Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:06, 04 cze 2012

Do góry
Sliczne te lilie i rozane pączki! I biale irysy Ja mam fioletowe tylko
pozdrawiam!! Dobranoc!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:59, 04 cze 2012

Do góry
Dzięki za info a lilie też masz jakieś inne, są piękne i liście maja takie raczej owalne i ciemno zielone
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:45, 04 cze 2012

Do góry
Lilie

Ogrodowy spektakl trwa ... 08:43, 04 cze 2012

Do góry
Dziewczyny witam Was serdecznie -

trochę mnie nie było -czas i technika nawalały - jak popatrzyłam co się dzieje na ogrodowisku to szok - chyba już tego nie ogarniam... no w zimie będzie co czytać

zaraz odpowiem na pytania

ale najpierw cofnę się do poprzedniego tygodnia
byłam w ogrodzie u Ani asc -
gospodarze mili ugościli mnie cierpliwie dzieląc swój czas ze mną a ja cierpliwie słuchałam cudownej melodii Ani zaśpiewu białostockiego, który w połączeniu z kolorem Ani ogrodu daje poczucie że jest się na Podlasiu - coś w tym jest, że obrazy z dzieciństwa przenosimy do swoich ogrodów

ogród ze statusem angielskiego!!!! - oglądałam dobrze ponad godzinę a skalniak to najlepszy cwibak - przepiękne kolory , ogrom roślinek, które stale kwitną - Ania na skalniaku ma wszystkio !!!!
od opuncji, poprzez maki, trawki, floksy, naparstnice- e szkoda by wymieniać - widok godny CFSH - i nie przesadzam
- w tym ogromie nasadzeń moją uwagę zwróciły piwonie - bo białostockie jednak najbardziej lilie - ja bym się nie podjęła policzenia lilii u Ani - wszelkie małe i duże, grube pnie i cienki po kilka i po kilkanascie - szok !!! - jak to zacznie kwitnąć - czekamy na fotki

a na koniec dostałam naparstnice które już pięknie kwitły u Ani

mam nadzieję że i u mnie zakwitną i jeszcze w 2 innych ogrodach bo muszę się podzielić
Aniu dziękuję raz jeszcze za spotkanie - pozdrowienia dla męża i
oczywiście pieska
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:54, 03 cze 2012

Do góry
No jak na taki najazd forumowiczów, to uchował się w całkiem niezłym stanie.

Muszę zdobyć takie białe lilie - prześliczne.
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 11:25, 03 cze 2012

Do góry
Te lilie ślicznie na Waszych zdjęciach wyszły, ja także dziś udałam się do ogrodu porankiem, abo im się przyjrzeć i powąchać

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 11:18, 03 cze 2012

Do góry
i jeszcze jeżeli chodzi o lilie )

Wichrowe wzgórze 20:45, 01 cze 2012

Do góry
Minęło kilkanaście dni od tej felernej nocy. Rosliny częściowo zregenerowane, częściowo padły i np. lilie nie do uratowania
Pocieszeniem są piękne piwonie, które uwielbiam. Właśnie rozkwitają...

Lilie - Lilium 17:34, 01 cze 2012

Do góry
Lilie Martagon....czekają
W cieniu - zacieniona 17:17, 01 cze 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Bardzo ciekawe te lilie, wyglądają orientalnie.
Udane sadzonkowanie hortensji napawa mnie optymistyczne, też mam zamiar próbować.
Najbardziej udane ukorzenianie to przygięte gałązki,obsypane kompostem i obciążone kamieniem...i niekłopotliwe.
W cieniu - zacieniona 16:51, 01 cze 2012

Do góry
Bardzo ciekawe te lilie, wyglądają orientalnie.
Udane sadzonkowanie hortensji napawa mnie optymistyczne, też mam zamiar próbować.
W cieniu - zacieniona 16:28, 01 cze 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Jakie ciekawe liście, czy to też lilia?
To lilie Martagon,są bardzo wysokie.
W cieniu - zacieniona 12:53, 01 cze 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Ja różom nic nie ujmuję z ich uroku,ale nie mam jakoś do nich ręki niestety A lilie mnie nie zawodzą.W tym roku nie ma u mnie poskrzypki jak na razie.Trochę mnie nawet to dziwi,bo od kiedy mam lilie to co roku musiałam ich pilnować.
U mnie też jest jej mniej,ale to chyba dlatego,że ją pilnuję i sprawdzam pod liśćmi,czy czegoś "nie nabroiła".
W cieniu - zacieniona 12:38, 01 cze 2012

