Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 12:20, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Dużo tego u ciebie, co jedno to piękniejsze
czyli u was jeszcze zimniej; a lodówkę pewnie albo naprawic albo wywalić trzeba; dzis produkują sztucznie postarzone produkty, psują się i trzeba wywalać i nowe kupować i tak kręci się gospodarka wolnorynkowa
Dziekuję Irenko.Z lodówką najmniejszy problem,zabiorę jutro za sklepu i zawiozę na zacienioną,dzisiaj tylko gotuję ....i smażę ....muszę to jakoś szybko utulić.Sprzęty nie nadają się do naprawy,wszystko powtapiane w ściankach i elektronika....trzeba nowe.
majkel0326 12:26, 01 cze 2012

Bogusiu,ogólnie się przyjęło,że róże to królowe wśród kwiatów.Ja się pewnie wielu osobom teraz narażę,ale dla mnie lilie to królowe Są piękne,eleganckie i sprawiają dużo mniej problemów niż róże.Takie jest moje zdanie.Dlatego będę czekać na zdjęcia Twoich kwitnących lilii
bogumila 12:29, 01 cze 2012

Chabry,kojarzące się ze wsią i zbożem...niezwykle delikatne,muszę je trzymać w ryzach.
bogumila 12:34, 01 cze 2012

majkel0326 napisał(a)
Bogusiu,ogólnie się przyjęło,że róże to królowe wśród kwiatów.Ja się pewnie wielu osobom teraz narażę,ale dla mnie lilie to królowe Są piękne,eleganckie i sprawiają dużo mniej problemów niż róże.Takie jest moje zdanie.Dlatego będę czekać na zdjęcia Twoich kwitnących lilii
Bardzo lubię róże,mam nawet założoną małą różankę otoczoną szpalerem z bukszpanów,ale na mojej leśnej zacienionej jest z nimi problem...wkoło pełno różnego robactwa z lasu.Z liliami mam mniejszy problem...tylko poskrzypka,ale ja każdy ma...trudno mi się zdecydować...lubię i jedne i drugie.
Milka 12:36, 01 cze 2012

No tak, dziś wszystko w zabudowie, dzis już bym tego nie zrobiła
majkel0326 12:38, 01 cze 2012

Ja różom nic nie ujmuję z ich uroku,ale nie mam jakoś do nich ręki niestety A lilie mnie nie zawodzą.W tym roku nie ma u mnie poskrzypki jak na razie.Trochę mnie nawet to dziwi,bo od kiedy mam lilie to co roku musiałam ich pilnować.
bogumila 12:45, 01 cze 2012

Begonie...bulwki przechowuję w piasku od kilku lat,są niezawodne....i bardzo fotogeniczne...
bogumila 12:52, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)
No tak, dziś wszystko w zabudowie, dzis już bym tego nie zrobiła
Nie mam zabudowanego,wiem jaki problem maja klienci,gdy coś się zepsuje,trudno jest dobrać sprzęt o podobnych parametrach.Czasami trzeba niszczyć zabudowę.Z naprawą jest teraz problem,tego się ogólnie nie robi,wszystkie kapilary z freonem są wtopione w obudowę.
bogumila 12:53, 01 cze 2012

majkel0326 napisał(a)
Ja różom nic nie ujmuję z ich uroku,ale nie mam jakoś do nich ręki niestety A lilie mnie nie zawodzą.W tym roku nie ma u mnie poskrzypki jak na razie.Trochę mnie nawet to dziwi,bo od kiedy mam lilie to co roku musiałam ich pilnować.
U mnie też jest jej mniej,ale to chyba dlatego,że ją pilnuję i sprawdzam pod liśćmi,czy czegoś "nie nabroiła".
bogumila 12:55, 01 cze 2012

..i jeszcze begonia,którą kupuję corocznie...tej nie przechowuję.