Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Tess 22:39, 12 lis 2012

monteverde napisał(a)
Tess sadzonki robi się w drugiej połowie lata czyli pod koniec sierpnia, dla cisów krzaczastych z piętką , biorąc sadzonkę z boku, a dla strzelistych z sadzonek wierzchołkowych, zrobiłam Ci zdjęcie może cosik na nim doczytasz

Aniu, a ja czytałam, że można je robić przez cały rok, nawet w styczniu

Dziękuję za lekturę, ale na razie nie planuję robienia sadzonek. Zima idzie
A na wiosnę poeksperymentuję, a jakże! Kto by tam czekał do sierpnia

KasiaWB 22:47, 12 lis 2012

Droga Tess, uwielbiam do Ciebie zaglądać, zawsze ale to zawsze się uśmiecham
gratuluję osiągnięć w ukorzenianiu, bukszpan jak widać to już pryszcz dla Ciebie, ale za to jaki sukces z cisem i tu nie ma się co śmiać, że jedna sadzonka, bo podobno z cisem jest ciężko. Ja napewno nie będę próbować )) ale za to zaliczyłam w tym roku pierwszy sukces w ukorzenianiu bukszpanów, maleńkie są, ale jak cieszą
Pozdrawiam
p.s. tekst o sprzedaży wysyłkowej boski
Tess 09:43, 13 lis 2012

KasiuWB - dzięki za gratulacje, też nieskromnie uważam, że w pełni zasłużone

Tess 09:45, 13 lis 2012

Muszę się z Wami podzielić moją dzisiejszą poranną radością

Czy macie pojęcie, jakie to uczucie, wyjść do ogrodu i w zasiegu wzroku nie zobaczyć ani jednej roślinki w doniczce?

Ani jednej.

Cudowne!!!

Miłego dnia wszystkim życzę
beta 09:47, 13 lis 2012

hejka

Dziewczyny, mało języka nie połamałam

tesiskam

Kolorowięrabacąc,martkam
skąd Wy to bierzecie?

Tersko, co Ty teraz będziesz robić? w ogrodzie skończyłaś, dom wysprzątany

ja w sobotę też miałm akcję błysk...chata zapuszczona jak nigdy przedtem, ale co tam już jest czysto

nie mogę sobie jakoś miejsca znaleźć, dziwnie mi bez tego grzebania w ziemi

buziam

aaaa i gratuluję sadzonek, mnie się jeszcze nie udało
grupa_trzyma... 12:05, 13 lis 2012

Tessi, dałaś radę! Zuch-dziewczyna! I jeszcze okna pomyłaś i firanki powiesiłaś...
Jestem z Ciebie dumna.
A sadzonką cisa powaliłaś mnie na kolana. Ja nie mogę ukorzenić jednego małego bukszpana....chlip chlip
Tess 14:26, 13 lis 2012

Beta, ja dopiero wczoraj w w ogrodzie skończyłam, to jeszcze nie czuję, że mi czegoś brakuje

Zresztą - skończyłam z sadzeniem tylko

A nosi mnie, żeby linię rabat przemyśleć. Może, jak będzie w weekend ładna pogoda, to jeszcze coś

podumam, latając z wężem lub sznurkiem?

A pracy jeszcze dużo innej mam - muszę zrobić porządek z doniczkami po roślinach.

Nie macie pojęcia, ile ich mam

Sama się zdumiałam, że aż tyle.

No i nie wiem, wyrzucić, zostawić?

Chyba zostawię, bo tak lubię dzielić i sadzonkować To się przydadzą.

Zresztą obiecałam już siostrze mojej, co to dom nowy na kawałku pola postawiła i w tym roku

zasiedliła, że jej trochę roślinek wyprodukuję (wiadomo, kredyt, to cienko z kasą na roślinki).

No i trzeba porządek z narzędziami przed zimą zrobić.

Aguś - dzięki Za to, że jesteś ze mnie dumna. Nic tak nie motywuje, jak wiara innych w nasze możliwości

Prawda, że jedna malutka sadzonka cisa to wyczyn na miarę zdobycia Mount Everestu?

Przyznam cichutko, że liczę na więcej. Korona Himalajów razy 10 (co najmniej).

A co, pomarzyć nie wolno?
Lena 15:10, 13 lis 2012

Tess witaj

Gratki z okazji ukorzenienia cisa
Mi też się udało i to parę sztuk

Dawno nie wkleiłaś zdjęć ,więc apeluję o nowe
Martek 15:23, 13 lis 2012

Cis zajefajny trzymam kciuki za jego dalsze losy w dobrych rękach.To takie miłe spojrzeć po 30 latach i pomyśleć,a ja ciebie ukorzeniłam i byłeś taki tyci tyciuteńki ))))))))))))
Ja mam jeszcze mniejsze,ale już ukorzenione siewki od sąsiadki spod dorosłego okazu.

Wiosna doczekamy się jej w końcu i będziemy świadkami tych spektakularnych nasadzeń przed i w,i za ogrodem ...
Tess 15:49, 13 lis 2012

Leno, apart odmówił współpracy, więc na razie zdjęć raczej nie będzie.
A i opory mam jakieś, bo te moje nasadzenia takie sobie.
Nie umiem ładnie komponować, nie ma co ukrywać.
A i roślinki małe, bo albo własnej produkcji, albo dzielone, albo z oszczednosci malutkie zakupione...
Liczę na to, że w przyszłym roku to już będzie jakiś efekt. A teraz - mizerotaa...

Martek, za 30 lat to mnie już nie będzie.
Ale chciałabym, żeby moje wnuki patrząc na jakieś drzewo pomyślały, że to babcia z patyczka wyhodowała...
Tak jak ja myślę, patrząc na dębaczka Babci Danusi.