Do góry
Ja różom nic nie ujmuję z ich uroku,ale nie mam jakoś do nich ręki niestety A lilie mnie nie zawodzą.W tym roku nie ma u mnie poskrzypki jak na razie.Trochę mnie nawet to dziwi,bo od kiedy mam lilie to co roku musiałam ich pilnować.
W cieniu - zacieniona 12:34, 01 cze 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Bogusiu,ogólnie się przyjęło,że róże to królowe wśród kwiatów.Ja się pewnie wielu osobom teraz narażę,ale dla mnie lilie to królowe Są piękne,eleganckie i sprawiają dużo mniej problemów niż róże.Takie jest moje zdanie.Dlatego będę czekać na zdjęcia Twoich kwitnących lilii
Bardzo lubię róże,mam nawet założoną małą różankę otoczoną szpalerem z bukszpanów,ale na mojej leśnej zacienionej jest z nimi problem...wkoło pełno różnego robactwa z lasu.Z liliami mam mniejszy problem...tylko poskrzypka,ale ja każdy ma...trudno mi się zdecydować...lubię i jedne i drugie.
W cieniu - zacieniona 12:26, 01 cze 2012

Do góry
Bogusiu,ogólnie się przyjęło,że róże to królowe wśród kwiatów.Ja się pewnie wielu osobom teraz narażę,ale dla mnie lilie to królowe Są piękne,eleganckie i sprawiają dużo mniej problemów niż róże.Takie jest moje zdanie.Dlatego będę czekać na zdjęcia Twoich kwitnących lilii
W cieniu - zacieniona 10:54, 01 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

orliki są na mojej liście zakupów Już nie mogę się doczekać ......... są śliczne
Bardzo łatwo rozmnażają się przez siew,ale siewki są niejednorodne i kwitną dopiero w następnym roku,kupując gotową roślinkę w doniczce wiemy co mamy.Ich dodatkowym walorem jest to,że odstraszają ślimaki.Pozdrawiam.

Tego Bogusiu nie wiedziałam, więc tym bardziej się cieszę, że i u mnie już rosną orliki, ale żeby ślimaki odstraszać...super
o mało mi szczęka nie opadła jak usłyszałam 98 lilii, ależ będzie wonnie jak zakwitną; uwielbiam lilie, za kwiat i zapach czekam zatem, jak zakwitną
Jak zaczęłam liczyć,to zdziwiłam się ogromnie,nie spodziewałam się,ze jest ich aż...tyle.Gdzie one się pomieściły??? Miejsca nie mam zbyt dużo,ale mają wyścielone pod nogami innymi kwiatami i dlatego nie zajmują dużo miejsca.dziękuję za odwiedziny w ten deszczowy i bardzo chłodny poranek,u nas tylko +7...zimnica i awaria lodówki wygoniła mnie z zacienionej i siedzę w domu.
W cieniu - zacieniona 10:47, 01 cze 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

orliki są na mojej liście zakupów Już nie mogę się doczekać ......... są śliczne
Bardzo łatwo rozmnażają się przez siew,ale siewki są niejednorodne i kwitną dopiero w następnym roku,kupując gotową roślinkę w doniczce wiemy co mamy.Ich dodatkowym walorem jest to,że odstraszają ślimaki.Pozdrawiam.

Tego Bogusiu nie wiedziałam, więc tym bardziej się cieszę, że i u mnie już rosną orliki, ale żeby ślimaki odstraszać...super
o mało mi szczęka nie opadła jak usłyszałam 98 lilii, ależ będzie wonnie jak zakwitną; uwielbiam lilie, za kwiat i zapach czekam zatem, jak zakwitną
W cieniu - zacieniona 09:48, 01 cze 2012

Do góry
Lilie....trochę się nazbierało.Wczoraj policzyłam i mam 98 cebul - dwie nie zakwitną,jedną niechcący złamałam t...m.Zaglądanie do środeczka to niezła zabawa...w niektórych widać już kolory.
Moje roślinki 21:29, 31 maj 2012

Do góry
Pierwsza naparstnica niedługo zakwitnie

Lilie w towarzystwie liliowców

Goździki brodate,szkoda,że nie mogę przesłać ich zapachu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies