Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:35, 12 lis 2012

Do góry
Zaglądam po rozwiązanie zagadki, a tu nikt zagadką się nie zajmuje...
bo wszyscy w głowę zachodzą, gdzie nasza Irenka się zapodziała?

Ogród w Alei Lipowej... 14:31, 12 lis 2012

Do góry
Fiu, fiu, jaka piękna ogrodniczka

Fajną masz fryzurkę.

Chlebek podziwiałam, pysznie wyglądał.
Buziaki
W Gąszczu u Tess 14:11, 12 lis 2012

Do góry
Tess
białe tulipany uwielbiam ! papuzie miałam i sa kapitalne
oj ciężko będzie doczekac się wiosny....
Mój mały raj na ziemi :) 14:09, 12 lis 2012

Do góry
Tess,
wg mnie lęgówka jest za duża na sikorki i pleszki (pleszki były w drugiej lęgówce wiosną) a na większy gatunek ma za mały otwór....no ale jak się eM uprze.... nie będę z nim walczyć przecież

Cieszę się, ze lubisz mój ogródeczek, to takie miłe, ze nie tylko ja go lubię

a pan...może się pojawi ! M mówi, że fajki palił, więc pewnie bedzie chciał zarbic na nie , muszę go miec jak śnieg spadnie, bo nie daję czasem rady.... zresztą jeszcze brzozy nie powiedziały ostatniego słowa - cieszą liścmi w kolorze słońca !

Kondziowy Ogród :) 14:06, 12 lis 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Kondziu, bardzo sie cieszę, że znowu masz lepszy nastrój.
Ale kto by nie miał, jak Danusia w progi zawitała, i fachowym oczkiem pooglądała

NO ja tez się ciesz z wizyty Danusi u mnie ale niestety musiałem dzisiaj uśpić mojego nakochanszego kota Ale myśle calyczas o moim ogrodzie i oglądam wasze piękne zdjecia które wszyscy wystawiają i szczerze mówiąc trzymają mnie w dobrym wmiare humorze
Kolorowe rabaty 14:05, 12 lis 2012

Do góry
Ale cudna!

No ale masz rację. to rzeczywiście nie jest ta odmiana.

To moze być to:
http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/35-zurawki-zuraweczki-tiarelle/27252-heuchera-orange-blush
Mój mały raj na ziemi :) 14:01, 12 lis 2012

Do góry
Anula, pana zazdroszczę
Lęgówka - bardzo fajny pomysł (dla konkretnego gatunku, czy kogo natura sprowadzi?)

Ogród Twój lubię o każdej porze roku.
Buziam
Kolorowe rabaty 13:55, 12 lis 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Marta, może wiesz, jak się nazywa ta zurawka?
Ładna bardzo

Ta sama żurawka latem 27 lipca

W Gąszczu u Tess 13:24, 12 lis 2012

Do góry
A, zapomniałam napisać, że w przedogródku posadziłam białe tulipany.
Myślałam, że juz o tym pisałam, bo posadziłam je już dawno, w czasie opadów śniegu
Nie wydaje mi sie, żeby efekt był jakiś spektakularny, bo posadziłam te, które miałam w ubiegłym roku, tylko troche udało mi sie dokupić.
A w ub. roku miałam "pomyłkę" - w jednym opakowaniu były róźne odmiany: i dzwonkowate, i papuzie, i inne jakieś...
Ale co tam - wiosną się okaże
Kondziowy Ogród :) 13:16, 12 lis 2012

Do góry
Kondziu, bardzo sie cieszę, że znowu masz lepszy nastrój.
Ale kto by nie miał, jak Danusia w progi zawitała, i fachowym oczkiem pooglądała

Kolorowe rabaty 13:14, 12 lis 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Ładna bardzo

Witaj Tess ja sprawdziłam w internecie nazwę z etykiety,ale to nie ma raczej nic wspólnego z tą żurawką co ja mam.
Kiedyś poszukam jej tam gdzie kupiłam i powiercę im w brzuchu,że pomylili nazwy.Ja mam pod nazwą
"Crimson Cures" ,ale sama wpisz i zobaczysz,że jest inna .
ładna jest nie straszne jej słońce i na pewno podzielę ją na wiosnę .W tym roku nie ruszałam jej
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 12:59, 12 lis 2012

Do góry
Izo, super sesja z liśćmi

Dziękuje za linki do sklepów z hostami.
Buziaki

ps. Cudne zdjęcia robisz, a córa kiedyś prześcignie mistrzynię
Kolorowe rabaty 12:57, 12 lis 2012

Do góry
Ładna bardzo
Martek napisał(a)
W Gąszczu u Tess 12:40, 12 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Kolorowięrabacąc,martkam - tzn. "Tusiskam"

Cudne!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:39, 12 lis 2012

Do góry
Aniu, fajnie pokazałaś zmiany jakie wprowadziłaś w realizacji
Mam pytanie o bergrnię, co ją niedawno sadziłaś - czy pamiętasz, jaka to odmiana?
Bo bardzo ładnie sie przebarwiała. A ja mam jakąś starą odmianę i moja się nie przebarwia.

Buziam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:33, 12 lis 2012

Do góry
Madżenka, no bambi w donicach pięknie wyglądają!!!
Donice kupiłaś białe, czy je przemalowałas?(bo coś mi tak dzwoni, i nie wiem, czy w tym kościele)

Ogród zimowy zaparł mi dech w piersiach (ta barcelona i ten kominek)! A z bambusami w donicach - wygląda jeszcze piękniej.

Twój ogród uwielbiam, to wiadomo!
Ładnie przebarwia Ci się bergenia (moja jakaś stara odmiana jest, i wcale sie nie przebarwia). Jaką masz odmianę, wiesz może?

Buziam
W Gąszczu u Tess 12:26, 12 lis 2012

Do góry
Dziewczyny, kochane jesteście, że zaglądacie tutaj, choć nic się w wątku nie dzieje.

Pogoda piękna u mnie w weekend była (teraz się niestety chmurzy, zapowiada sie jakiś deszcz).
Pomimo tej cudnej pogody, która zachęcała do pracy w ogrodzie, nie mogłam jednak przeznaczyć na ogród tyle czasu, ile bym chciała.

Przez ogród i O. strasznie dom "zapuściłam" i trzeba było go trochę odgruzować
Firanki uprałam, okna umyłam (to akurat mogło poczekać, ale Gosia-Kaisog1 pokazała u sieie piękne czyste okna i jak na swoje w końcu uważnie spojrzałam to stwierdziałam, że już czas je pomyć).

W ogrodzie sadziłam roslinki i cebulki, a głównie kręciłam się w te i we wtę, żeby miejsce dla nich znaleźć
No i strasznie dużo czasu mi zajęło porządkowanie oczka i jego otoczenia.

W ogrodzie jeszcze trochę pracy zostało, ale już naprawdę b. mało.
Muszę wsadzić stożek bukszpanowy (oczywiście, nie wiem, gdzie i jedną trzmielinę - białą.
I zadołować do końca sadzonki w doniczkach. Już zadołowałam zdecydowaną większość, ale jeszcze trochę zostało.
Mam usadzonkowane bukszpany, hortensję pnącą, jakieś hortensje (nie pamiętam jakie, w sklepie ogrodniczym ułamane łodyżki zobaczyłam, zapytałam, czy mogę je sobie wziąć. Wsadziłam i jeszcze żyją - może się ukorzenią). Mam jeszcze w doniczkach milin, bez lilak z nad rozlewiska (po co - nie wiem).

Cebulki wszystkie już w ziemi, z wyjątkiem szafirków, bo zupełnie nie mam koncepcji, gdzie je wsadzić.
W zasadzie wczoraj zabrakło mi małej godzinki (może ciut więcej), żeby to wszystko zrobić.

Chciałam z tych moich prac zrobić trochę zdjęć, ale złośliwość przedmiotów martwych się ujawniła - aparat odmówił współpracy

Pozdrawiam wszystkich i tesiskam buziając

Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 12:05, 12 lis 2012

Do góry
O, jesteś
A jak trawnik, ładnie się przed zimą ukorzenił?
A co robiłaś w ogrodzie? Dosadzałaś coś?
Cebulki sadziłaś jakieś?

Buziolek
W Gąszczu u Tess 11:59, 12 lis 2012

Do góry
pozdrowienia Tess pewnie korzystając z pogody coś obmyśla na ogrodzie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:34, 11 lis 2012

Do góry
Tess i Kasik dziękuję, ze znajdujecie czas aby zaglądać. Wem ile to wymaga czasu aby choć wpaść na chwilę do ulubionych wątków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies