Z Henry Eilers to dziwnie było, napierw zachwyciłam się nią na zdjęciach z jakiś holenderskich albo angielskich chyba ogrodów. Zdjęcie tej rudbekii na tle palczatki ściągnęłąm sobie i mam jako tapetę w komputerze
Potem buszując w szkółce bylinowej na nią trafiłam....
Danusia tak zaplanowałam rośliny na tej rabacie gdzie będą drzewa. Czy drzewa mogę posadzic przed hortensjami oraz czy pomiędzy hortki sadzone po 3 szt. w 85 cm odstępach, miskanty ML powinnam lekko wysunąć do przodu, czy mogą być w tym samym rzędzie z hortensjami.Czy śliwy wiśniowe Pissardi będą ok.
Wiało dziś bardzo, ale słońce tak ładnie świeciło... I ogród mocno podlany. Pięknie zaczyna się ta jesień.
Narzekałam na misz masz nowych nasadzeń. Nadal mnie drażnią, najbardziej jako całość. Są jednak fragmenty, które zaczynają mi się podobać.
To jeden z tych ulubionych
Asia dziękuję fotkami zaczarowuję codzienność uczę się cały czas je robić
a, że choiny lubią wodę - to jest dla mnie bardzo dobra wiadomość
nornic nie mam -czasem jakiś gryzoń się trafi .....ale psica potrafi wyłapać w miarę szybko intruza
Sylwia spróbuję ,ale narazie nie ma co obcinać -on tyci jest ....tylko jeszcze nie wiem jak się derenie takie rozmnaża ....patyk do wody ? czy do ziemi ,jak hortensjowe ?
on nie przebarwiony ma liście zielono-żółte ,kwiaty białe
W poście chodziło o walkę z ćmą bukszpanową.
O swoich planach napisałam w poście wyżej. Trochę kolorów, nic szczególnego.
Hortensja o którą pytałaś to Hot Chocolate, ładna ale trudna w uprawie, lubi przemarzać.
Buziaki i kwiatuch.
Ja zakopywałm 30 wanien, z 50 kotłów, i z 300 doniczek, co to jest jedna duża skrzynka? Nic. Ale nie musisz zakopywać, najwyżej gdy będzie wielki mróz powyżej minus 25 stopni to tulipany zmarzną, ale nie oznacza to że zginą. Obecnie klimat jest inny i raczej nic się nie stanie gdy nie zakopiesz. Kup 10 worków kory i obsyp
skrzynkę dokoła, albo obłóż workami i po sprawie
Gosiu, przed ławeczką rozplenica, która nigdy nie kwitła Na etykietce było napisane, że Moudry. Ale ona mi z liści nawet na nią nie wygląda.
Po prawej stronie zdjęcia jest Miskant Siux. Polecam, potem pięknie się przebarwia"