, a na urlopie po prostu odpoczywaj, ostatecznie od tego jest przecież urlop. Robota nie ucieknie,
a przy tych upałach większość z nas ma różne odłożone na później. U nas dziś znowu 31 stopni (odczuwalna 35), miałam nadzieję na deszcz, bo zapowiadali burze, ale oczywiście zabrakło wody i tylko pogrzmiało. Płakać mi się chce, wszystko schnie, łącznie ze stawem.

Alu, tu chyba wielką role odgrywa wiek i to co się w tym czasie dzieje. Zawsze byłam optymistką. Przyjmowałam wszystko co los przyniósł. Jola może zaświadczyć.
Muszę się wziąć za siebie.
U nas sporo padało w weekend, wtedy kiedy mnie nie było. Dzisiaj też byłam poza domem i też leciutko pokropiło.
Współczuję suszy.
Chociaż mój trawnik wygląda gorzej po deszczu niż po samej suszy. Ziemia jest przez te upały jak skała, więc jak spadł duży deszcz niestety woda nie wsiąkała i zniszczyła trawę.
Powinnam zrobić areację, ale chyba teraz ziemia za twarda. Poczekam do jesieni.
Teraz tylko widły dadzą radę

Dzisiaj spędziłam cudny, mimo, że upalny dzień w dwóch ogrodach. Ogrody nie są nigdzie prezentowane i nie robiłam zdjęć z tego powodu.
Całe szczęście, że są to ogrody leśne, bo bym nie wytrzymała tego skwaru.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 21:47, 16 lip 2024

Do góry
Sylwia u nas gosc w Liszkach sprzedaje, parka za 100zl

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:43, 16 lip 2024

Do góry
Juzia napisał(a)

Jeden sąsiad cały tydzień muza na full w garażu (bo on pracuje w domu). Z garażu odbija się jak z głośnika i wzmacnia jeszcze bardziej... a garaż ma bramę skierowaną centralnie na mój ogród W weekendy za to imprezki w altanie i muza jeszcze głośniej, bo przecież to impreza to można.

Drugi sąsiad notorycznie stawia samochód pod swoim płotem... ale centralnie naprzeciw naszego wjazdu i metr od skrzyżowania. A ma garaż i wiatę na dwa auta, plus miejsce przed garażem na jedno jeszcze auto Przestał się do mnie odzywać, bo mam inne zdanie niż on (polityka )

Osiedlowi królewicze. Jeden w naszym wieku, drugi młodszy.
Ze starszymi jakoś nigdy nie było żadnych problemów.

Masz więcej fotek tego klona???
Pięknie się prezentuje jego kora wśród zieleni

Juzia, dziękuję Ci za tak szczegółowy opis stosunków społecznych. Mój podziw dla Ciebie wzrósł jeszcze bardziej. Że też jeszcze nie wysadziłaś ich w powietrze.

Klon strzępiastokory oprócz pięknej kory, wniósł do ogrodu tzw. wartość dodaną, a mianowicie przepiękne jesienne przebarwienia i wyjątkowo długie utrzymywanie się liści na drzewie. W listopadzie jeszcze je ma.

Podwórkowa rehabilitacja 21:37, 16 lip 2024

Do góry
Alija napisał(a)

Bardzo ładnie prezentują się rośliny na schodach, lilie cudne i pluskwica-świecznica (też zdecydowanie
wolę tę drugą nazwę). Powojnik Paul F. jest świetny, też go mam, ale trzeba go kontrolować. Ja spuściłam go z oka i tak szczelnie zarósł mi jodłę, że niektóre gałęzie uschły, trudno go było z niej usunąć (ze względu na wysokość). Teraz rośnie już grzecznie na swoim miejscu.

Dziękuję po zdjęciach zacytowanych widzę jak szybko rosną te supertunie.
Dzisiaj oberwałam świecznicy przekwitnięte kwiatostany.
Oj tak Paul Farges jest ekspansywny.
To wada ale i zaleta, bo potrafi odrosnąć z poziomu zerowego w ciągu sezonu i dodatkowo zakwitnąć. Górski tego nie potrafi.
Ogrod nad bajorkiem 21:31, 16 lip 2024

Do góry
TAR napisał(a)

Tarcia, jakie piękne zdjęcia, no i jeszcze po deszczu, zazdroszczę deszczu.
Podwórkowa rehabilitacja 21:31, 16 lip 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jakoś mi umknęło powstanie tego zadaszonego kącika dla pomidorów (o ile dobrze widzę). Ciekawa jestem, czy zadaszenie ochroni sadzonki przed atakiem zarazy. Temperatura tam chyba dla nich znośniejsza niż w szklarni, a przewiew dobrze im robi.
Lilia Pretty Women chwyta za serce podobnie jak film wiele lat temu.
Przedogródek zrobił się nad wyraz elegancki, a strefa wejściowa dodatkowo to podkreśla.

Dziękuję za pochwały
Póki co zadaszenie w mieście i na wsi nad pomidorami skutecznie chroni.
Za to ogórki już całe żółte ale one pod gołym niebem rosną.
Ostatni rok mam pomidory w szklarni z racji na zbyt małą ilość słońca. Różnica pomiędzy tymi w gruncie jest diametralna. Zajadam zaś pomidory z balkonu bo one zawsze najszybsze.
Pozdrawiam fotką z Nałęczowa
W Kruklandii 21:26, 16 lip 2024

Do góry
Juzia napisał(a)
Tak sobie bazgram ostatnio
Planuję Co z tego wyjdzie?

Z pierwszego planu w Zielonych Drzwiach odtworzyłam jakieś 98% to może i tu się uda

To na tej nowej działeczce plany?
Co to jest to szaro niebieskie w kształcie litery L wzdłuż ogrodzenia?
I ten klin między sadem, warzywnikiem, a drogą wjazdową?
Macie z Karolą podobne te działki chyba....w każdym razie usytuowanie budynków podobne. Juzia, kto będzie w zimie tą drogę wjazdową odśnieżał???
Ptasi gaj 21:23, 16 lip 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Każdy ma swoje poletko

He, he każdy na swoim, ale masz motyli.
Ogrod nad bajorkiem 21:18, 16 lip 2024

Do góry
Eternal wreszcie gwiazdorzy

koniec nie mam sily, dubluja mi sie zdjecia, za bardzo zamula
Ogrod nad bajorkiem 21:15, 16 lip 2024

Do góry
Ogrod nad bajorkiem 21:09, 16 lip 2024

Do góry
Ogrod nad bajorkiem 21:05, 16 lip 2024

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies