Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 10:33, 13 lis 2012

Ja to w ogóle nie umiem opisać, tylko mogę powiedzieć, że mi się podoba albo nie
popcorn 10:49, 13 lis 2012

Aga trochę się bawiłam w robienie biżuterii, parę lat temu jak mała była naprawdę mała - i siedziałam w domu z nią kilka mcy na macierzyńskim; trochę mi materiałów zostało... ale sprzedaż przez alle marnie szla, ceny sa masakryczne... ceny kamieni wyższe niż gotowych np korali...

Pergole - hmm mam kilka pod fasolę pnącą, wygląda prawie jak roślina ozdobna na nich a tak - nie przepadam... teraz są w garażu
agniecha973 10:54, 13 lis 2012

Karolina, z biżuterią to był żart, chodziło raczej o tą wyprodukowaną przez przyrodę
magnolia 11:01, 13 lis 2012

Wiecie, opisywanie przypadków pod kątem estetycznym jest moim narzędziem pracy.
Musiałam się tego nauczyć, choć i tak jestem mało konkretna.
Urszulla 11:09, 13 lis 2012

Cudna u Ciebie ta biżuteria ogrodowo-deszczowa
popcorn 11:13, 13 lis 2012

Tess 11:28, 13 lis 2012

magnolia napisał(a)
Ewa, super, brawo!
Kraty do zbrojeń sa cudne jako podpory. najbardziej je lubie jako nakładke na ścianę ( tak chcemy zrobić na wszystkich scianach pomieszcz gospodarczego) albo umieszczone w grubych kantówach z drewna- takie zderzenie surowego, zimnego z ciepłym drewnem.
.

Magnolio, usiłuję to sobie wyobrazić. I nie mogę (taka ograniczona ta wyobraźnia moja ), a zaintrygowało mnie.
Mogę takie cos gdzieś znaleźć?
Tess 11:29, 13 lis 2012

Aga, biżuteria piękna i pieknie sfocona.
I poczochrane czuprynki powojników mnie zachwyciły.

Anula jaśminowiec tnie w kulę, ale ówczas to on nie kwitnie chyba.

Buziam
anula_wn 11:37, 13 lis 2012

agniecha973 napisał(a)

Ta roślina jest nie do zdarcia, jeszcze kwitnąć planuje

Aga, dawno mnie u Ciebie nie było , a tu tyle się dzieje .....
park piękny, wrzosowisko bajka (co to będzie wiosną, ehh), a ta roślina wyzej ....najpierw przeczytałam, że: " jeszcze kwitnąc poluje"...i trochę tak wygląda jak pająk na łowach
pozdrawiam !
magnolia 12:17, 13 lis 2012

Tess napisał(a)

Ewa, super, brawo!
Kraty do zbrojeń sa cudne jako podpory. najbardziej je lubie jako nakładke na ścianę ( tak chcemy zrobić na wszystkich scianach pomieszcz gospodarczego) albo umieszczone w grubych kantówach z drewna- takie zderzenie surowego, zimnego z ciepłym drewnem.
.

Magnolio, usiłuję to sobie wyobrazić. I nie mogę (taka ograniczona ta wyobraźnia moja ), a zaintrygowało mnie.
Mogę takie cos gdzieś znaleźć?

Te kraty ( lub podobne, ale oddają charakter) do zbrojeń są np w ogrodzie na dachu BUWu w Warszawie- znalazłam takie zdjęcie

http://chwastowisko.files.wordpress.com/2011/07/buw2b.jpg?w=655

Takiej konstrukcji w ramach z kantówek nie znalazłam w zdjęciach niestety, widziałam kiedyś po prostu.